Sorozatok mindenevőknek

Kikapcsolódnál? Néznél egy jó kis sorozatot? Valami izgalmasat, olyat, amin ellazulsz vagy épp olyat, ami elgondolkodtat? Esetleg nevetnél, mert már elég volt a sok sírásból? Vagy rajzfilmet néznél inkább (olyat, ami felnőtteknek szól)? Akkor jó helyen jársz. 

Öt különböző műfajú sorozatot hoztunk:

Downton Abbey

Ez a sorozat fiatalnak és idősnek, tiniknek és nagymamáknak ugyanannyira ajánlott. Persze nem árt, ha egy kicsit érdekli az embert a 20. század eleji Anglia. Azon belül is a nemesi világ és azok szolgálóinak mindennapjai. De mielőtt még azt hinnéd ez csakis unalmas lehet, biztosíthatunk, ez koránt sincs így. Van a sorozatban szerelem, ármány, intrika, cselszövés és némi tragédia. Mégsincs benne semmi túltolva, mindenből pont annyi van benne, amitől jól működik az egész. S mindezhez Maggie Smith, ( a Harry Potter sorozatban McGalagony professzort játszotta) játéka a ráadás. Mint kiderült a szarkazmus nagyon jól áll neki. 

Totál szívás

Mit csinálnál, ha kiderülne, hogy végső stádiumú rákos beteg vagy és már nincs sok időd? Ha hirtelen hátra kellene hagyni a családod?  Egy kémia tanár rádöbben, pénzre van szüksége ahhoz, hogy családja életét biztosítani tudja halála után is. De mihez kezdjen? Mert az egyértelmű, hogy az autómosóban, ahol másodállásban dolgozik nem fog meggazdagodni. A sors az útjába állítja volt diákját, aki metamfetamint árul. Ő pedig miután elítéli volt diákja életmódját, mint kémia tanár azt is meglátja mennyire nem tiszta az anyag, amit a srác gyárt. Segít jobbat csinálni és hamarosan azon kapja magát, hogy ő város legjobb metamfetaminjának gyártója és eladója. Innentől aztán nagyon vigyáznia kell, mert a cél még mindig az, hogy családja jövőjét biztosítsa…

Tíz kicsi katona (leánykori néven: Tíz kicsi néger)

Igen, jól sejted Agatha Christie klasszikusának háromrészes mini sorozata a következő a listán. Ha olvastad a könyvet, azért érdemes megnézni, ha nem, akkor pedig azért. Dióhéjban és spoiler nélkül nehéz bármit írni róla. Elégedj meg annyival, egy világtól elzárt szigetre 10 egymást nem ismerő ember érkezik vendégségbe egy házba, ahol a házigazda nem jelenik meg. Viszont a vendégek elkezdenek „hullani” és csak egy-egy szobrocska marad utánuk… 

Waczak szálló

Nem mai darab, nem is mindenki tudja értékelni. Pedig John Cleese, miután véget ért a Monty Python igazán minőségi munkát végzett ezzel a sorozattal. Ráadásul szélesebb réteget tudott vele bevonzani. Míg a Repülő Cirkusz az abszurd humoráról volt ismert a Waczak szálló már a normálisabb vizeken evez. Már ha annak lehet nevezni egy picike hotel tulajdonosának mindennapjait, aki majd beleszakad abba, hogy szállójába vonzza az elit (sznob) réteget. Egy angolul nem tudó spanyol pincérrel, egy nemtörődőm feleséggel és egy nála sokkal okosabb szobalánnyal. (Megjegyzés: Csak angol nyelven nézd, felirattal. Szinkronnal nem olyan jó.)

Bob Burger falodája

Észrevetted már, hogy a folyton csetlő botló, sikertelen karaktereket jobban szeretik az emberek? Főleg azokat, akik folyton harcolnak, például azért, hogy jól menő üzletük legyen? A sorozat ugyanis lényegében arról szól, hogy Bob és családja igyekeznek a kis családi étkezdéből menő éttermet csinálni. Na persze van mellékszál is, mint például a legidősebb gyermek, Tina popsifetizmusa, Gene zenészi ambíciói és Louise csínytevőséi.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.