Libabőrös tavasz – krimi és thriller újdonságok a 21. Század és a Next21 Kiadó kínálatából

Ébred a természet, egyre hosszabbak a nappalok, lassanként kúszik fel a hőmérő higanyszála – kétség sem fér hozzá, hogy a tavasz hamarosan dörömböl az ajtón. Ajánlónkban most a legújabb krimi és thriller megjelenéseket gyűjtöttük csokorba azoknak, akik továbbra is borzongásra vágynak – nem a hidegtől, hanem az izgalomtól. Észvesztő csavarok, izgalmas történetvezetés, rejtélyek és  feszültség – a pszichológiai thrillerektől az akciódús krimikig mindenki talál magának olvasnivalót friss köteteink között.

Te melyiket választod?

Ana Reyes: Ház a fenyvesben

Maya végzős volt gimiben, amikor a legjobb barátnője, Aubrey egyik pillanatról a másikra holtan rogyott össze egy Frank nevezetű enigmatikus figura jelenlétében, akivel azon a nyáron állandóan együtt volt. 
Hét évvel később Maya Bostonban él, a barátja teljes szívből szereti. Maya titokban szerfüggő, hogy el tudja viselni a múltbeli történés súlyát, az emlékezetkihagyásokat, a magyarázat nélkül maradt tragédiát. De egyszer csak lát a YouTube-on egy videót, amin egy fiatal nő hirtelen összecsuklik, és szempillantás alatt meghal. A helyszín egy étkezde, a nővel átellenben nem más ül, mint Frank.  

Maya újra a trauma kellős közepén találja magát, amely azóta egész életére rányomta a bélyegét. Hazatér szülővárosába, Aubrey halálának helyszínére, hogy újra átélje azt a végzetes nyarat, belegondoljon, milyen hatással is volt rá annak idején Frank, és felidézze az őrjítő féltékenységet, amely majdnem megpecsételte kettejük barátságát Aubrey-val.

Egykori otthonában rábukkan valamire, ami megérteti vele, ez a történet jóval régebben, még az ő születése előtt kezdődött. Minden jel szerint újra fel kell keresnie Franket, aki még mindig ugyanott lakik, a fenyvesben. 

Juan Gómez-Jurado: Vörös királynő


Az elmúlt évek legsikeresebb spanyol bűnügyi története, amelyből tévésorozat is készült.
 
Egy dúsgazdag családból származó serdülő rituális gyilkosság áldozata lesz. Egy másik gazdag madridi család lányát elrabolják. A két eset összefügg, és senki nem tudja megoldani, csak Antonia Scott, a legendás képességekkel rendelkező bűnüldöző. 
De Antonia a padlón van – nem hajlandó nyomozni, sőt, a lakást sem hajlandó elhagyni. Hogyan lehetne rávenni, hogy mégis vállalja a megbízatást? 
Ha Antonia nem száll szembe vele, a gonosztevő hamarosan újra lesújt.

James Patterson, Mike Lupica: Farkasok háza


Ha hagyod, felfalnak!
Joe Wolf úgy nevelte a gyerekeit, hogy ugyanolyan gyilkos legyen a hozzáállásuk, mint amivel saját kaliforniai üzleti birodalmát is felépítette: ölj vagy megölnek. Amikor Joe holttestét megtalálják a San Francisco-öbölben, váratlanul a lánya, Jenny kerül a Wolf birodalom élére.
Miközben a fivérei megpróbálják elragadni tőle újonnan kapott hatalmát és vagyonát, Jenny rájön, hogy mindegyiküknek volt módja és indítéka, hogy öljön…
DE MELYIKÜK VOLT KÉPES GYILKOLNI?

Janice Hallett: Twyford-kód

Oldjuk meg az évszázad gyilkosságát!


Steven Smith negyven éve megtalált egy ismert gyerekkönyvet, aminek a margóján furcsa jelölések és bejegyzések voltak. A szerző a hírhedt Edith Twyford. 
Kíváncsi lett, és elvitte a könyvet az irodalomtanárnőjéhez, Miss Lickethez – ezzel tudtán kívül beindítva egy eseménysort. A tanárnőnek meggyőződése szerint a könyv egy rejtély kulcsa, és ez a titkos kód Twyford összes alkotásán végigvonul. Miss Licketnek utána az osztálykirándulás során nyoma veszett, Stevennek fogalma sincs, mi történt vele ezt követően. 

Sokáig börtönben ült, most szabadlábon van, és szeretné megfejteni a rejtélyt, ami évtizedeken keresztül nem hagyta nyugodni. Vajon Miss Licketet meggyilkolták? Vagy téveszmék rabja volt? Igaza lehetett-e a kóddal kapcsolatban? Ha igen, vajon ma is használatban van-e még a kód? 

Feltett szándéka, hogy visszaidézi az emlékeit, és kideríti, mi történt Miss Lickettel, ezért meglátogatja gyerekkori ismerőseit és a régi helyszíneket. Hamarosan kiderül, hogy Edith Twyford egyáltalán nem csak egy jóformán elfeledett gyerekíró volt. A Twyford-kód mögött nagy erők rejlenek, és nem Steven az egyetlen, aki próbálja megoldani a rejtélyt.