És te, bevallanál egy hűtlenséget?

Megvan az oka annak, hogy a válasz erre a kérdésre általában „nem”, méghozzá a bírálattól való félelem. A nőkben ez még erősebb, mint a férfiakban, mert tetszik, nem tetszik, a társadalom még mindig jobban elítéli azt, ha a nő hűtlen, mint azt, ha a férfi – legalábbis ez derült ki egy friss kutatásból.

Bár van előrehaladás a nemek közötti egyenlőség terén, még mindig vannak olyan területek az életben, ahol jelentős a különbség. Ilyen a hűtlenség elbírálása is. Azt mindenki maga dönti el, félrelép-e avagy nem, és az ítélet is mindenkinek joga. Ám úgy tűnik, hogy a kritika felerősödik, ha a női hűtlenségről beszélünk.

Bár vannak férfiak, akik szinte dicsekednek azzal, ha félrelépnek, a nők legtöbbször még a legjobb barátnőjüknek sem merik bevallani. Ezt tükrözi az IFOP (French Institute of Public Opinion) tanulmánya.

A megkérdezett nők körülbelül 76%-a gondolja úgy, hogy a társadalom továbbra is jobban elítéli a női hűtlenséget , mint a férfi hűtlenséget. Előítélet az is, hogy a legtöbben feltételezik, a félrelépő nők többsége 30 év feletti. Pedig a fiatalabbak is félrelépnek, érdekesség, hogy míg az idősebbek nem, a fiatalabbak a legjobb barátjuknak mernek róla beszélni.

Ha beszélned kellene a hűtlenségről, kivel tennéd meg? 

A legtöbb megkérdezett nő egyértelműen nem a családdal beszélne erről: a megkérdezettek 64%-a vallotta be, hogy soha nem mondaná el nővérének, unokatestvérének és még kevésbé a szüleinek. A gyónási pillanat annak van fenntartva, akiben megbízunk, a kritikától való félelem nélkül: a legjobb barátunknak.

A tanulmány kijózanító következtetést von le: a mai társadalomban könnyebb súlyos betegségről beszélni, mint hűtlenségről. 

Számít a méret

Természetesen, ha eljön az ideje, hogy megbeszéljük a dolgot azzal a személlyel, akiben megbízunk, a beszélgetés során elsőként a szerető adottságai merülnek fel. Bizony fontos részletként szóba kerül a pénisz mérete is. Másodszor, az orgazmus minősége, de a csókolózás sem marad ki, hiszen kulcsfontosságú tényező a kémiában.

Kiderült tehát, hogy egyértelműen tabutéma nálunk nőknél a félrelépés. De ha végül beszélünk róla, a legapróbb részletek is kiderülnek.

EZ IS ÉRDEKELHET: