Kopaszodom, tehát vagyok – FÉRFITRENDEK

A haj-kérdés kényes téma nőknél és férfiaknál egyaránt. Igen, aki látszólag nem foglalkozik vele, annak is. Hiszen mindannyian belenézünk napunk folyamán legalább egyszer egy tükörbe, de ha ez elmarad, a tükröződő kirakatok vagy jármű-ablakok megmutatják, hogyan indultunk el otthonról, s akkor egy másodpercre mindenkin átfut a gondolat: jól van ez így?

A hormonális, és a genetikai változásokkal mindenki igyekszik felvenni a harcot, ám lényegében az elfogadás vagy ritkább esetben a zsebbe nyúlós beültetés segíthet a helyzeten és a lelkivilágon is.

A legfontosabb az, hogy mindegy, mit gondolnak mások, saját magaddal légy tisztában, az erősségeid vigyenek előre. Amit tudsz, tégy meg magadért, de ne mások bíráló tekintete, vagy nyílt negatív véleménye miatt!

EZ IS ÉRDEKELHET: A FÉRFIAKNAK IS JÁR A MINŐSÉG

Nagyszerű belsőleges és külsőleg használható vitaminok, ápoló termékek léteznek manapság, melyek igen könnyen elérhetőek a különböző fodrászkellék üzletekben, avagy az egyes márkák webshopjaiban, ilyen a sörélesztő. Magas fehérje tartalmú, b-vitaminokban gazdag, segíti az emészést, ez pedig elengedhetetlen a szép és egészséges fej- és arcbőrhöz.

Választott borbélyod kérésre részletesen felvilágosít a számodra leginkább megfelelő termékről vagy ajánl otthoni, számára is bevált metódust. A megújult férfi-trend nem csupán divat, hanem egy figyelem felhívás önmagadra, az igényesség és gondozottság fontosságára.

Szakáll is van, mondjam még?

Akinek nem nő, de szeretne, vagy akinek túl gyorsan nő, de nem tud vele megbarátkozni és megszállottan nyírja, az éppen úgy jár, mint a nő, akinek egyenes a haja, de göndört szeretne, és a göndör, aki folyton vasalja: küzd az elemekkel. Avagy beadja a derekát és elviseli a ritkás szőrzetet, a burjánzót pedig megtanulja kezelni.

Fogadd el önmagad, ahogy vagy! A szépség belülről fakad, mondják a nőknek, de ha egy férfi elégedett önmagával, megbékél az adottságaival, az épp olyan vonzóvá teszi, mint a széles, magabiztos mosoly a nőket.

Megpróbálkozhatsz a rendszeres vérkeringés serkentő fésüléssel, a ricinusolajos pakolással, mert ártani nem, ápolni viszont annál inkább fog, pozitív hatását pedig megannyi vállalkozó szellemű ember tanúsíthatja.

Akit elriaszt a ricinus különleges odora, vagy nem szeretne időt szánni a pakolásra-dunsztolásra, esetleg egy kora reggeli gyors megoldást keres, az bátran vásároljon szakállápoló olajat, melyet pipettás üvegben árulnak a különféle szaküzletek, de a legtöbb borbély szalon is tart néhányat készleten a vendégei számára. Ezek is épp oly vitamin dúsak és még kimosni sem kell őket, ellenben szuper könnyed érzés marad utánuk, s nem utolsó sorban könnyen kezelhető és formázható lesz az arcszőrzet.

Száraz korpa, zsíros korpa?

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, száraz vagy zsíros a fejbőröd, vékony vagy vastag szálú a hajad. Ha ez megvan, már könnyebben elindulhatsz a megoldás útján.

Ha viszkető, sárgás pikkelyek képződnek, akkor zsíros korpára kell megoldást keresned. Amennyiben a pikkelyek fehéren hámlanak és leperegnek, száraz korpáról beszélhetünk.

Mindkét fajta könnyen felismerhető és különféle speciális samponokkal kezelhető, ám erre is létezik természetes segítség, amely akkor alkalmazható az ápolás és tisztítás során, ha a fejbőröd egészséges.

Az almaecet savasságának köszönhetően kedvezőtlen környezetet teremt a gombák számára. Vízzel keverve könnyedén permetezhető, balzsamos öblítés után folytatható a formázás. Manapság a nagyobb áruházakban, drogériákban már kapható, nem ritka termék.

Kókuszolajat szintén bárhol kaphatunk. Nem csak sütni, főzni lehet vele, de arcápolásra és korpa ellen is kiváló gombaölő hatása miatt. Ezt hajmosás előtt kell a fejbőrbe masszírozni, majd a szokásos módon kimosható.

A teafa olaj fertőtlenít, csökkenti a gyulladást, megöli a fejbőrön megtelepedő gombákat. Szódabikarbónával kiegészítve, vízzel keverve ápoló pakolás készíthető belőle.

Fogyassz napi 2-3 liter vizet, pótold a D-vitamint, figyelj a kiegyensúlyozott étkezésre, mert a fejbőröd sokat elárul a szervezeted állapotáról. Az egészséges fej- és arcbőr pedig kiváló alap az élettel teli hajnak és szakállnak.

Brooklyn Barber

A szerzőről:
A Brooklyn Barber családi vállalkozás, hosszas brooklyni tartózkodás után szerettük volna hazahozni azt a miliőt, amiben ott fogadtak minket . Összefogtunk, hogy megmutathassuk: van élet a dizájn másoláson túl. Szalonunkban a vendégközpontúság alap szolgáltatás, nem támogatjuk a futószalag-szerű kiszolgálást, a női kísérőket kizáró magatartást. A családias hangulat számunkra nem csupán szóvirág, hiszen nap, mint nap személyesen dolgozunk azon, hogy nálunk találd meg a számításodat. Minden részlet a saját kezünk munkája, és mindent megteszünk azért, hogy ezzel kiemelkedjünk a sablon szalonok világából. Mi azért vagyunk, hogy széles körben megismertessük az ápoltság, gondozottság felemelő érzését a lehető legkényelmesebb környezetben. Így nem csak egy frizurát kapsz, hanem egy szilárd alapot a magabiztossághoz.
Borbélyaink kóser hajvágást is biztosítanak.

Látogass el a Westendben vagy a Wesselényi utca 11. alatt található szalonunkba és kérd személyre szabott tanácsadás után az áhított haj- és szakállápoló csomagodat.
Kövesd weboldalunkat és Facebook oldalunkat állandó akcióinkért!

www.brooklyn-barber.hu
https://www.facebook.com/brooklynbarberwesselenyi11

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.