A tudomány magyarázata: ezért választják a nők a rosszfiúkat

Életünk során szinte mindannyian belebonyolódunk legalább egyszer olyan viszonyba, amelyben a férfi pont az, akitől anyánk mindig óvott minket. Úgy tűnik, mintha élne bennünk egy ösztön, ami olyan férfi felé hajt minket, aki biztosan gondot jelent. Egyes kutatásoknak köszönhetően most már azt is megtudhatjuk, miért történik ez, és miért választanak a ,,jókislányok” rosszfiús srácot.

A nők szeretik a rosszfiúk önbizalmát

A rosszfiúk hihetetlenül nagy önbizalommal rendelkeznek. Magabiztosságuk egyenesen lehengerlő. Hisznek magukban, a barátaikban, a szerencséjükben, a legyőzhetetlenségükben, még az autójukba is. Ez a hihetetlen magabiztosság, az aura, ami ezzel jár, ellenállhatatlanná teszi őket a nők szemében, mert erőt sejtet a háttérben, azt jelzi, ez a férfi olyan, akivel semmi baj nem érheti a nőt.

Az ovuláció a lányokat a rosszfiúk felé tolja

A nők vonzódnak a rosszfiúkhoz, ez egyszerűen a természetükben van. A tudomány azt mondja, hogy amikor a nők hormonjai tombolnak, ezek befolyásolják, és a nők a rosszfiúkban érzik ösztönösen az apafigurát jövendőbeli gyermekeik számára. Az ovuláció ideje alatt a lányokat a vonzó megjelenésű, karizmatikus és lázadó fiúk vonzzák.

A „rosszfiús” személyiség vonzóbb

Egyszerűen nem törődnek semmivel. Nekik nincs szabálykönyv vagy konkrét szabályok, amiket követnek. Saját szabályokat hoznak, és kívülről nézve ők szabadon, saját szabályaik szerint élnek. Határozottan kiállnak saját elképzeléseik mellett, mégis pontosan tudják, hogyan lehet egy nőt kezelni, hogy a nő remekül érezze magát.

A nők izgalmas és szórakoztató embert keresnek

A rosszfiúk egyik legjellemzőbb tulajdonsága a kaland és az izgalom szeretete. A nők számára ez valamiért afrodiziákum, nem tudnak neki ellenállni.

EZ IS ÉRDEKELHET: 3 DOLOG, AMIT MINDEN NŐ VONZÓNAK TART

A nők mellettük biztonságban érzik magukat

A nők a rosszfiúkat választják másokkal szemben, mert olyan férfit akarnak, aki meg tudja védeni őket. A nők többsége, akik kiszolgáltatottnak érzik magukat és félnek a bűnözéstől, olyan férfit keres, aki mellett biztonságban érezhetik maguk. Mivel a rosszfiúkat erős magabiztosság lengi körül, és a fizikumuk is mindig lenyűgöző, a nők úgy érzik, mellettük nem kell semmitől tartaniuk.

A nők is sokszor ítélnek külső alapján: elsőre a vonzó és nem a jólelkű győz

Egy tanulmányban a nőknek választási lehetőségeket mutattak. 2 különböző férfi profilját rakták eléjük, és nekik választaniuk kellett, melyiket részesítik előnyben. A legtöbb nő jó fizikai tulajdonságokkal rendelkező férfit választotta a kedves sráccal szemben. Ennek a kutatásnak köszönhetően most már tudjuk, hogy a vonzó külső kiemelkedő tényezővé válik, amikor a nők partnert választanak egy komoly kapcsolathoz, így nem meglepő, hogy a rosszfiúkat gyakran választják.

A rosszfiúk felébresztik a „rosszkislányt”

A pszichológus, Robyn McKay, Ph.D. szerint azok a lányok, akiknek van rejtett belső lázadó oldala, könnyen és gyakran vonzódnak olyan férfiakhoz, akik ezt elő tudják hívni belőlük. Általában a lányokban ezt a vonást gyermekkorban elnyomják, és az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy újra megszerezzék és megéljék, ha lázadó sráccal kezdenek randevúzni.

Mit gondoltok, lányok? Igaza van a tudománynak?

