Mi a különbség az elengedés és a továbblépés között?

Egy hosszú távú kapcsolatból továbblépni nagyon nehéz, de végleg elengedni még nehezebb lehet. Te már elengedted az exed? Vagy csak igyekszel túllépni rajta, mert nincs más választásod?

Mikor beszélünk az egyik esetről, és mikor a másikról? Íme néhány helyzet, ami megmutatja a különbséget:

Amikor ismerkednél valaki mással

A továbblépés azt jelenti, hogy rájössz, hogy az egyetlen módja annak, hogy túllépj a régin, ha belelépsz egy újba. Az elengedés viszont azt jelenti, hogy megnyílsz valaki új előtt, mert végre szabadon szerethetsz korlátok nélkül, és már nem csak azért akarsz újat, hogy elfelejtsd a régit.

Amikor a múlton rágódsz

A továbblépés azt jelenti, hogy elfogadod a történteket, de továbbra is azt kívánod, bárcsak tudnál a dolgokon változtatni. Megpróbálsz emlékezni a kapcsolat rossz dolgaira, de valamiért a jó dolgok jutnak eszedbe. Az elengedés azt jelenti, hogy végre megbánás nélkül élsz. Felismerted és elfogadtad, hogy mi volt a baj a kapcsolatoddal. 

Idősebb, bölcsebb vagy, és végre úgy érzed, hogy a hibákból tanultál.

Amikor ideje megbocsátani

A továbblépésnél csak azért akarsz megbocsátani, hogy felejts, de a sérelem és a harag továbbra is ott van benned. Az elengedésnél elengedted a haragodat, és megbocsátottál neki is és magadnak is az elkövetett hibákért. Lehet, hogy soha nem felejted el őket teljesen, de nem vagy keserű.

Az ex szerepe

A továbblépés azt jelenti, hogy megváltoztatod az exed nevét a telefonodban valamiféle sértésre, emlékeztetve magad arra, hogy még részegen sem írhatsz SMS-t és nem is telefonálhatsz. Kínlódsz amiatt, hogy nem akarod látni a bejegyzéseit, mert fáj, de mégis látnod kell, mert nem bírod ki, ha nem tudhatsz róla. Az elengedés azt jelenti, hogy törölted őt végleg, leállítottad a követést, és talán le is tiltottad. Már nincs az életedben, így nem igazán érdekel, mi történik vele.

Sokszor mondják, hogy engedjük el a múltat, és lépjünk tovább, de ez sok esetben nem is olyan egyszerű. Nem megy egyik napról a másikra, és semmiképpen nem megy azonnal. De lehet mindig jobb egy kicsit. Csak akarni kell!

Blonde photo created by lookstudio – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.