Apró trükkök egy boldogabb napért

Tudtad, hogy ha egyenes háttal és derékkal ülsz, nem pedig görnyedve, az jót tesz a memóriádnak és hosszabb távon a hangulatodnak is? Nem mellékesen megemeli a melleket és magabiztosságot is sugároz, és optikailag is megfiatalít néhány évvel.

Ilyen, és ehhez hasonló trükkök jönnek most, amikkel sokkal kellemesebbé tehetitek a napjaitokat. A boldogság, a jókedv, jó közérzet mindenkinek egyedi döntése, de tenni lehet érte – akár ilyen apró trükkökkel is.

A tv-t és a számítógépet érdemes lefekvés előtt 1 órával mellőzni. Még a függőknek is ajánlott legalább éjjel kartávolságon kívülre helyezni a mobilt, és az éjszakai pisilésnél nem rápillantani.

Ez is érdekelhet: REGGELI RITUÁLÉK, HOGY JÓ LEGYEN A NAPOD

Nem szabad teletömött pocakkal aludni menni. Sokkal jobb, nyugodtabb lesz az alvás és reggel könnyebb az ébredés, ha nem terheljük le éjjelre a hasunkat. Könnyebb ébredéssel pedig ugyebár a nap is gördülékenyebb lesz.

Érdemes a só és bors használatát mérsékelni. Hihetetlen csodákat képes tenni a testtel. 

Bár igazi kínzás, de aki kellőképp bírja az önsanyargatást, az megpróbálhatja kivonni néhány hétre a kávét, teát, cukros italokat az étrendjéből. A tiszta víz csodákra képes.

A lélek számára is van néhány trükk…


Mosolyogj! Sokkal többet. Akár idegenekre is. Az utcán, a buszon, metrón, boltban, suliban, bárhol.

Ne törődj vele, ha néhányan furcsán néznek! A legtöbb ember vissza fog mosolyogni, amitől neki is meg neked is sokkal jobb lesz a hangulatod.

Vannak emberek, akiktől előre frászt kapsz, mert tudod, hogy a velük való beszélgetés minden energiádat elszívja?
Legközelebb próbáld elképzelni, hogy valami kedves ajándékkal leped meg. Hihetetlen, de egy idő után meg fog változni a hozzáállásod felé. Már nem fog úgy megviselni a vele való találkozás… S ezt ő is észre fogja venni.

Új dologba kéne belevágnod? Miért totojázol? Hisz úgyis el kell kezdened egyszer! Csak kezdd el gyorsan és hatékonyan. Időt spórolsz vele, nem rágod magad feleslegesen, és az eredmény is gyorsabban és hatékonyabban jön majd.


Időről időre érdemes megnyomni a reset gombot és kilépni a mindennapos taposómalomból.

Utazz a természetbe, vidékre: kirándulj, lazíts!
 

Vagy csak zárd magadra a lakásod ajtaját és ott lazulj egy fél napot. Érezd jól magad! Csak így egyszerűen – adj magadnak szabadidőt…

A hétköznapok nyüzsgésében folyamatosan sietünk valahova, kapkodunk, ezerfelé szakadunk és közben elvesztegetjük erőnket értelmetlen tettekre. Egy ilyen élet nem tesz jót. Úgy érezhetjük, hogy túlterheltek, kimerültek vagyunk – fizikailag és mentálisan egyaránt. Ezért kell jobban odafigyelnünk.

Odafigyelnünk arra, hogy az élet szép!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.