Hogyan találd meg a tökéletes karikagyűrűt?

Hogyan takaríthatnak meg értékes időt azok a párok, akik karikagyűrűt keresnek? Úgy, hogy pontosan tudják, mire kell odafigyelniük, amikor a tökéletes gyűrűt keresik. Mivel ezt az ékszert jobb esetben egy életen át viselik, ezért egyáltalán nem mindegy, végül milyen gyűrű lesz a befutó. Nézzük meg, milyen szempontokra érdemes odafigyelni a tökéletes karikagyűrű kiválasztása során.

Alább szponzorált tartalmat olvashattok.

Milyen gyűrűt válasszunk?

… merülhet fel a kérdés a párokban az esküvő előtt fél évvel, vagy hónapokkal. Mert hiába van meg a helyszín, hiába választották ki a ruhát, hiába kész a meghívottak listája, mégis: az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb) kellék még hiányzik: a karikagyűrű. És persze ott van az ékszerrel kapcsolatos jogos dilemmák tömkelege.

Fotó: 123rf.com

Általában a szerelmesek együtt szeretnék kiválasztani a megfelelő ékszert, aminek felkutatása izgalmas kaland, örömteli élmény lehet. Főleg, ha pontosan tisztában vannak azzal, milyen szempontokat vegyenek figyelembe.

Azért született ez az írás, hogy felvértezze a párokat azzal a tudással, amellyel már magabiztosabban vághatnak neki a karikagyűrű-választásnak.

Egyforma vagy csak hasonló?

Érdemes már előre megegyezni abban, hogy a gyűrűk egyformák lesznek-e, vagy csak főbb részleteiben egyeznek meg. Mindkét oldalnak megvannak a maga előnyei. Természetesen ez a pár stílusától, habitusától is függhet. Mert pl. a nők szeretik a gyémánttal, különféle drágakövekkel díszített ékszereket, de a férfiak nem biztos, hogy annyira rajonganak érte.

Falvastagság

Kulcsfontosságú terület. Bizonyos falvastagság alatt az ékszer könnyen sérülhet, deformálódhat, így hiába tűnik kifizetődőnek, kedvezményesnek az ár, ha vastagság tekintetében nem megfelelő az ékszer.

Mi lehet az ideális vastagság?

Mivel a karikagyűrűknél fő szempont az időtállóság, ezért 1,4 mm-es falvastagság alatt már biztosan nem lehet találni masszív, tartós ékszert.

A méret

Az egyik legnagyobb kihívást jelentő kérdés. Főleg úgy, hogy temérdek tényező befolyásolhatja az ujjak méretét. Ilyen lehet pl. a testsúly változása és a hőmérséklet is. Ugyanis meleg hatására az ujj megvastagodhat, ami annyit jelent, hogy a nyári kánikulában szorulhat a gyűrű.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az emberek jelentős része az esküvő előtt fogyókúrába kezd. És mivel a gyűrűt lehet, hogy még a fogyókúra alatt készíttették el, komoly esély van rá, hogy az esküvő után szűknek bizonyul majd. Ezért akkor érdemes karikagyűrűt vásárolni, amikor a párok olyan súllyal rendelkeznek, amit a hétköznapokban is tartani tudnak.

Ujjméret és kényelem

Miért van az, hogy egy csodaszép, de szélesebb gyűrű valakinek nem áll jól? Valószínűleg azért, mert a hölgynek/úrnak rövidebbek az ujjai. Azonban egy keskenyebb karikagyűrű már remekül mutathat rajta. Tehát az ujj hossza és vastagsága rendkívül fontos szempont a választásnál.

Akinek rövid ujjai vannak, annak inkább a keskenyebb, kerekebb felületű gyűrűk közül érdemes válogatnia, míg a lefelé szélesedő ujjú embereknek a 4-5 mm-nél szélesebb gyűrűk előnyösek.

A kényelmet, a komfortérzetet nem javasolt alárendelni a külsőnek. Pl. egy szögletes kialakítású karikagyűrű különleges lehet, de nem mindenkinek jelenthet kényelmes viseletet a mindennapok során.

Felület

Fényes vagy matt felület? Esetleg a kettő kombinációja? Melyik az, amelyik kevésbé sérülékeny? Melyik karcolódik a legkevésbé? Ezek bizony kulcskérdések. Ráadásul nem mindegy, hogy matt vagy fényes felületű gyűrűre esik a választás, ugyanis a karikagyűrű kinézetére is befolyással lehet a döntés.

