Mondd ki, amit érzel, amíg nem késő

Ne várd meg azt a napot, amikor a kedvesed ráébred, jobbat érdemelne nálad. Ne várd meg, hogy a gondolat magja kicsírázzon benne, hogy el kellene hagynia téged. Ne várd meg, hogy rájöjjön jobb neki egyedül, mint valaki olyan mellett, aki nem értékeli őt igazán.

Ne várd meg, hogy egy nap arra menj haza, hogy összecsomagolta a holmiját.

Ha nem kezeled úgy, ahogy az őt megilleti, kisétál az ajtódon. Mert önmaga boldogsága fontosabb lesz, mint a tiéd. Már nem fogja az sem zavarni, hogy újra kell építenie önmagát, nélküled. Mert ha eljön a nap, amikor már nem hisz benned és az ígéreteidben, már semmit sem tehetsz.

Nem fogsz kapni több esélyt, mert azokkal addig sem éltél. Már nem játszmázhatsz és taktikázhatsz többet azért, hogy visszafogadjon a kegyeibe. Ha soha nem vallottál neki szerelmet, egy nap ráébred, hogy talán nem csak arról van szó, hogy nem vagy a szavak embere.

Mert bár azt hiszed, sokat kér tőled, valójában semmi mást, csak azt, hogy értékeld. Akkor is, ha néha túl soknak érzed őt és az irántad tanúsított érzéseit.  Akkor is, ha gondolkodás nélkül osztja meg veled legféltettebb titkait, és nyílt lapokkal játszik. Akkor is, ha nem akar talány lenni szemedben, hanem csak az, aki.

Hogy úgy szeresd és fogadd el, amilyen valójában.

Ezért is mutatja ki félelem nélkül feléd érzéseit. Ezért is válaszol az üzeneteidre azonnal, s nem hagy téged kétségek közt. Ezért is lelkes a randevúkon és mutatja ki szerelmét irántad. S ezért van az is, hogyha távolságot tartanál tőle, ő ezt nem hagyja neked. Küzd érte, hogy felmelegítse szíved.

De ahelyett, hogy ezeket értékelnéd benne, természetesnek veszed. Vagy ami még rosszabb, csak elfogadod a szerelmét és visszaélsz vele. Azt hiszed, mindent megtehetsz vele, mert, aki ennyire szeret, az sosem fogja önmagát választani helyetted.

Pedig eljön a nap, amikor ráébred, nálad jobbat érdemel.

Ha ez megtörténik, elbúcsúzik és kisétál az ajtódon. S te egy ideig azt fogod érezni, mennyivel könnyebb így az életed. De aztán – talán egy-két kapcsolatnyi idő után- rájössz, milyen sokat veszítettél. Mert ő volt az, aki igazán szeretett téged, játszmák nélkül, őszintén.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.