Karácsonyfát bérelni menő! – csináld úgy, mint Emma Thompson!

A karácsonyfa olyan, mint a Nő. Mindegy, hogy szőke, barna, vagy vörös, vékony vagy telt idomú, fiatal vagy érett – valakinek varázslatossá teszi a napjait.

Fa nélkül nincs karácsony, hiszen e köré gyűlik a család, a fenyőágak illatozó koszorúként fognak körül minket, és persze az ajándékok helye is ott van a csillogó-himbálódzó díszek alatt.

Az idillnek persze van ám másik oldala is. Mégpedig a tudatos fenyőfaválasztás kérdése. Erre világított rá Emma Thompson is.

Gondoljunk csak bele: minden évben kiválasztunk egy fát. Díszbe öltöztetjük, majd vízkeresztig megtartjuk, de hiába is próbáljuk húzni az időt; otthonunk téli éke előbb-utóbb úgyis a kert végében végzi . Jobb esetben a kandallóban ad meleget egy zimankós séta után, rosszabb esetben az enyészeté lesz.

Ez az amúgy is változó klímának nem tesz túl jót. Ideje tehát tenni valamit!

De mit is?

Tudjuk, a műfa nem az igazi (bár pazar példányokat lehet már kapni műfenyőből), de ha nem adja meg számunkra a hangulatot, váltsuk ki élőfával! Angliában több éve szokássá vált, hogy cserepes fenyőt kölcsönöznek kertészetekből. A földlabdás fákat átveszik, otthon pompázatos gömböket aggatnak rájuk, öntözik őket, majd karácsony után szépen visszaviszik őket. Pénzük egy részét így visszakapják, és még a környezetvédelemhez is hozzájárulnak.

A fakölcsönzés mellett olyan sztárok állnak ki, mint Emma Thompson, és valljuk be, ez egy jó edukációs vonal. Szerencsére Anglia mellett már Litvániában, de Magyarországon is van lehetőség fakölcsönzésre.

Szóval, ha szeretnél tudatosan ünnepelni, pár helyről sikerrel kölcsönözhetsz Te is karácsonyfát. Például az Oázis Kertészetben, ahol a vásárolt élőfát 2021. január 2-8.  között visszaviheted és árának 50 %-át levásárolhatod.

Forrás: www.skynews.com

Mert Emma Thompson tudja, mi a menő! Élőfával karácsonyozni nagyon is az!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.