Az élet legfőbb igazságai, amiket hajlamosak vagyunk elfeledni

Tudnunk kellene, mégis figyelmen kívül hagyunk alapigazságokat. Akkor is, ha a saját érdekünkben azokat jó lenne észben tartani, amikor összecsapnak fejünk felett a hullámok. Például tudnunk kellene azt a pontot, amikor erőteljesen meg kell húznunk határainkat, mégsem tesszük. Mert félünk, hogy elveszítjük azokat az embereket is, akik csak fél szívvel vannak jelen életünkben. Pedig az ilyen kapcsolatoknak nincs semmi értelmük.

Na de nézzük, mik azok a dolgok még, amikről nem lenne szabad megfeledkeznünk.

A bukás erősebbé tesz
Mert mikor azt hisszük már nem bírjuk tovább, végül mégis mindig felállunk és továbbmegyünk. Újra nekirugaszkodunk a feladatunknak. Más módot keresünk terveink megvalósításához. Megrázzuk magunkat, mert tudjuk veszíteni emberi dolog.

A panaszkodás nem vezet sehova
Csak időpocsékolás. Vagy csinálni kell valamit, hogy egy adott helyzet javuljon. Vagy ha nem lehet tenni semmit, akkor a helyzetet el kell fogadni, úgy ahogy van.

A szeretteinkre időt kell szánni
Mert az idő véges. Mert feltétel nélkül szeretnek és fogadnak el minket. S mert ha nem vagyunk velük eleget, később nagyon bánni fogjuk, ha nem voltunk velük, akkor, amikor még lehetőségünk lett volna rá.

Szerelmet nem szabad hazudni
Felesleges olyan kapcsolatra időt szánni, ami nem vezet sehová. A másikkal sem fair. Egyébként is! Őszinteség és bizalom nélkül nincs értelme az egésznek. Ráadásul elvesszük a másiktól és magunktól a lehetőséget arra, hogy hozzá/hozzánk méltó párt találjon/találjunk.

Minden nap mozogni kell
Azért, hogy megőrizzük egészségünket. Hogy a testünk fitt maradjon, és könnyedén legyőzze a betegségeket. S nem utolsó sorban azért, hogy levezessük a napi stresszt.

Hálásnak kell lenni
Azért, mert van mit ennünk, innunk és van fedél a fejünk felett. Ha valaki segítő kezet nyújt nekünk és kisebb-nagyobb szívességeket tesz, annak jár a köszönet. Azért is hálásnak kell lennünk, ha szerethetünk és szeretve vagyunk. Ha ezeket gyakorolnánk, sokkal kevésbé lennénk elégedetlenek az életünkkel.

Nem kell azzal foglalkozni, mit gondolnak rólunk mások
Mert így nem tudjuk azt az életet élni, amit szeretnénk. Pedig nem lehet mások jóváhagyása fontosabb annál, mint amire mi vágyunk lelkünk legmélyén. Kit érdekel, ki mit gondol arról, hogy mit teszünk, és milyen álmokat űzünk? Az egyetlen, akinek számít ezekben a véleménye, azok mi magunk vagyunk.

A státusz nem minden
Hiába a nagy ház, a szép kocsi és a márkás ruha, ha nincs kivel megosztanunk. Ha ezek uralják életünket. A tulajdonaink nem definiálnak minket. A tetteink igen.

A pihenésre mindig időt kell szánni
Lazulni kell, hogy bírjuk az egész éves iramot. Hogy feltöltődjenek lemerült akkumulátoraink. Akkor is, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben. A pihenés alapvető, hogy jól működjünk az élet minden területén.

Nem szabad ítélkezni
Mindenkinek megvan a maga harca és az oka arra, hogy azt tegye, amit. Neked is és nekem is. Persze könnyebb más szemében meglátni a szálkát, mint magunkéban a gerendát. Ez tagadhatatlan tény. A véleményünket azonban sokszor jobb magunknak megtartani. Sok kellemetlen konfliktustól megkímélhetnénk így magunkat.

Cselekedni kell
Mert anélkül minden álom, örökre csak álom marad. Mert a szavaink csak üres szócséplésként hatnak. Ha valamit akarunk azért tenni kell. Mert csak egy életünk van.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.