Legtitkosabb félelmed a csillagjegyed szerint

Ha valaki hisz az asztrológiában, valószínűleg jó sok időt töltött azzal, hogy elolvasta a jele pozitív tulajdonságait. Arról azonban már nem mindig szeretünk olvasni, mik a csillagjegyünk negatív tulajdonságai, sötét oldalai – pedig ennek tanulmányozása is az asztrológia része.

Ezúttal nézzük meg, mitől félnek az egyes csillagjegyek a legjobban – tanulságos lehet a válasz!

Kos: Legjobban a szerettei elvesztésétől fél
Az egyetlen dolog, ami félelmetesebb a Kos számára, mint egy vereség az az, hogy közben elveszíti egy barátját. Bár gyakran csak megkésve veszi észre, hogy harcos kedvében elvesztett valakit, mert nagyon utálja a vereséget.

A Kos harcos. Nem csak azért veti magát bele a harcba, mert nyerni akar, hanem azért, mert ez diktálja a természete. Élvezi az ész harcát, és ha a cél úgy kívánja, a szeretteivel is ütközik. Aztán amikor a Kos tettei visszaütnek, és azok, akiket szeret, nem visszavágnak, hanem eltűnnek, a Kos kicsit belehal. Ennek ellenére újra és újra belemegy a harcba, mert a természete ellen nem tud tenni. És csak reméli, végül nem mar el senkit maga mellől, mert szüksége van a szeretetre, amit a társaitól kap.

Bika: Legjobban a pénzügyi instabilitástól fél
A Bika imádja a kényelmet: a jó ételeket, jó barátokat, szép szőnyeget, kandallót és mindent, ami hozzájárul a meleg légkörhöz. Ez nála belső kényszer. Mivel az általa igényelt kényelmet pénzügyi stabilitásnak kell alátámasztania, a Bika őrzi a pénzét, és foggal-körömmel tartja. Ha számlaegyenlege csökken, az első dolog, amiért aggódik, az az a változás, ami emiatt az életmódját érinti.

A Bikát a világon semmi nem ijeszti meg jobban, mint az instabilitás, ami abból adódik, ha nincs pénze. Nem tud létezni az otthon melege és biztonsága nélkül.

Ikrek: A legjobban attól fél, hogy saját magának nem tud megfelelni
Az Ikrek jegyű ember állandóan megváltoztatja döntéseit, véleményét, választásait, sőt ígéreteit is, még azokat is amiket önmagának tesz. Hogy miért? Csupán azért, mert nincs kedve ragaszkodni hozzájuk.

Ez a tulajdonság teszi őt gyakran manipulátorrá. Olyan gyakran változtatja meg az álláspontját, hogy elfelejted, amit eredetileg mondott neked.

Személyiségének két külön oldala van (kettőnél több, ha Ikrek férfiakról van szó), amelyek folyamatosan konfliktusban vannak egymással. Abban a percben, amikor az egyik fél elfogad egy döntést, a „másik fél” elkezd suttogni arról, hogy mit választhatnának helyette.

Az Ikrek számára az a probléma, hogy tudja, mindkét félnek remek ötletei vannak.

EZ IS ÉRDEKELHET: AZ ÁLLATÖV LEVONZÓBB JELEI

Rák: A legjobban attól fél, hogy mások látják, fél
A Rák úgy tesz, mintha az ő élete mindig zökkenőmentes lenne. Szeret a saját korlátai között mozogni, mert ez tölti el biztonságérzettel. Kimerészkedik ugyan a komfortzónából, mert az élet megköveteli, de ilyenkor retteg attól, mások észreveszik rajta, számára mennyire nem komfortos az új helyzet. Fél kimutatni a félelmét, így akkor is mosolyog, mikor belül zokog.

Oroszlán: A legjobban attól fél, hogy figyelmen kívül hagyják
Ha van olyan dolog, amit az Oroszlán ki nem állhat, az az, hogy észrevétlenül sétál be egy szobába. Szerencséjére pontosan tudja, hogyan kell ezzel a félelemmel motiváló módon dolgozni. Szinte lehetetlenné teszi az emberek számára, hogy figyelmen kívül hagyják őt, akár ruhatáruk, testbeszédük, akár kifejezésmódjuk révén. Legtöbbször mindhármat arra használja, hogy felhívja magára a környezete figyelmét.

Az Oroszlán gondolkodásmódjának része, hogy ha valamit mások nem látnak, annak nincs akkora hatása, és ezt a szabályt önmagára is vonatkoztatja – neki látszania kell!

Szűz: A legjobban a tökéletlenségtől fél
Emlékszel, mennyire ki volt akadva Monica a Jóbarátokban, amikor valami kiömlött a földre? Vagy ha valami nem pontosan úgy állt vagy úgy történt, ahogy ő akarta?

Szinte ugyanez igaz a Szűzre. A legkisebb rendezetlenség is kiválthatja a kétségbeesését.

