Mi alapján választanak párt a férfiak?

,,Mégis, milyen nőt akart? Én miért nem voltam jó neki?”
A barátnőm így fakadt  ki a minap, amikor üzenetben kapott kosarat a fiútól, akivel egyszer-kétszer randizott.

Mit mondhattam volna erre? Hogy erre a kérdésre évek óta ezer meg ezer nő szeretné tudni a választ? Vagy, hogy van az a mese…

,,A királyfi ment, ment a nagyvilágban, feleséget keresett magának. Talált is egy másik királyságot, ahol két hajadon királylányt is ajánlottak neki feleségnek: az egyik okos volt, a másik pedig gazdag, ő volt a királyság leendő örököse.
A királyfi gondolkodott, melyiket válassza – s végül azt vette el, amelyiknek nagyobb volt a melle.”

Ez is érdekelhet: ÍGY TARTS MEG EGY FÉRFIT


De tényleg! Mi alapján választanak a férfiak nőt?


Pszichológusok (is) foglalkoznak évek óta a kérdéssel, s ők több szempontot is felsoroltak.

Meghatározó a biológiai szempont:
A tudósok szerint a férfi viselkedését nagyrészt az ösztönei vezérlik. Úgy vélik, hogy a természet felszólítja a férfit, hogy alkosson párt a legtermékenyebb nővel – vagyis azzal, aki képes gyermek szülésére.
Ezért vonzza a férfiakat a buja mell és a széles csípő:  a férfi agy jelzéseket küld a legeredményesebb szaporodási programról.

Második szempont pszichológiai:
A férfiak az elérhető, megközelíthető, problémamentes nőkre buknak. Villámgyorsan, tudat alatt osztályoznak női jelzéseket, s akinél felvillan a ,,problémás” jelzőfény, ott azonnal veszik a nyúlcipőt. Ez alól néha kivételt jelent, ha versenyhelyzet alakul ki egy nőért, ugyanis a férfiak lételeme a versenyszellem, s a küzdelem vágya vonzóvá tehet számukra egy egyébként problémásnak ítélt nőt is.

Harmadik szempontként a tudósok a férfiak racionalista nézőpontját jelölték meg.
A nők érzelmeik befolyására döntenek, akár már az első 5 percben is tudják, hogy ő lesz az igazi. Ezzel szemben a férfiak figyelnek: figyelik, hogy viselkedik a nő konfliktushelyzetben, milyen az egészsége és nem hagyják figyelmen kívül a pénzügyeket sem.

És létezik még egy szempont.
Él egy a városi legenda, mely szerint a férfiak gyakran olyan nőt választanak, aki emlékezteti őket az édesanyjukra. Nos, valójában…

A férfiak tényleg elég gyakran választanak olyan nőt, aki emlékeztet az anyjukra.

A férfiak életében az első, meghatározó nő az anyjuk, s ez a kapcsolat sok dolog meghatározója. Ha az anya netalántán  hideg, zárkózott, elfoglalt nő, a férfi a jövendőbelijében a nyugodt, érzelemmentes kapcsolatot fogja keresni. Ha a szülő tüzes, zajos és szeret nevetni, nem valószínű, hogy a férfit az a nő fogja érdekelni, aki távolságtartó és hűvös… És így tovább.

Ezek persze csak a tudósok által felállított tételek, nem kőbe vésett szabályok. Úgyhogy csak semmi para, ha a mellméretetek nem vetekszik Bögyös Macáéval!

Legyetek ápoltak és a legfontosabb, hogy a szemetekben csillogjon valami huncut öröm, gátlástalan önérzet.


Kezdésnek elég lesz!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.