6 dolog, ami ugyanolyan káros egy kapcsolatra, mint a hűtlenség

Általánosan elfogadott, hogy a legrosszabb dolog, ami egy kapcsolatban történhet, a hűtlenség. Ám vannak még vétségek, amelyek hasonlóan romboló hatással vannak a kapcsolatra.

A hazugság
Még akkor is, ha kegyes hazugságnak nevezzük, és azért tesszük, hogy ne bántsuk meg a másik érzéseit, a hazugság mégis hazugság. A hógolyóhoz hasonló titok hatalmas problémává fejlődik, és annyira alááshatja a kölcsönös bizalmat, hogy csak a szakítás lehet a megoldás. Annak, aki boldog akar lenni a kapcsolatában, meg kell tanulnia: akármilyen fájdalmas is, csakis az igazság a helyes megoldás.

A kommunikáció hiánya
A kommunikáció egyáltalán nem csupán néhány cetliből, rövid, szöveges üzenetből, fél mondatokból áll. Ha a pár nem tud leülni és beszélni a problémákról, vagy ha egyik fél egyáltalán nem tud a másikkal arról beszélni, ami zavarja, akkor az lassan, de biztosan megtöri a kapcsolatot.

Megalázó magatartás
A folyamatos bántalmazás is a végét jelenti egy kapcsolatnak, a megalázás pedig egyértelműen bántalmazás, még akkor is, ha verbális. A szóbeli bántalmazás nagyon gyakran van viccbe csomagolva, de akármennyire is álcázott, a sértés az sértés, a kritika pedig kritika akkor is, ha mosoly kíséri.

A manipuláció

A manipulátor általában olyan finoman dolgozik, hogy ártó ténykedését rendkívül nehéz felismerni.

Általában minden csak akkor derül ki, amikor már késő. Számos lehetősége van: bűntudatot kelt, aláássa az önbizalmat. Reményt kelt, szánalmat ébreszt, hízeleg – a lényeg, hogy manipulál. Végül a partner lelép.

A harag elrejtése
Az állandóan elfojtott harag  ugyanúgy káros a kapcsolatra, mint a hűtlenség. Amikor a sérelmeket nyíltan, és ha lehetséges, azonnal kinyilvánítják, akkor jön egy tisztító veszekedés, és minden rendeződik. Rosszabb, ha a harag csak forrong belül, mert mikor a sok elfojtott sérelem kitör, maradandó károkat hagy.

A féltékenység
Az állandó gyanúsítgatás, féltékenykedés, különösen, ha oka sincs, komoly sérüléseket tud ütni a közös hajón. Ez a hozzáállás biztosan tönkreteszi a kapcsolatot.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.