Mivel a fényes felület a mindennapi viselet során keletkezett apró karcok miatt enyhén mattulhat, a matt pedig kifényesedhet, ezért olyan felületű gyűrűt tanácsos választani, ami a párok ízlésének a leginkább megfelel.

Anyag

A karikagyűrűk különböző anyagból és ezek ötvözeteiből készülhetnek. Ilyen pl. a 14 és 18 karátos sárga arany, fehér arany, rozé arany vagy ezüst. A hagyományos karikagyűrűk sárga aranyból készülnek. Ugyanakkor egyre népszerűbbek a zománccal kezelt karikagyűrűk is, amelyen pl. virág vagy magyaros motívumokat is előszeretettel használnak. Közkedveltek a fából készült karikagyűrűk is. A fenti anyagok már önmagukban gyönyörűek, néhány jól megválasztott drágakővel pedig még különlegesebbé, egyedibbé tehetők.

Kövezés

Ez megint egy olyan domináns terület, amivel a párok hangsúlyozhatják egyéniségüket, egyediségüket. A fehér színű, briliáns, vagyis kerek csiszolású drágakő mellett egyre többen keresik a színes gyémántokat (a pink, a kék, vagy a pezsgőszínű), amelyek megjelenhetnek akár négyszögletes, szív vagy párna formában is.

Egyediség

Itt a következő szempontokat érdemes szem előtt tartani: szín, szélesség, forma, design, ár. A párok érkezhetnek önálló elképzelésekkel, interneten vagy barátoknál látott jó példával a tarsolyukban vagy akár több gyűrű bizonyos tulajdonságai is megtetszhetnek nekik.

Ahhoz, hogy végül minden tekintetben tökéletes karikagyűrű szülessen meg, a párok kézformájához igazodó ékszerre van szükség. Aranyszabály, hogy olyan karikagyűrű kerüljön az ujjakra, amely kifejezi a szerelmesek személyiségét, stílusát, közös világát.

Az egyik legfontosabb szempont

Ez pedig a karikagyűrűk kiválasztásának helyszíne. Nagy jelentősége van ennek. A következő kérdések merülhetnek fel ennek kapcsán:

–   Mekkora a választék?
–   Kedvesen fogadnak minket?
–   Szakszerű tájékoztatást nyújtanak?
–   Minden kérdésünkre készségesen válaszolnak?
–   Igényes környezetben történik a karikagyűrű-választás?
–   Egyedi gyűrűket is készítenek?
–   Milyen garanciákat nyújtanak?
–   Milyen múlttal, referenciákkal rendelkezik a cég?
–   Milyenek a vásárlói visszajelzések?

Ezen kérdések megválaszolása elengedhetetlen ahhoz, hogy tudjuk, a megfelelő helyen járunk-e. Ugyanis a tökéletes ékszer kiválasztásához olyan üzletre, bemutatóteremre van szükség, ahol nem a „minél gyorsabban értékesítsünk szemlélet” uralkodik, hanem ahol a párok elképzelései vannak középpontban és a szerelmesek maximális figyelemben részesülnek.

Ahol a tökéletes karikagyűrűk születnek – FEIL Ékszer

A Feil Ékszer csapatanál pontosan tudják, hogy mekkora jelentősége van annak, hogy a pár összetartozását, szerelmét szeretné tökéletes karikagyűrűvel kifejezni.

Ennek érdekében a magas minőség és az ügyfelek középpontba helyezése alapkövetelmény számukra. Legyen szó arany, ezüst és gyémánt ékszerekről, 23 ezer elégedett ügyfél életét aranyozták már be.

A Feil fivérek, Róbert és Attila újító szemlélete, szenvedélye, hivatástudata által született meg a FEIL Ékszer márka. Ezt erősíti édesapjuk, id. Feil Attila több évtizedes ékszerszakmában szerzett felbecsülhetetlen tapasztalata.

Forrás: FEIL ékszer

A karikagyűrűk mellett eljegyzési gyűrűket, egyedi készítésű ékszereket kínálnak szakszerű tájékoztatással és az ügyfélre való maximális odafigyeléssel a 100%-os elégedettség érdekében.

Amennyiben te is szeretnéd megtalálni a pároddal a stílusotokhoz, személyiségetekhez passzoló karikagyűrűt, akkor válasszátok a FEIL Ékszert!

Főkép: Image by javi_indy on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.