Elég jó vagy

Szeretném, ha elhinnéd, elég jó vagy. S végül minden rendben lesz, akkor is, ha most rosszul mennek a dolgaid. Ez csak egy fejezet életed könyvében, nem az egész történet. A következő lapokon derűsebb napoknak nézel elébe.

Higgy benne és ne add fel!

Akkor is bízz a legjobbakban, ha hoztál rossz döntéseket, amelyek tévútra vittek. Mert a hibákból tanultál és erősebb lettél végül. Mert megtanultad, hogy az élet nem mindig szép, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz az már sosem. Különben is, ha nem tapasztaltál volna nehézségeket, nem értékelnéd eléggé a boldog időszakokat sem.

Szeretném, ha elhinnéd mindig ott vagy, ahol lenned kell.

Akkor is, ha azt hiszed, mások szerencsésebbek és sikeresebbek, mint te. Igenis elég jó vagy, hiszen mindenért, amid van keményen megdolgoztál és ezért joggal lehetsz büszke magadra. Ne bagatellizáld el sikerélményeidet. Éld meg azokat!

Szeretném, ha elhinnéd, elég szép vagy. Akkor is, mikor bal lábbal kelsz fel az ágyból és sehogy se áll a hajad. Akkor is, ha nem érzed jól magad a bőrödben. Mert a szépség a lelkedben van és a jellemedben ölt testet.

Szeretném, ha elhinnéd, egy nap megkapod, amit akarsz. Amikor megérett rá az idő és te, a vágyad teljesül. Csak bízz magadban és dolgozz tovább álmod valóra váltásán. Mutasd meg a világnak, hogy igenis elég erős és kitartó vagy, hiszen azért küzdesz, ami jó neked. S mert tudod: semmi sem hullik ingyen az öledbe.

Szeretném, ha elhinnéd tökéletlenül is tökéletes vagy.

Mert minden (szépség)hibád egyedivé tesz. Ehhez persze nem szabad mások szemén keresztül önmagadra nézni. Szóval fejezd be, hogy másokhoz méred magad.

Szeretném, ha nem mások véleménye által próbálnád definiálni önmagad. Persze hallgasd meg mit mondanak, de ne hagyd, hogy befolyásoljanak. Meg kell tanulnod ignorálni azokat, akik folyton bírálnak téged.

Mert ha megtanulsz mások elvárása helyett magadra fókuszálni, boldogabb lesz életed.

Szeretném, ha megtanulnál egyedül döntéseket hozni. Mert hiába könnyebb úszni az árral, ha elveszted közben identitásodat. Ha kezedbe akarod venni életed kormányát, felelősséget kell vállalnod tetteidért, életedért. Az pedig csak úgy megy, ha döntéseket hozol annak érdekében, hogy elégedett legyél.

Szeretném, ha elkezdenél hinni magadban. Mert akkor az önszeretet útjára lépsz és tudni fogod, hogy bárki bármit is gondol és mond rólad, te tisztában leszel azzal:

Elég jó vagy, úgy ahogy vagy.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.