Nem kell sok ahhoz, hogy a Szűz negatív spirálba kerüljön – elég hozzá egy segítőkész ember, aki nem csinál mindent tökéletesen. A Szűznek kell a szervezettség, mert csak így tudja megtartani maga körül a tökéletességet.

Miközben látszólag fél a külső tökéletlenségtől, valójában attól tart, hogy ő maga nem tökéletes. Ha megszűnik a szervezettség és a rendszer, a Szűz bepánikol, mert úgy érzi, a lába alól kicsúszik a biztonságos talaj.

Mérleg: A legjobban az egyedülléttől fél
Intelligens, szerető, szenvedélyes ember a Mérleg, aki kivételesen jó partner. Nehéz elképzelni, hogy egyedül töltse az életét. Különösen számukra elképzelhetetlen – és a világon nem is félnek semmitől annyira, mint az egyedülléttől.

A Mérleg általában vagy kapcsolatfüggő, vagy örök depressziós. Képtelen hosszú távon egyedül maradni, ezért gyakran ő az, aki egy nem működő kapcsolatban is inkább benne marad.

EZ IS ÉRDEKELHET: CSILLAGJEGYEK ÉS KAPCSOLATOK – VAJON MELYIK JEGY MIRE VÁGYIK?

Skorpió: A legjobban a sebezhetőségtől fél
A Skorpió mély érzésű, összetett ember. Lehet, hogy azt olvastad, hogy a Halak a legérzékenyebb jel az állatövben, de ez azért van, mert egy Halak jegyű (bátran) kimutatja az érzelmeit. A Skorpió még érzékenyebb, mint a Halak, de az érzéseit nem mutatja ki. A Skorpiót az érzékenysége valójában megbénítja.

Attól fél, hogy mások végül elhagyják őt, vagy attól, hogy elveszíti egyéniségét egy kapcsolat miatt. Ennek eredményeként hajlamos maga felé vonzani a partnereket, hogy végül ellökje őket, akár házasságon kívüli kapcsolatokkal, akár érzelmi visszahúzódással. Még a Skorpióval való barátkozás sem egyszerű.

Nyilas: A legjobban a szabadságát félti
A Nyilas felfedező. Szereti a világot bejárni személyes igazságait keresve, mint a legtöbb fiatal az egyetemi diploma megszerzése után. A különbség az, hogy a Nyilas mindezt a saját pénzén teszi, anélkül, hogy megbánná a költségeket. Vadon élő ló, ami barangolásra született, ez az igazság.

A mindennapi felelősség, a szabadság elvesztése az, amitől fél, ami miatt elzártnak érzi magát, például nem tűri, ha ellenőrzi valaki a bankszámláját. Semmi sem ijeszti őt jobban, mint a szabadsága akadályozása.

Bak: A legjobban a kudarctól fél
A Bak nagyon üzleti gondolkodású ember. Munkamániás, ami nagyjából a legjobb fajta függőség. De a sikeressé válás képességének árnyoldala is megjelenik nála: a kudarctól való félelem. Ez a félelem az, ami lassú és egyenletes tempóját indokolja, bármit is tesz.

A Bakot a 10. ház uralja, amely az apához, a hírnévhez és a becsülethez kapcsolódik. A Bak nagyon hasonlít az Oroszlánra, mivel félelmei gyakran a sikerre ösztönzik őt. 

Vízöntő: A legjobban attól fél, hogy sablonba szorítják
A Vízöntő az életét mindenféle intellektuális megrekedés elkerülésével tölti. Ebben a tekintetben nagyon hasonlít a Nyilashoz, csakhogy klausztrofóbiája olyan intézményekre irányul – mint a vállalati munka, az iskola, a kórházak vagy a házasság.

Mindezeket az intézményeket egyfajta szellemi bebörtönzésnek tekinti. Annyira eredeti, hogy nehéz őt ezért hibáztatni.

Hagyni kell, hogy eldöntse ő maga mit akar, ne szorítsuk sablonba, mert attól retteg a legjobban.

Halak: A legjobban a felelősségtől fél
A Halak egy fantáziavilágban él, ahol egyszerűen nem akar felnőni. Nem mintha tudna, még ha akarna, akkor se biztosan sikerülne. Ellentétes személyiség – valahogy tele van bölcsességgel, egy unciányi valódi érettség nélkül.

A Halak a véget nem érő kreativitás ajándékát kapta, és ezzel együtt teljes alkalmatlanság jár, a mindennapi életet már kevéssé tudja kezelni. Ezért fordul olyan sok Halak jegyű ember különböző segítséghez, hogy hatékonyan „kikapcsolja” a külvilág zaklató felelősségét.

EZ IS ÉRDEKELHET: KI AZ IDEÁLIS LELKI TÁRSAD? – A CSILLAGJEGYED ELÁRULJA

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.