Az új nő sem kisestélyiben pucolja a budit

Vajon miért van az, hogy az emberek szívesebben vesznek mindenből újat? Miért dobunk el mindent, ami kicsit is elhasználódott?

Nem csak a tárgyakra gondolok itt, hanem az emberi kapcsolatokra is. Mert igen, azokat is villámgyorsan selejtezzük, s félresöpörjük azt, amibe kicsit is energiát kéne fektetni.

Például a párkapcsolatoknál: döcög, nyögvenyelős, problémás, hát fel kell rúgni. Akad helyette szebb, jobb, problémamentesebb.

De vajon tényleg szebb, jobb és problémamentesebb az új?

Ez is érdekelhet: 3 DOLOG, AMIT MINDEN NŐ SZEXINEK TART

Vajon kellene-e az új kapcsolat sokaknak, ha belepillanthatnának a jövőbe, és kiderülne, hogy az sem lesz csillámos, cukorhabos sétagalopp? 

Más? Igen. De jobb is? Egyáltalán nem biztos!

Igen, a kapcsolatokon dolgozni kell. A kapcsolatokban kompromisszumot kell kötni, alkalmazkodni, visszafogni, támogatni és támaszkodni kell.


Igen, a kapcsolatokban vannak hullámvölgyek, még a legjobbakban is. Csapkodások, tányértörések, kiabálások, duzzogások, felületes és komoly problémák.

És van, mikor a problémák nem orvosolhatók. És igen, van, hogy el kell engedni és újat kezdeni.

De nem mindig. Nem az első apró hibánál, nem az első bibinél.

Nem érdemes fiatalabbat keresni, mert ő is megöregszik, nem érdemes szebbet keresni, mert ő is megcsúnyulhat, és a gyerektelen is akarhat egyszer gyereket…

Az új  is  ugyanúgy tele lesz fura szokásokkal, hóbortokkal.

És az a másik is rossz leheletű reggel és kócos, nem talpig sminkben vagy szmokingban ébred, nem kisestélyiben pucol budit és öltönyben szerel villanyt…

Gyorsan élünk. Gyorsan cselekszünk. Mert a világ amiben ma élünk, felgyorsult. Az információ villámként áramlik, s a kérdésekre sokszor előbb jön a válasz, mint ahogy feltennénk őket. De azért vannak dolgok, melyekre még ma is érdemes időt és energiát fordítani, s az azonnali selejtezés helyett kijavítani őket.

Ilyenek a kapcsolatok is. Szerintem.
Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.