Sportlehetőségek karantén idejére

Már sokunkban felmerült a gyanú, hogy a karanténból teljesen kigömbölyödve fogunk visszatérni a normál kerékvágásba. A spájz feltöltve, van időnk sütni-főzni és milyen jó unaloműző, ha lépten-nyomon rágcsálunk valamit…

Azért nem kell ennek feltétlenül így lennie. Most hoztunk nektek néhány tippet, amik lehetővé teszik a négy fal közötti aktív sportélményt, hogy a mérleg újra egyensúlyba kerüljön.

Ha eddig is rendszeresen sportoltál, akkor valószínűleg neked is megvan a karantén edzésterved. Az edződ biztosan órákat tart hetente több alkalommal valamilyen online felületen. Nekem a facebook “élő adásban van” opció vált be, mivel a zumba oktatóm így tartja a táncóráinkat heti két alkalommal. A korlátozás itt csak annyi, hogy az tud részt venni az órákon, akik a zárt csoport tagjai. Eddig minden óra remek volt, és a szomszédok is jól viselik! (Ha érdekel egy ilyen lehetőség, bátran nézz körül a közösségi médiában.)

Ha nyomaszt a négy fal, akkor használd ki a kijárási korlátozás által megengedett 1 óra kinti szabadidős tevékenységet és menj el futni a külvárosba vagy valamilyen zöld övezetbe, szigorúan csak oda, ahova nem járnak embertömegek. Hihetetlen mód fogod értékelni a napfényt és a szabadságot!

via GIPHY

Akik esetleg a rengeteg rájuk szakadt karanténidőben kezdenének bele valamilyen sporttevékenységbe, azoknak is rengeteg lehetőség adódik.

A youtube-on elérhető számtalan edzésvideó, ezeket ajánlom: cardio, táncos, erősítős, jóga és ezek végtelen kombinációja. Súlyzónak pedig tökéletesen megteszi az amúgy is hegyekben álló 1-1 kg-os lisztes- vagy cukrostasak.

Léteznek külön gyerek vagy családos tornák, amelyek kiválthatják a sulitornát és esetleg az apukákat is egy kis mozgásra lehet csábítani. Egy örök klasszikus Rubint Réka torna:

Akik tartanák a mértéket, és nem most akarnak sportkarriert építeni, azoknak ajánljuk a következő mértékegységet: egy délelőtti nagytakarítás megfelel egy délutáni sütemény elfogyasztásának.

Említést kell tenni a modern technika adta sportélményekről is.

Férfiaknak kifejezetten ajánlott az X-Boxos sporthorgászat. Minden adott: kanapé, sör, a madárcsicsergés imitátor, a fodrozódó víztükör a 2 méteres síkképernyős tévén, na meg a várakozás a nagy fogásra.

Az extrémebb sportok kedvelői íjászkodhatnak Sheldon módjára az Agymenőkből. Természetesen maximális átérzéssel.

Akik pedig inkább csak az elméjüket tornáztatnák meg, azoknak ingyenes, online szabadulós játékot ajánlunk. Garantált az egy órás kikapcsolódás. A fejtörők és a logikai feladványok tuti, hogy teljesen le fognak kötni és kiszakítanak a karanténból.

Ugye, nem is gondoltad volna, hogy ennyi lehetőség közül választhatsz, miközben #maradjotthon? Kezdődhet az aktív sportkarantén!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.