Szép hajat akarsz? Figyelj, nem mindegy, hogyan használod a törölközőt!

Minden nő egyik fő ékessége a haja. Igyekszünk is, hogy igazán pompás legyen, ám függetlenül attól, mennyi erőfeszítést teszünk, végül a hajkoronánk elveszti varázsát, ha nem figyelünk oda rá – például a szárításnál.

Bizony, az nagyon fontos, hogyan szárítjuk meg a hajunk.

Legtöbben fürdőlepedőt használunk a haj szárításához, de a törölközők többsége meglehetősen durva, és ismételt használatuk oda vezethet, hogy a haj törékeny, töredezett lesz. Ha törölközőt használunk a haj végső szárításához, válasszunk kisebb méretűt, ami súlyával nem húzza a hajhagymákat. Burkoljuk be vele a hajat és hagyjuk fent fél órát.

Rossz hatással van a hajra a törölközős dörzsölés is: töredeznek tőle a hajvégek, törékenyek lesznek a hajszálak, kiszáradhat, ki is hullhat a haj, valamint megsérülhet a kutikula, ami a haj fényét és egészségét adja. A fejbőr is sebezhetővé válik. Ez különösen igaz azokra, akiknek vastag szálú a haja, mert ők még erősebben dörzsölnek, hogy felitassák a vizet. Puha, jó minőségű törölközővel ez a probléma csökkenthető.

Fontos lehet a törölköző tárolása, szárítása. A kis méretű, hajszárításra használt törölköző előnye, hogy könnyebb gyorsan kimosni, és hamar meg is szárad. Ezért nem árt, ha a hajhoz külön törülközőt használjunk, ami kicsi és funkcionális.

Ha törölköző helyett mégis átváltanánk hajszárítóra, akkor is van, amire érdemes odafigyelni. A nagyon meleg levegõ fújása kiszáríthatja a hajat. Ez csökkenthető, ha a hideg és a meleg levegőt váltogatjuk szárítás közben.

A haj a nő ékessége, nem árt vigyázni rá!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.