Színleled, hogy élvezed? Ne tedd!

A szexuális kielégültség egy evidens dolog kéne, hogy legyen mind a férfiak, mind a nők részéről, ám még napjainkban sem az. Sok nő nem szeret beszélni a szexualitásról, mert kellemetlennek találja.

Kellemetlen elmondani a vágyat, és azt is nehéz bevallani, ha az nem teljesül be. Így aztán meglepően sokan vannak, akik a kínos beszélgetések helyett imitálnak. A színlelt orgazmus egy létező jelenség. (Egy 2019-es tanulmány szerint a nők jóval több mint fele már legalább egyszer színlelte az orgazmust. A férfiak sem teljesen ártatlanok, húsz férfiból legalább egy szintén hazudott már a kielégüléséről.)

Ártalmatlan füllentésnek tűnik csupán, ám mégsem az. De vajon miért érzik szükségesnek a színlelést egyesek, ahelyett, hogy őszinték lennének szexuális élményeikről? 

A fent említett tanulmány szerint a nők 59%-ának volt már megjátszott orgazmusa, és 55%-uk azt mondta, hogy szeretne beszélni a szexről a partnerével, de valamiért nem jön össze. Íme néhány gyakori ok:

  • 42% mondta azt, hogy nem akarja megbántani partnere érzéseit. 
  • 40%-uk nem akart belemenni a részletekbe. 
  • 38% volt zavarban. 
Image by yanalya on Freepik

Miért kell abbahagyni az orgazmus színlelését? 

Akármi is a színlelés oka, mindenképpen káros a kapcsolatra nézve, ha megjátsszuk magunk. Ha színleljük, amíg össze nem jön… nos ezzel a hozzáállással soha nem fog összejönni.

Az orgazmus színlelése egy csúszós lejtő, ami soha nem vezet pozitív eredményre. Még az egyéjszakás kalandoknál sem jó egyik félnek sem.

Miért?

1. Mindig így marad, ha megelégszünk ennyivel
Az orgazmus színlelésével becsapjuk a partnert. Ő azt hiszi, mindent jól csinál, tehát nem fog változtatni. Ha pedig nem változtat, soha nem jön össze a valódi élvezet. Jobb előbb, mint utóbb tisztázni a helyzetet.

2. A partnerre vetítjük az elégedetlenségünket
Lehet, hogy nem tűnik fontosnak, de a tapasztalataink beépülnek a tudatalattinkba. Ha soha nincs orgazmusunk, elégedetlenek leszünk, és ezt az elégedetlenséget a párunkhoz kötjük. Így észrevétlenül eltávolodhatunk tőle, és ő nem is tudja az okát. A szexet is egyre nehezebb lesz élvezni. 

3. A színlelés a hazugság egy formája
Lehet, hogy ártalmatlannak tűnik, de tegyük fel magunknak a kérdést: Miért nem merünk erről beszélni? Miért nem merünk nyitni a párunk felé? Hazudni annak, akit szeretünk, nem épp jó jel. Se rövid, se hosszú távon.

4. Később még nehezebb színt vallani
Mint minden hazugságból, ebből is nehéz kikeveredni. Ha úgy döntünk, hogy mégis szólunk a változtatásról, biztosan kiderül az addigi turpisság. Jobb ezen mielőbb túlesni – vagy bele sem menni.

Image by Freepik

Amin változtatni kell:

Fontos az elvárások megfogalmazása, a nyílt beszéd. Sokan vannak, akiknek több stimuláció kell – de ezt a partner nem tudhatja, ha nem mondják el neki. Minden kívánságról beszélni kell.

Ha valaki ritkán vagy soha nem éri el az orgazmust, az nagyobb problémára utalhat, és előfordulhat, hogy orvoshoz kell fordulni, vagy más stimulációs formákkal kell kísérletezni.

Az elégedettséghez mindenkinek joga van.

Bár néha könnyebbnek tűnik hazudni az orgazmust, nem teszünk jót vele sem magunknak, sem a partnerünknek. Soha nem késő elkezdeni nyíltan és őszintén beszélni a szexről, és soha nem rossz dolog próbálkozni. Hiszen egy kielégítő szexnél nincs jobb.

Nyitókép: Image by cookie_studio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.