Hogyan válassz napszemüveget? Útmutató idén nyárra

Itt a nyár, az igazán jó idő, amikor sokat vagyunk kint a napon, a strandon vagy a medence partján, kertben és teraszokon, ahol nagy adag napfény ér minket. Ilyenkor nagyon fontos odafigyelni, hogy ahogy a bőrünket megfelelő ruházattal, fényvédő krémmel óvjuk, úgy a szemeinkről se feledkezzünk meg, hiszen a nap erős sugarai azokat sem kímélik. Ma már számtalan fazonú, stílusú, kialakítású, színű és anyagú napszemüveget találhatsz,

tudtad azonban, hogy magukat a napszemüveg lencséket is számos módon lehet személyre szabni?

Bár egy napszemüveg rengeteget tud dobni a viselője megjelenésén, viselése nem csak a kinézet miatt fontos. A napszemüveg megvédi a szemet a káros ultraibolya (UV) sugárzástól, csökkenti a szemfáradtságot erős fényben, és megvédi az apró porszemcséktől és hasonló anyagoktól, amik a levegőben repkednek. A megfelelő napszemüveg megtalálása kulcsfontosságú a kényelem szempontjából, akár munkába vezetünk egy nyári reggelen, akár kedvenc vízi sportunknak hódolunk éppen.

A keret designja mellett nagyon nagy szerep jut a lencsék kialakításának is, nézzük, erre milyen opciók vannak!

Színezet: Ma már nem csak szürkében és barnában tudunk gondolkodni, a napszemüveg lencse színe igen sokféle lehet. A sötét színek (barna/szürke/zöld) ideálisak mindennapi használatra és a legtöbb szabadtéri tevékenységhez.

A sötétebb árnyalatok elsősorban arra szolgálnak, hogy mérsékelt és világos körülmények között csökkentsék a káprázást, hunyorgást és a szemfáradtságot. A szürke és zöld lencsék nem torzítják a színeket, míg a barna lencsék kisebb színtorzulást okozhatnak, de jól működnek napos és foltokban felhős időben, tökéletes választást jelentenek vezetéshez vagy túrázáshoz.

A világos színek (sárga/arany/borostyán/rózsaszín) közepes és gyenge fényviszonyok között teljesítenek nagyszerűen. Kiváló mélységérzékelést biztosítanak, fokozzák a kontrasztokat trükkös fényviszonyok között, javítják a tárgyak láthatóságát, és fényesebbnek mutatják a környezetet. Vannak továbbá átmenetes lencsék is, amelyek felül sötétebbek és lefelé haladva világosodnak.

Felületkezelés: A napszemüveglencsék személyre szabhatók akár a felületkezeléssel is. Ez azt jelenti, hogy a lencséket olyan bevonattal látják el, amilyenre az életvitelünk, az igényeink alapján szükségünk van. Egy keményréteg védelmet nyújt a karcokkal szemben. Egy prémium kategóriás antireflex réteg csökkenti a zavaró visszatükröződéseket, tehát nagyban javíthatja a látáskomfortot. Megkönnyítheti a lencse tisztán tartását és arról is gondoskodik, hogy hosszabb legyen a szemüveg élettartama. Egy tükrös réteggel ellátott napszemüveglencse pedig igazán egyedi megjelenést biztosít.

Fotokróm lencsék: A fotokróm lencsék spontán alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz és a
fényintenzitáshoz. Az UV sugárzásra reagálva automatikusan sötétednek vagy éppen világosodnak.
Ezzel kímélve a szemeket, optimalizálva a látást, viselőjük közbenjárása nélkül.

Polarizált lencsék: A polarizált lencsék jelentősen csökkentik a tükröződéseket. A polarizáció
nagyszerű lehetőség, ha szereted a vízi sportokat vagy különösen érzékeny a szemed az apró
hullámokon és különböző felületeken visszacsillanó napfényre. Elkerülhető a kellemetlen hunyorgás és a szem irritációja. A színek pedig sokkal élénkebbek, ezáltal jobban élvezhetőek.

A napszemüveglencséket is lehetséges dioptriás változatban kérni. Persze a lencse mellett a
napszemüveg kerete is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jól érezd magad a viselése közben, hogy igazán magadénak érezd. Ma már egyre többen választanak színes keretű napszemüveget, ami reflektálja a stílusukat, megmutat egy darabot a személyiségükből.

A melegebb árnyalatok, mint a piros vagy a rosegold, magabiztosságot és vidámságot sugallnak, a picit sötétebb színek, mint a zöld vagy a kék pedig barátságos és megbízható megjelenést adnak. A Tipton Eyeworks a kézzel készült NVSBLE színes kereteket ajánlja idén nyárra. Látogass el hozzájuk az Erkel utcai showroomba, válaszd ki kedvenc színed, fazonod és legyenek olyan lencséid, amiket szakértőik teljes mértékben rád szabnak!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.