17 éves a Holiday – Mi történt azóta a sikerfilm szereplőivel?

A 2006-ban bemutatott karácsonyi romantikus vígjáték, a Holiday maradandó nyomot hagyott a közönség szívében szerte a világon. Mi is imádtuk. Mert kedves volt, vicces, egyszerű, mégis érzelmes. Nem lehetett nem szeretni.

De vajon mi történt a szereplőkkel az elmúlt másfél évtizedben?

Kate Winslet (Iris)

Amikor Kate Winslet megkapta Iris, a Daily Telegraph szellemes esküvői rovatvezetőjének szerepét, már széles körben elismert színésznő volt, hiszen játszott az 1997-es Titanicban Rose-ként és a 2004-es Az egy makulátlan elme örök ragyogásában ,Clementine-ként.

A Holiday után sem pihent, több sikeres produkcióban is részt vett: 2008-ban újra együtt játszott DiCaprioval a Szabadság útjai című filmben. Az akaraterős háziasszony, April megformálása Golden Globe-díjat hozott neki a legjobb női főszereplő kategóriában. A felolvasóval pedig megszerezte első Oscar-díját is. Ezután még számtalan sikerfilmben tündökölt.

Legújabb filmje a Lee, amiben a címszereplőt, egy híres második világháborús fotóst és újságírót, Lee Millert alakítja.

Hétköznapi életet él, sosem lakott Hollywoodban. A magánéletben hajlamos a káromkodásra. A #meetoo mozgalom lelkes támogatója. Háromszor házasodott, három gyermeke van.

Jude Law (Graham)

Az érzékeny, egyedülálló apa, Graham megformálása előtt Jude Law, a kétszeres Oscar-jelölt már képernyőn és színpadon is bizonyított.

A kalandok és a fantázia birodalmát jól ismerő Law repertoárjában szerepel Dr. Watson szerepe a 2009-es Sherlock Holmes című filmben és annak 2011-es folytatásában, de a fiatal Albus Dumbledore-t is több ízben megformálta az utóbbi években. Több film is jegyezhető a neve alatt, és a díjak sem kerülték el.

A reflektorfénytől távol Jude Law aktívan részt vesz humanitárius tevékenységekben, különösen az UNICEF-fel, és támogatja az éghajlatváltozásra és a rákkutatásra összpontosító emberbaráti törekvéseket. Hat gyermek édesapja.

Cameron Diaz (Amanda)

Cameron Diaz játszotta Amanda szerepét, a Los Angeles-i filmelőzetes gyártó cég ügyvezetőjét, aki nem tud sírni, és aki szembemegy híres fogadalmával, hogy nem lesz szerelmes Grahambe.

A Holiday és a 2009-es A nővérem húga jó fogadtatása után a színésznő a vígjáték felé mozdult el, több vígjátékban is szerepelt, na és persze ő volt Fiona szinkronhangja is a Shrek-ben. 2014-ben bejelentette, hogy visszavonul, ám mégis visszatért.

2022 júniusában kiderült, hogy részt vesz a következő, 2024-ben bemutatásra kerülő Back in Action című Netflix-filmben, amelyben korábbi partnere, Jamie Foxx is látható lesz.

Mikor nem játszott, Diaz több könyvet is írt, egészségügyi és biotechnológiai startupokba fektetett be, mint például a Modern Acupuncture és a Seed Health. Ezenkívül 2022-ben elindította az Avaline biobormárkáját.

2015 januárja óta boldog házasságban él a Good Charlotte zenészével, Benji Maddennel. A párnak 2019 decemberében született meg első gyermeke, Raddix.

Jack Black (Miles)

A romantikus vígjáték hollywoodi zeneszerzője, Miles szerepe előtt Jack Black már olyan ikonikus alakítások révén szerzett hírnevet, mint Barry a Pop, csajok satöbbiben (2000), a laza Lance a Narancsvidékben (2002), és az iskolai zenei hős, Dewey Finn a Rocksuliban (2003).

A Holiday-ben való szereplését követően Black a 2010-es Gulliver utazásai főszerepét vette át Jason Segellel és Emily Blunttal közösen. Ezt követően Black mindkét Libabőr filmben, és a Jumanji sorozatban is szerepelt .

2008-tól Black kölcsönzi a hangját a Kung Fu Panda franchise-ban a főszereplő Po-nak. Barátjával, Kyle Gasszel közösen alkottak egy félig komédia, félig rock duót, a Tenacious D-t. Tagja az úgynevezett Frat Packnek is, ami magába foglalja azokat a komikusokat, akik aktívan játszanak hollywoodi filmekben és jelölve voltak már Golden Globe-díjra.

Jack Black 2006 márciusában házasodott, két fia van.

És a többiek:

Rufus Sewell (Jasper)

Iris hűtlen exének, Jaspernek a szerepét követően Rufus Sewell kiemelkedő szerepet játszott Hollywoodban és a Broadway-n is. Láthattuk olyan flmekben, mint A turista (2010), Abraham Lincoln: Vámpírvadász (2012), Hercules (2014). , Judy (2019). Két gyermek édesapja.

Shannyn Sossamon (Maggie)

Mielőtt Maggie-t, Miles feltörekvő színésznőjét és hűtlen barátnőjét játszotta volna, Shannyn Sossamon leginkább a 2001-es Lovagregényből volt ismert, ahol Heath Ledger mellett szerepelt. A Holiday után különféle indie és horror filmekbe kalandozott .

2004 és 2008 között énekelt és dobolt a Warpaint zenekarban. 2009-ben saját produkciós cégének gyártott rövidfilmeket és zenei videókat. Két fiú édesanyja.

Eli Wallach (Arthur)


Eli Wallach tapasztalt színész volt, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Hét mesterlövész (1960), a Kallódó emberek (1961) és a A jó, a Rossz és a Csúf (1966).

Ezt a szívmelengető szerepet követően Wallach továbbra is feltűnt a filmvásznon, szerepelt például a Tőzsdecápák – A pénz nem alszik (2010) című filmben.

Elismerve több évtizedes filmiparban végzett munkáját, Wallachot 2011-ben Oscar-díjjal tüntették ki. 98 éves korában hunyt el.

Miffy Englefield (Sophie)

Law idősebb lányának, Sophie-nak a megformálása után Miffy Englefield néhány kisebb szerepet vállalt még televíziós műsorokban, emellett szerepelt a 2011-es Beautiful Enough című rövidfilmben is .

Azóta inkább csak a TikTokon és az Instagramon látható anyaként és punk rockzenészként.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.