A férfiaknak is jár a minőség

Miért érdemes odafigyelni a hajra és az arcszőrzetre? Hogyan érdemes ápolni, hogy erősebb, egészségesebb legyen? Hogyan tehető az idő és termékigényes haj- és szakállápolás könnyebbé azoknak, akik nem szeretnének több időt eltölteni a fürdőszobában, mint a kedvesük?

Cikksorozatunkban körüljárjuk, mit tehet a férfi önmagáért, ha fontos számára az igényes megjelenés.

Bizonyára sokan bólintanak igenlően, ha azt mondom, a legtöbb férfi nem csak a boltok polcain találkozott már a kombinált tusfürdő-sampon termékekkel. Fontos lépés a fejbőr és a haj tisztítása, azonban nem mindegy, mivel, hogyan, hányszor.

A nők tisztában vannak vele, hogy milyen típusú a hajkoronájuk s azzal is, milyen eszközökkel, módszerrel és rendszerességgel kell ápolniuk ahhoz, hogy elérjék a kívánt textúrát, a megfelelő ideig legyen frissen mosott hatása és ne rontsák felesleges kemikáliákkal. Figyelnek a kíméletesen festett hajuk színére, a hullámos vagy göndör fürtökre, ezekre mind más és más termékeket kínálnak számukra. Nagy gondot fordítanak a megfelelő hajápoló szerek kiválasztására és felkutatják azokat a természetes szereket, amelyek nem csupán a hajat és a fejbőrt kímélik, de a lehető legkisebb az ökológiai lábnyomuk. Mindezt férfi órával mérve legalább napi hatvan percben teszik – és ez csak a haj, az egyéb testápolási szertartások idejét ez az eszköz már nem is mutatja.

Kedves férfiak, nagy szerencsétek van. Nektek már nem kell megküzdeni a széles termékpaletta kipróbálásával.

Amennyiben elhatároztátok, hogy átlendültök az egylépcsős rutinon, nem szükséges végig járnotok a drogériákat, kísérletezni a különféle készítményekkel, átnyálazni minden fellelhető cikket.
Információ hegyek karnyújtásnyira, minden termék és eszköz tesztelve. Újra fellendült a férfi-szépségipar, egyre több a rátok szakosodott szalon, ahol csak beültök a székbe és néhány mondatban összefoglalják a szakemberek, hogy mit tehettek magatokért.

Aki rutinos barber shop látogató, az tudja, mekkora könnyebbség, ha szakértő kezek segítik az ápolásban, összekötve a kellemeset a hasznossal – amíg a férfi haj- és szakállápolásra szakosodott borbély fazonra igazít minden egyes szálat, egyben végrehajtja a szükséges ápoló, javító, építő kezelést is. Így otthon a fáradt reggeleken, akár egy átbulizott éjszaka után, akár egy dolgos hét lezárásaként elég egy alapos tisztítás, hidratálás.

Mit tehetsz magadért otthon?

Amit a legnehezebb elkerülni, az a kemény víz. Ha uszodába jársz, a klór is rettenetesen szárítja a fejbőrt. Valljuk be, nem életszerű és cseppet sem takarékos ásványvizet használni. Nem is kell efféle végletekig elmenni, bőven elég, ha kiválasztod a megfelelő sampont és balzsamot s a heti egy, szükséges esetén két hajmosásodnál az alapos, tisztító öblítés után rászánod az időt a tápláló pakolásra. Nem ez a három-öt perc fogja felborítani a napodat, de a hajaddal csodát művelhet. Érezni és látni fogod a különbséget!

Nem mindegy az sem, milyen márkát választasz. Érdemes a szalonokban is használt termékeket keresni, talán drágábbak valamelyest a drogériákban található alsó-középkategóriás „jó lesz az is” hajápolóknál, de jobban adagolhatóak, ezáltal tovább kitartanak, és ezek között is található már több vegán, bio, öko termék. Nem divatból, hanem valódi odafigyeléssel, megfontolással átszőve forgalmazzák ezeket.

Csak gyorsan megszárítod és már mész is?

Nem biztos, hogy ez a helyes irány. A közelről irányított forró levegő rendkívüli mértékben szárítja, roncsolja a hajszálakat. Finoman nyomkodd törölközőbe a hajszálaidat, míg a felesleges vizet felitatod, majd használd a hajszárítót a legalacsonyabb hőfokon. Nyugodtan mérd le, csak néhány perccel vesz több időt igénybe, a balzsamozás vagy ecetes öblítés azonban nem veszíti el hatását a meleg levegő fújása után, ugyanolyan puha marad a hajad, mint amilyennek mosás közben érezted.

A haj, a hajas fejbőr csak úgy, mint teljes testfelületed bőre kényes, érzékeny és rajtuk látszik meg először, ha valami nem jól működik odabent, avagy kívülről érte őket túl sok káros hatás. Belülről emésztési gondjaid, esetleges allergiák okozhatnak hajhullást, szakállritkulást, fej- és arcbőrhámlást. Ilyen például a tejfehérje allergia de a fémérzékenység is közre játszhat. A hirtelen meleg időjárásban az izzadás és a napsugárzás miatt kell gyakrabban tisztítani és ápolni a hajkoronát, télen pedig a csípős, jeges hideg tehet kárt benne, nem beszélve a sapka használatról, ami köztudottan lerövidítheti a két hajmosás között eltelt időt.

Low budget hajápolás

A legtakarékosabb és igazán környezetkímélő módszer a kísérletező kedvűeknek a hajtisztító szappan, de a szódabikarbóna és teafa olaj felhasználásával készült keverék is alaposan tisztít, fertőtlenít, citromlével és tojással kiegészítve valódi házi sampont készíthetünk.

Szereted a természetes megoldásokat? Főzz csalánteát, hogy csillogóbb, élettel telibb legyen a hajad. A csalán c-vitaminnal, kovasavval és ecetsavval táplál a hajhagymáktól egészen a hajvégekig.

Ne csüggedj, ha nem vagy kotyvasztós típus, csak elsőre tűnhet macerásnak. Valójában nem kell más hozzá, csak egy kis tálka, víz, és öt perc elszántság. Hidd el, megéri!

Brooklyn Barber

A szerzőről:


A Brooklyn Barber családi vállalkozás, hosszas brooklyni tartózkodás után szerettük volna hazahozni azt a miliőt, amiben ott fogadtak minket . Összefogtunk, hogy megmutathassuk: van élet a dizájn másoláson túl. Szalonunkban a vendégközpontúság alap szolgáltatás, nem támogatjuk a futószalag-szerű kiszolgálást, a női kísérőket kizáró magatartást. A családias hangulat számunkra nem csupán szóvirág, hiszen nap, mint nap személyesen dolgozunk azon, hogy nálunk találd meg a számításodat. Minden részlet a saját kezünk munkája, és mindent megteszünk azért, hogy ezzel kiemelkedjünk a sablon szalonok világából. Mi azért vagyunk, hogy széles körben megismertessük az ápoltság, gondozottság felemelő érzését a lehető legkényelmesebb környezetben. Így nem csak egy frizurát kapsz, hanem egy szilárd alapot a magabiztossághoz.
Borbélyaink kóser hajvágást is biztosítanak.

Látogass el a Westendben vagy a Wesselényi utca 11. alatt található szalonunkba és kérd személyre szabott tanácsadás után az áhított haj- és szakállápoló csomagodat.
Kövesd weboldalunkat és Facebook oldalunkat állandó akcióinkért!

www.brooklyn-barber.hu
https://www.facebook.com/brooklynbarberwesselenyi11

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.