EZ IS ÉRDEKELHET: MIT AKARUNK MI NŐK EGY KAPCSOLATBAN?

3 hozzászólás
  1. Sajnos igaza van a tudománynak.
    A fizikum alapján történő választás a hosszútávú emberi értékekkel szemben általános emberi jelenség, nem lehet és nem érdemes nemi kérdést csinálni belőle.
    Viszont azt kell megkérdeznie magától minden embernek miért akar szenvedni, hogyan akar hosszú távon élni, mert én hiszem, hogy az emberi élet nem létezik szenvedés nélkül. Ott fordul meg a dolog, ki miért szenved, mit részesít előnyben és mi az, amiből engedni tud.
    Valószínűleg egy kedves fiú nem fog minket érzelmi értelemben vett hullámvasutakra ültetni, cserébe mindig lehet majd rá számítani, és mindig gondoskodni fog arról hogy a ránk háruló terheket könnyítse közös életünk során.
    Ezzel szemben a rossz fiú mellett mindig izgalmas lesz az élet, de a legtöbben még elköteleződni sem képesek, nemhogy a többi dolgot végigcsinálni, amire, hiszem, valójában minden nő vágyik a szíve mélyén.
    Olyan kérdéseket is érdemes feszegetni, ha az ember tényleg ennek a jelenségnek a mélyére akar nézni, hogy mi lehet az oka és ez eredője ennek a tendenciának valaki életében.
    Ha például egy rossz apa-lánya kapcsolat vagy első szerelem-élmény azzal érdemes foglalkozni, szakemberhez fordulni és a szükséges belső munkát elvégezni.
    Én azt látom hogy nagy kihívásnak és visszaütő kényelmi hozzáállásnak, hogy egyrészt az emberek túl korán mondják hogy nem tehetnek róla, mert ők „ilyenek”, túl korán adják fel, hogy kérdezzenek, hogy kutassanak: ma kevéssé divat az önismeret, amikor pedig divatba kerül általában már késő, mert az önmagát demográfiai értelemben is meghaladó párkapcsolathoz már túl korosak.
    A másik dolog ami nehézséget jelent és amiért én például haragszom, hogy az emberek sokszor azonosulnak az állati ösztöneikkel és nem képesek értelmi alapokon érvek alapján pro és kontra mérlegelés folytán döntéseket hozni.
    Sajnos ez meglátszik a házassági és válási tendenciák on is.
    Végül pedig a nőknek ezúton üzenném, hogy nem tudnak megváltoztatni egy férfit sem, hagyjanak fel vele, mert ez egy olyan próbálkozás, amiben mind a két fél szenvedni fog és kudarcra, vesztésre van ítélve.
    Ami pedig engem illet és a kompetenciám, az életem első nagyjából harminc éve negatív apakomplexusban telt, azt hiszem hiteles lehetek a rosszfiúkhoz vonzódás témakörében.
    Pár hónapja férjhez mentem egy jófiúhoz: nagyon nagy munka volt és semmi sem jött természetesen… mai napig küzdök sokszor saját magammal, a berögzüléseimmel, a mintáimmala nem megfelelő gondolkodásommal, de ez az ember még inkább felerősíti, aki én vagyok, úgy meg tudom vele osztani az életem és az elhívásom, mint eddig soha senkivel – szemben azokkal a fiúkkal akikkel való kapcsolat szűnni nem akaró izgalom volt: többször (az elhívásom mellett) az egészségem és az idegrendszerem is ráment ezekre az izgalmakra… (A mentorált lányaimon ugyanezt látom.)
    Ezért mondtam az elején hogy mindenki szenved valamiért mindenki hoz áldozatot valamiért, azt kell eldöntenie az neki megéri-e az őt boldoggá teszi-e.

    1. eletem az nem rosszfiu a isten egeszsegem igaz boldogsag szeretunk szeressen

    2. Igy igaz! Én most éppen egy „rosszfiún” próbálom túltenni magamat. nagyon nehéz elfogadni, hogy ők tényleg nem képesek (nem is akarnak) elköteleződni. Minden nő azt hiszi, hogy majd vele más lesz, de nem. Keserves ára van az ilyen kapcsolatnak. Jobb elkerülni!

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.