A hűség nem csak annyi, hogy nem lépek félre…

Hűségesnek lenni nem csak annyit jelent, hogy nem csalom meg a párom. Sokkal több.

Az igazi hűség azt jelenti, hogy a partnerem a fontossági sorrend tetején helyezkedik el. Hogy erőfeszítéseket teszek azért, hogy érezze, mennyit jelent nekem.

A hűség egy döntés. Amibe beletartozik az is, hogy úgy döntök, időm egy részét a párommal töltöm és dolgozom kettőnk kapcsolatán. Hogy odafigyelek rá, meghallgatom, hogy a szükségleteire tekintettel vagyok.

Szerelmesnek lenni valakibe számomra azt jelenti, hogy már nem csak én vagyok fontos. Nem csak az én igényeim, nem csak az én vágyaim.

Azt jelenti, hogy van kivel, és kell is beszélni mindenről. Hogy megnyílok, hogy elmondom, ha aggódok, ha problémám van, ha félek, és együtt megtaláljuk a módját annak, hogy átvészeljük a nehéz időket. És várom, hogy ő is elmondja, ha problémája van, aggódik vagy fél. Hogy megkereshessem vele a megoldást.

A hűség azt jelenti, hogy ismerem a saját és a partnerem határait, és soha nem lépem át őket.

Töltök időt más nemű emberekkel, de nem rejtegetem a telefonom – mert nincs mit eltitkolnom. Nem kell félnem attól, mit talál, ha belenéz.

Mert nincs senki más a szívemben és a fejemben. Csakis ő.

A hűség nem arról szól, hogy soha nem okozok a páromnak fájdalmat. Elkerülhetetlenek a harcok, kisebb sértések, bántások. A hűség sokkal inkább az a tény, hogy engem ő érdekel. Csak ő. És nem keresgélek mást.

Nem gondolok arra, hogy elcsábítsak más embereket, csak azért, mert látom, hogy a körülöttem élők könnyen átadják magukat a csalásnak, vagy mert megtehetném. Egyszerűen a fejemmel és a szívemmel gondolkodom, és nem az alapvető ösztöneimmel.

A hűség nem divat a mai világban. Én mégis azt gondolom, enélkül nincs igazi kapcsolat. Mert abba ketten férünk csupán, egy harmadik félnek még futólag sincs helye ott.

Senki nem érdemli meg, hogy hazudjanak neki és becsapják. Ha valakit a páromnak választok, megtisztelem azzal, hogy nem hazudok. És amíg vele vagyok, csak vele vagyok. Nekem ez a hűség.

EZ IS ÉRDEKELHET:

1 Hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.