Nyári bakancsok – hogyan válasszuk ki a tökéletes modellt nyárra?

A nyári bakancs fogalmával viszonylag ritkán találkozunk, hiszen önmagában ez a kifejezés igencsak ellentmondásos lehet például a hétköznapi viselet kapcsán. Mégis akad pár alkalom, amikor nyáron is igen hasznos társunk lehet. Milyen helyekre érdemes nyári bakancsot választani, és hogyan válasszuk ki a legjobbat hozzá?

Alább szponzorált tartalmat olvashattok.

Mi is pontosan az a nyári bakancs és mire való?

nyári bakancs fogalma valóban különösnek hathat, de ha megmagyarázzuk az értelmét, akkor teljesen helyénvaló. Egy olyan bakancsot jelent, mely a meleg időben is megfelelően fogja a bokát, valamint megállja helyét a nehéz terepen, miközben védi a lábunkat is. Az átlagos bakancsokhoz képest csupán annyi a különbség, hogy ennek az anyaga jobban szellőzik, vékonyabb, tehát nem bélelt és nem vastag anyagból készül.

Ezért kifejezetten olyan helyekre ajánlott, ahol nagy a kánikula. Mik lehetnek ezek a helyek? Például egy mediterrán sziklás túra esetén, sivatagi körülmények között, és nyári több napos fesztiválok alatt hozza ki igazán praktikumát a nyári bakancs lényege. Városban pedig a hegyvidéki nyaralásaink melegebb időszakaiban lehet hasznos egy ilyen lábbeli.

Nyári bakancs fesztiválokra

A fesztiválszezon jellemzően nyáron, a legnagyobb melegben kezdődik. Ez pedig nem csak a nagy meleg időszaka, főleg hazánkban, hanem a nagy záporoké is. Ezért a nyári fesztiválok rendszeresen sártengerré válnak idővel; ha nem az eső, akkor pedig a különféle hűtő párakapuk miatt.

Ilyenkor egy csinos nyári bakancs nem csak segít a sárral megküzdeni a fesztivál területén, de rendkívül stílusosan is áll, például hölgyek esetében sorthoz és bármilyen nyári felsőhöz. A nyári bakancsban megfelelően szellőzik a lábunk, kényelmes tartást biztosít és nem fogunk össze-vissza csúszkálni egy kiadós zápor után, a kedvenc zenekarunk koncertje felé igyekezve. Ezért fesztiválozóknak az acélbetétes bakancs egyik remek és sokkal könnyebb alternatívája lehet.

Túrázás és nyári bakancs

Túrázni nem csak tavasszal és ősszel remek kikapcsolódás. Az igazi kalandokat főleg nyáron, a szabadság és a rendes jó idő alatt lehet megélni. Ilyenkor többen vállalkoznak például sátras kiruccanásra is, ahol akár több napon keresztül követve az túraútvonalakat táboroznak a természet lágy ölén a túrázók. Az ilyen alkalmakra lehet jó a nyári bakancs, már ha mi is tervezünk valami hasonlót. Könnyed anyagának és súlyának köszönhetően a masszív melegekben is jól lehet benne élvezni a kirándulás adta lehetőségeket.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes nyári bakancsot?

A választás olyan módon zajlik, mint a rendes túrabakancsok esetében. Itt is többféle márka kínálja a saját fejlesztésű technológiával készített nyári bakancsait. A CCC üzletláncában például több modellt is találhatunk, melyeket személyesen is felpróbálhatunk, valamint online is megrendelhetünk.

Ha nem tudunk dönteni a modellt illetően, akkor pedig kérjük a CCC áruház ügyfélszolgálatának segítségét.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.