Egy dolgot kértem csak, hogy azt ne tedd

Egy dolgot kértem, mondtam neked, amikor megismerkedtünk. Hogy csak azt ne. Azt soha ne tedd.

Alig kezdtünk el járni, de már éreztem, hogy jó veled, hogy jók vagyunk, akár több is lehetne köztünk. Így is lett.
Neked is voltak láthatatlan sebeid, nekem is. Viszont a kapcsolat nem arról szólt, hogy egymás lelkét gyógyítgatjuk. De megértettük, és megígértük, hogy mi nem okozunk fájdalmat egymásnak.

Akkor mondtam, hogy egy valami van, amit nem viselek el. Ha már nem szeretsz majd, ha már nem olyan jó együtt, szólj, mondd – de soha ne csalj meg!

Hittem neked, amikor azt mondtad, megértetted, és nem lesz ilyen.

Évekig együtt éltünk, volt, hogy nehezebben – de soha nem egymás miatt. A munka, a pénz, a világ, a gazdasági helyzet – csak ezek voltak a nehézségek.

Aztán furcsán szótlan lettél, kicsit távolságtartó is. Gondoltam, az a nyolc év, mióta együtt vagyunk. Talán kicsit megszoktuk magunkat. De majd megújulunk!
Szerveztem programokat, főztem finomakat – hiszen már sokkal jobban éltünk, megvolt a sokévi nélkülözés eredménye, egyenesbe jöttünk.

Mégsem változott igazán semmi.

És amikor felvillant az asztalon hagyott telefonodon az üzenet, „Várlak holnap, édesem! Vigyázz magadra!” – azonnal tudtam, hogy mi is történt az elmúlt egy évben.

Megkérdeztem, egyenesen, és te nem tagadtad. Legalább azt nem.

Image by yanalya on Freepik

Azt mondtad, beszélgetésre vágytál, amikor még sok volt a gond… és én annyira csak a munkára figyeltem. Arra, hogy anyagilag egyenesbe jöjjünk. Ami fontos, és csak felnézni tudsz rám érte, de…

Arra kérdésemre, hogy miért nem velem akartál beszélgetni, nem tudtál felelni. És arra sem, hogy miért nem mondtad el, mit érzel. Nem tudtál mit mondani.
De egy héten belül lezártad azt a kapcsolatot.

És most itt állsz előttem azzal, hogy te mindet megtettél. Igen, egyszer félreléptél. Bánod nagyon, hiba volt. De már vége, kezdjük újra.

De tudod, én csak egy dolgot kértem. Hogy egy dolgot soha ne tegyél meg velem.
Hallottad akkor egyáltalán? Komolyan vetted?
Dehogy hallottad. És most már tudom, komolyan sem vetted. Engem nem vettél komolyan.

Akkor hogy képzeled, hogy bármit is újra kezdenék veled?

Nyitókép: Image by cookie_studio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.