A mohójojó és az egészségguru énem tanácskozása

A minap az egészségguru és a mohójojó énem tanácskozásba fogtak. A mit?, miért? és hogyan? kérdéskört feszegették az életmód témában. Eltérő nézőpontot képviseltek, mégis megfontolták egymás mondandóját.

Mohójojó #1

Na figyelj! Olyan világot élünk, ahol az egészséges életmód a külcsín szinonimája. Fogyni vagy éppen izmosodni szeretnénk. Ha már ez a sanyarú sorsunk, akkor legalább legyen valami trendi a dologban, ami mondjuk Instagram poszt is lehet. Mondjuk egy márkás shake a kezünkben. Kattintok, és már posztolhatom is!

Egészségguru #1

Ezt te sem gondolhatod komolyan! A külsőségek még véletlenül sem segítik az egészséges életmódot és az alapok nem is itt kezdődnek. Elegendő alvás, sok folyadék és stresszmentes mindennapok. Ezek lesznek hatással a belső dolgokra és tudunk egész nap koncentrálni, jól alszunk, energikusak leszünk, rendben lesz az emésztésünk és jó lesz a közérzetünk.

EZ IS ÉRDEKELHET: 5 egyszerű tipp túlevés ellen

Mohójojó #2

Persze, esetleg egy tündérmesében! Én azt mondom, a testünk az az ellenség, aki nemhogy befalta az egész pizzát, de még arra késztet, hogy az egészet lefojtsa pár kanál fagyival. Aztán jön a bűntudat, végigküzdjük az edzést, mert csinálni kell, fájdalom nélkül nincs győzelem, az egész egy merő görcs. Aztán jön az éheztető diéta, mert kell a büntetés a kis úszógumikért a pocakon.

Egészségguru #2

Miért akarod azt a tested bántani, amiben az egész életedet töltöd? Sokkal inkább összhangban kell lenni vele. Talán erre a legmegfelelőbb mozgásforma a jóga. Hiszen az egészség nemcsak fizikai dolog, hanem ugyanúgy a lelki és a mentális “hozzávalók” összegyúrt masszája. Itt említésre kerülhet az is, hogy milyen emberekkel veszed körül magad. Akik feltöltenek energiával vagy csupa energiavámpírral.

Mohójojó #3

Sokkal nagyobb hatással van ránk a közösségi média, mint a valós kapcsolatok. Követjük az influencereket, a hírességeket és a fitness bajnokokat, majd megfogalmazódik bennünk a vágy, hogy mi is így szeretnénk kinézni. Elhatározzuk, hogy innentől kezdve mangón élünk és heti ötször az edzőteremben izzadunk.

Egészségguru #3

Pont ez az! Eleve megvalósíthatatlan! Irreális célokat kergetünk, amit a közösségi média erőltet ránk. A realitások talaján kell maradnunk! Hiába akarjuk annak az influencernek a példáját követni, aki egzotikus helyen él és a mangó könnyen beszerezhető, míg nekünk marad jobbára a Tesco. Azzal a hírességgel sem fogjuk tartani a tempót, akinek az otthonában egy egész fitnessterem van, nekünk pedig a három gyerek mellett kellene csak a szomszédos iskola tornaterméig eljutni, de lehetetlen küldetésnek bizonyul és ezért még ráadásul önmarcangolásba is kezdünk.

Mohójojó #4

Viszont kezdetnek akkor ma megesszük az összes édességet, ami a konyhaszekrényben rejtőzik. Minden kísértés így eltüntetve a lakásból. Holnaptól pedig csakis az lebeg a szemünk előtt, hogy nyárig a bikiniszezon vállalható testben érjen minket.

Egészségguru #4

Tényleg a nyár a tőlünk telhető leghosszabb időhorizont? Ősztől miért nem fontos már az egészségünk? Képtelenek vagyunk hosszú távban gondolkodni. A bikiniszezon nem hosszú távú cél. Nem szigorú diétára van szüksége a testünknek, hanem tudatos étrendre. Lehet, hogy fiatalon a szervezet gyors anyagcseréje és némi mozgás hatásosan kompenzálja a gyorskajákat. A hosszú távú cél abban rejlik, hogy mit nyújtasz a testednek és a lelkednek, hogy 15-20 év múlva megköszönje, amit érte tettél és akkor is jól érezd magad.

EZ IS ÉRDEKELHET: ÍGY HOZD KI MOST A REGGELEIDBŐL A LEGTÖBBET!

Mohójojó #5

Én akkor is azt gondolom, hogy jól mutatni a strandon, az egy erőteljes motiváció. Ezzel a motivációval pedig próbáljuk elérni a célt. Megvesszük a kisebb méretű farmert, mert abba fogunk majd beleférni. Kilogrammban fejezzük ki, hogy mi is jó a számunkra. Csak ne lenne a változatosság végtelen tengere! Ez teljesen kifáraszt minket. Futás? Erősítő edzés? De gumiszalag vagy súlyzó? Vagy inkább tánc?

Egészségguru #5

Én mást mondok! Az egészséges életmód nem motiváció, hanem önfegyelem kérdése. Az önfegyelem fog nemet mondani a második szelet sütire. Azonban az önfegyelem sem végtelen és itt párosul hozzá a minimalizmus. Nap mint nap annyi választási lehetőség ér minket, hogy körülbelül délelőtt 10 órára az összes önfegyelmünk kifullad és este, amikor még az edzéshez is kellene önfegyelem, a kredit már teljesen elfogyott. Leszívja az energiánkat már az, hogy mit is reggelizzünk? Kakaós csiga? Szendvics? Barna vagy fehér kenyér? De margarin vagy vajkrém? Zsíros vagy lightos sajt? Egy icipici döntés fél órás párbeszéd a fejünkben. Steve Jobs nem az öltözködéséről volt híres, ezért kapott is kritikákat. Ő ezt azzal válaszolta meg, hogy egy nap két jó döntést tud meghozni és nem akarja az elsőt már reggel a ruhaválasztásnál elpazarolni. 

A fenti pontokkal lehet egyetérteni és a nem tetszést kifejezni. Lehetsz szélsőségesen mohójojó vagy egészségguru. Viszont inkább ezeknek a bizonyos arányú keveréke jellemző a mindennapokra.

Egy a fontos! Ha odafigyelsz magadra, akkor életminőséget fogsz kapni jutalomként.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.