7 hiba, ami tönkreteheti a párkapcsolatod

Végre nem vagy többé egyedül. Végre van melletted valaki aki szeret, s elfogad olyannak, amilyen vagy.
A nagy szenvedély lángjai néhány hónap, vagy év után csillapodnak, kissé lagymatag, de melengető tüzecskévé, parázzsá szelídülnek.

Aztán jönnek az unalmas hétköznapok és a mindennapos apró csapdák, melyek alattomosan tönkretehetik a gondosan felépített, ápolgatott kapcsolatot.

Ha nem akarod újra a szinglik táborát gyarapítani, ha szeretnéd, hogy a pároddal sokáig együtt legyetek, kerüld el ezt a 7 hibát.

Ez is érdekelhet: BOLDOG VELED A PÁROD? 3+1 JEL AMIBŐL MEGTUDHATOD

1: Hazudozás
Csábító lehet, hogy hazudj, vagy elhallgasd azokat a dolgokat, amikbe a párod nem egyezne bele, vagy neheztelne értük. Azonban egy jól működő kapcsolatba ez nem férhet bele. Jobb igazat mondani, akármi is a következmény. Hisz ismered a mondást: Hazug embert…

2: Megcsalás
Állj ellen a kísértésnek! Egy félrelépés nem a világ, gondolhatnád, de bizony az! Egy harmadik fél megjelenése a párkapcsolatban annak végét jelenti.

3: Partner dolgainak lopkodása
Kérés nélkül elvenni a partner dolgait, tulajdonait, pénzét csábító lehet, főleg, ha együtt is éltek. Van akinek ez nem okoz gondot, vannak azonban, akiknek zavaró, ha a holmijukhoz nyúlnak szólás nélkül. Kérj engedélyt, akkor sok probléma elkerülhető.

4: Túl sok idő a barátokkal 
A külön eltöltött idő, a barátok mindenkinek járnak. Ezzel nincs is semmi baj. Azonban  figyelni kell arra is, mennyit néz el a társ. Alkalmazkodjunk. Egy jó kapcsolatban pont megfelelő mértéket lehet találni, hogy a kecske is jól lakjon, és a káposzta is megmaradjon.

5: Ellaposodás 

Egy hosszú kapcsolatra nagyon jellemző, hogy a felek már nem fektetnek bele energiát.

Sem a külalakba, sem a közös élményekbe. Ez nagy hiba! Nem szabad belesüppedni a kényelembe. Azért, hogy egy kapcsolat jól működjön, folyamatosan dolgozni kell.

6: Állandó harcok 
A feszültséget, haragot, idegességet ne a párodon vezesd le! Ne vele üvöltözz, hogy megszabadulj a benned tomboló dühtől, inkább szoríts egy párnát a szád elé, és sikíts bele.Viccesen hangzik, de működik. Soha ne a párodon töltsd ki a mérgedet, amit nem ő okozott!

7: Mindennapi dolgok értékelése 
Mindig van tiszta ruha, meleg ebéd, vasalt ing? Netán meg van javítva minden otthoni dolog? Égnek a villanyok, nem csöpög a csap? Nem szabad természetesnek venni ezeket a mindennapi dolgokat. Az erőfeszítéseket értékelni kell. 

Párkapcsolatban élni nem könnyű. Folytonos munkát, odafigyelést igényel. 

Ápolni, gondozni kell, mint egy kis növényt, hogy növekedjen és tartósan virágba boruljon. Ez nem kis feladat, de mindenképp megéri. Csak ne felejtsd el kikerülni a hibákat!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.