6 villámtipp: így tudsz spórolni az esküvői kiadásokon

Minden kislány álmodik hófehér menyasszonyi ruháról és hatalmas lagziról. Manapság azonban sok pár kétszer is meggondolja, neki merjen-e futni egy lagzi megszervezésének, olyan magasra rúgnak a kiadások. Sokan végül egyszerű polgári szertartáson mondják ki az igent, amit nem lagzi, csak egy kisebb vacsora követ.

Íme 6 villámtipp, amikkel meg lehet fogni a kiadásokat – segítségükkel nem marad gyerekkori vágyálom a hatalmas lagzi.

Állíts be egy költségvetést, és ragaszkodj hozzá

Mindenképpen fontos rögtön az elején kiszámolni és kijelölni, mi az az összeg, amit hajlandó vagy az esküvőre és a lagzira költeni. Figyelembe kell venni az összes apró részletet és az esetlegesen felmerülő váratlan kiadásokat. Ha megvan az összeg, ahhoz ragaszkodni kell. Az extra, szervezés közben hirtelen felmerülő ötletek komolyan megnövelhetik a költségeket.

Az esküvő időpontjának és helyszínének kiválasztásakor érdemes kevésbé népszerű opciót választani

Az időpont és a helyszín kulcsfontosságú lehet a költségek szempontjából. Minél felkapottabb a hely, és minél népszerűbb az időpont, annál jobban megugranak a kiadások. Érdemes megfontolni, hogy az esemény hétköznap vagy ne az esküvői szezon csúcsidőszakában legyen, ez segít abban, hogy olcsóbbak legyenek a bérleti díjak és a szolgáltatások költségei. A legjobb minél korábban elkezdeni a szervezést, mert így több idő marad a jó ajánlatok megtalálására.

Image by prostooleh on Freepik

Megfontoltan állítsd össze a vendéglistát

Ha csak rokonokat és legközelebbi barátokat hívsz meg, hatékonyan spórolhatsz. Nem kell senkit meghívni anya vagy nagyi kedvéért, sem csupán udvariasságból. Az legyen ott, aki igazán számít. Az ő jelenlétük emeli igazán az est hangulatát is.

Nézd meg, milyen változtatásokat lehet végrehajtani a menüben

A meghívottak létszámának ellenőrzése mellett a menüre is érdemes odafigyelni. Együtt lehet működni az étteremmel vagy vendéglátó céggel, hogy pénztárcabarátabb menüt készítsen. Nem kevésbé jó megoldás a svédasztalos fogadás sem. Az ismerősök segítsége is jól jöhet: van egy cukrász a baráti körben? Máris megvan, ki süti az esküvői tortát.

Az esküvők igazgatónője – így dolgozik egy női ceremóniamester

Bérelj, ne vásárolj

Az esküvőhöz szükséges dolgok nagy része bérelhető: a szállítástól a menyasszonyi ruháig. Ez nem csak egy módja annak, hogy kevesebb pénzt költs, hanem egy jó lehetőség arra is, hogy ne legyenek otthon olyan haszontalan dolgok, amikre soha többé nem lesz szükség, és csak emlékként értékesek.

Hasonlítsd össze a különböző lehetőségek költségeit, és alkudj

Mielőtt végső döntést hoznál bármiben, még egyszer hasonlítsd össze a különböző cégek által kínált árakat és feltételeket. Ne szégyelld, ha kedvezőbb feltételekre szeretnél alkudni. Ehhez minden jogod és lehetőséged megvan.

És ne feledd: mindig visszautasíthatsz minden olyan elemet, amely bár a hagyományosan az esküvő része, de neked egyáltalán nem tetszik, vagy pénzed nincs rá.

nyitókép: Image by Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.