Hogyan változtasd meg megjelenésed… kontaktlencsével?

Valószínű nem mondunk újdonságot azzal, hogy néha mindenki szeretne picit változtatni a külsején. Vagy a pozitív változatosság elvét követve, vagy kényelmi szempontból, de egyszer csak eljön az idő, amikor megállunk a tükör előtt, és hirtelen belénk hasít a felismerés, hogy most bizony valami más kell.

A legfeltűnőbb változást – leszámítva a sportolás eredményességét – általában két dologgal érhetjük el: a frizura és hajszín váltással, vagy – akit ez érint, – a szemüveg elhagyásával.

Utóbbival, azaz egy megfelelő kontaktlencsével megjelenésünk igen látványosan születhet újjá.

Alább szponzorált tartalmat olvashattok.

Melyek a legfontosabb teendőink, mielőtt kontaktlencsét használnánk?

Először is, keressük fel szemorvosunkat. Ez akkor is erősen ajánlott, ha amúgy nem használunk szemüveget. Egy dioptria nélküli – kizárólag dekoratív célra gyártott – kontaktlencse esetében is fontos az orvosi szakvélemény, hiszen a piac ma már elég széles palettán kínál lencséket, melyeknek nem mindegyikéért tennék a szemészek tűzbe a kezüket. Hagyatkozzunk tehát az orvosi javallatra.

A javaslat szerint válogathatunk egynapos, de hosszabb távon biztonsággal viselhető lencséket is. A legfontosabb, hogy a megfelelő tisztítást (időben és módon) és használati utasítást mindig tartsuk be.

Érdemes meghatároznunk a fő célunkat is, úgy könnyebb lesz a termék kiválasztása. Ha például csak a szemüveg elhagyása motivál minket, a funkcionálisan legjobb – de szemszínünkkel azonos kontaktlencse – választás felé érdemes haladnunk. Ha viszont jelentős változásra hajtunk, akár arcunk teljes karakterváltoztatására, akkor a színes kontaktlencsék felé vegyük az irányt, aztán foglalkozzunk a többi paraméterrel.

Melyik szín passzolhat a leginkább?

Nyilván fontos szempont, hogy igyekezzünk természetesek maradni. Ha világos bőrtónusunk és kék szemünk van, egy szürkés-zöldes lencse, mely az írisz körvonalát szépen kiemeli egy sötétebb árnyalattal, finom de észrevehető változás. Egy kreol bőrszín mellett a „bútorbarnának” csúfolt szemszínt pedig már a mézbarna lencse is feldobja, egy sötétzöld kontaktlencsével pedig egyenesen újjászülethetünk.

Ma már több színárnyalatból választhatunk, mint gondolnánk – azért a stílusunktól erősen eltérni nem érdemes. Természetesen alkalom szüli a színt (és akár a formát) is, de ha hosszabb távon gondolkodunk, mindenképp vegyük figyelembe bőr-és hajszínünket, esetleg fő ruházati színvilágunkat is.

Miért jó a kontaktlencse?

Számos tudományos magyarázattal is szolgálhatunk válaszul, de maradjunk csak az erős tényeknél. Amellett, hogy egy színes kontaktlencse feldobja a megjelenésünket, a gyakorlatban is nagy hasznát vehetjük.

Vegyük például az évszakokat. Egy szemüveg sok bosszúságot okozhat, ha hidegben bepárásodik, a hőségben izzadva csúszkál az orrnyergünkön, vagy épp esik az eső – mi meg ott maradunk ablaktörlő nélkül. Egy lencsével mindezeket a gondokat kipipálhatjuk, de könnyebb a sportolás is vele (főként az intenzívebb mozgás, mint a futás vagy a crossfit).

Arról nem is beszélve, hogy megkönnyíti az életünket: ha előtte például szemüvegesek voltunk, többé nem kell keresgélni az okulárét. Nem ülünk rá, nem törjük el, úgy egyáltalán: nem is keressük, hisz ott van a szemünkben.

Nőként könnyebb sminkelnünk, és az urbán legendák szerint a kontaktlencséknek van egy szuperképességük: nem csípi a szemünket a hagymavágás.

Mit szabad, és mit nem szabad egy kontaklencsével?

A kontaktlencse viselési szabályait mindenképp tartsuk be. Ahogy fentebb is írtuk: mielőtt beruháznánk egy szettbe, – legyen az akár egészségügyi okból, vagy változási igényünkből – konzultáljunk szemésszel. Csak megbízható márkát vegyünk, a kétes eredetű lencsék – bár kinézetre jónak tűnhetnek – még alkalmi viseletként is többet árthatnak, mint gondolnánk!

Alapszabály, hogy rendszeresen tisztítsuk a kontaktlencsénket (igen, a hosszabb távon bent hagyhatót is!) – ne feledjük, a szemünkről, a látásunkról van szó. Mindannyian szeretnénk elkerülni egy csúnya fertőzést, ami rossz esetben vakságot vagy hályogot is okozhat.

És ha már a fertőzésnél tartunk: SOHA ne adjuk másnak oda használatra a kontaktlencsénket.

Hol találsz rá a neked való kontaktlencsére?

Hála a 21. századi online térhódításnak, ma már webshopon keresztül is hozzájuthatunk a megfelelő kontaktlencséhez. Hogy a változásnál maradjunk: ha igazán minőségi termékre vágysz, az optilen.hu-n böngészve könnyen célba érsz. Az Air Optix® Colors kontaktlencsék nemcsak légáteresztőek, de természetes hatásúak is egyben. Összesen kilencféle színváltozatba szerethetünk bele: a méz, vagy a mogyoróbarna és az intenzív kék mellett például a sötétzöldbe is.

Ha pedig valamilyen igazán menő buliba készülődnénk, a Crazy Lens jóvoltából macskaszemünk, vagy akár zombi, de ördögi tekintetünk is lehet.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.