5 módszer a fejfájás gyors és természetes enyhítésére

Mindenkinek fáj a feje időnként, ami megzavarhatja, sőt meg is akadályozhatja a legalapvetőbb tennivalókat is. Ha valakinek rettenetesen fáj a feje, előfordulhat, hogy a munkát is félbe kell hagynia, mert a folyamatos fájdalom megnehezíti a összpontosítást, vagy stresszt és feszültséget okoz. 

Függetlenül attól, hogy fejfájás tompa lüktetés, vagy éles szúró fájdalom, a legjobb gyorsan csillapítani.

Van, aki ilyenkor bekap egy pirulát, mások a természetes fájdalomcsillapításban hisznek. Mi most erre az utóbbira hoztunk öt módszert:

Segít a víz vagy egy kis koffein

A kiszáradás fejfájást okoz, különösen nyáron, amikor kint meleg van, ezért a problémán segíthet, ha iszunk egy kis vizet, aztán még egy kicsit. Lehet, hogy addig nem is vesszük észre, milyen régen nem ittunk már, és hogy ki vagyunk száradva, amíg nem jelentkezik a fejfájás. 

Egy másik gyors gyógymód az enyhítésre, ha eszünk vagy iszunk valamit, ami koffeint tartalmaz, főleg, ha nem vagyunk rendszeres kávéfogyasztók. Sok vény nélkül kapható fejfájás elleni gyógyszer is tartalmazza ezt az összetevőt, így garantált, hogy egy kis étcsokoládé, zöld tea vagy egy csésze kávé enyhítő hatású.

A gyömbér is segít

A gyömbér is remek a fejfájásra és a fájdalom okozta hányingerre. Nagy előnye, hogy nemcsak enyhíti a fájdalmat, de tovább is tart a hatása, mint a gyógyszereké. 

Levendula vagy borsmenta illóolajok

Ha pár csepp borsmenta vagy levendula illóolajat masszírozunk a halántékunknál a bőrünkbe, az is hatékony módszer. A feszültség és a stressz csökkentése érdekében tehetünk egy kis csepp illóolajat az ajkunk fölé is, így belélegezhetjük a kellemes illatot. Használhatunk kamilla, rozmaring, eukaliptusz és citromolajat is.

Jéghideg borogatás

A homlokra rakott jeges borogatás gyors fejfájás elleni szer, mert a hideg enyhíti a fájdalmat és csökkenti a feszültséget a fejben. Feküdjünk le, és tegyünk a homlokunkra valami nagyon hideget 15 percig. Ha nincs kéznél jégakku, használhatunk egy zacskónyi fagyasztott zöldséget vagy gyümölcsöt is. 

Forró vizes lábmosás

Ha lüktet a fej, az egyik gyors megoldás az lehet, ha engedünk egy lavór forró vizet, beleállunk, és néhány percig mossuk benne a lábunk. A forró víz ugyanis kitágítja a lábfej ereit, s ezáltal a vért a fejtől a lábhoz vezeti, ami csillapíthatja a fájdalmat. Tehetünk a vízbe egy csepp illóolajat is.

Fever photo created by diana.grytsku – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.