Amit soha ne csinálj, ha a párod félrelép…

A nők különböző módon reagálnak, amikor tudomásukra jut, hogy a párjuk félrelépett. Vannak ösztönös reakciók, alattomos bosszútervek, hisztik, sírás, tányértörés, hiszen érzelmek áradata borít be bennünket.

Szomorúság, csalódottság, megalázottság, düh kavaroghatnak bennünk, amikkel nehéz megküzdeni.

Mit nem szabad tenni ilyenkor? Van néhány tippünk:

Ne add vissza
Nincs értelme a kapcsolatnak, ha a félrelépés tényére a másik fél is megcsalással reagál. Csak azért, mert a társ félrelépett, ez nem jelenti, hogy vissza kell adni. Lehet, hogy nagyon rövid ideig megkönnyebbülést hoz, de ez csak átmeneti. Utána még keserűbb lesz a szájíz, és a kapcsolatnak biztosan vége lesz. A bizalom már így is oda. Legalább az önbecsülés maradjon meg.

Ne teregesd ki a szennyest
A nők hajlamosak érzelmeiket kibeszélni. Legyen az öröm vagy bánat, jól esik elmondani valakinek. Egyértelműen elmondjuk a párunk félrelépését is a hozzánk közel állóknak. Ez így rendben is van. Világgá kürtölni a részleteket, megalázó módon kiteregetni a szennyest viszont nem feltétlenül érdemes. Maradjon ez magánügy.

Az sem jó, ha magadban tartod
Nem kell fűnek-fának beszélni, de valakinek kell. Legyen az barát, családtag vagy szakember, valakinek fontos beszélni a megélt érzelmekről. Csapdába esik, önmaga csapdájába az, aki nem tudja kibeszélni magából a fájdalmat, ami belűlről mérgezi meg.

EZ IS ÉRDEKELHET: AMIT EGY FÉRFI SOHA NEM FOG MEGBOCSÁTANI A NŐNEK: 6 HIBA, AMI ELPUSZTÍTJA A SZERETETET

Soha ne hagyd figyelmen kívül a megcsalást
Néhányan úgy döntenek, úgy tesznek, mintha nem tudnának semmiről, és nem reagálnak. Elhitetik magukkal, hogy egyszeri alkalomról van szó, ami nem éri meg a hisztit, esetleg még hibáztatják is maguk. Egyik magatartás sem helyes.

A hűtlenség figyelmen kívül hagyása hosszú távon mindenképpen árt a kapcsolatnak.

Ne kontrolálj túl
Mindenki kísértésbe esik, hogy olykor belenézzen a párja telefonjába. Ez különösen igaz egy félrelépés után. Ennek ellenére, bármilyen nehéz is betartani, inkább ne kutakodj. Könnyedén megszállottá válhatsz, és elindulhatsz lefelé egy lejtőn, egy rögeszmét követve, amiből nehéz kijönni. Szóval ne olvass, ne kövess, és ne csinálj nyomozásra álprofilt. Ha megpróbálod a párod szoros pórázon tartani, azért, hogy megakadályozd a következő félrelépést, lehet, hogy épp az ellenkezőjét éred el.

Inkább vonulj ki egy kicsit a kapcsolatból, és gondolkodj el azon, mit is szeretnél igazán.

Részegen telefon – SOHA
A részeg konfrontációnak soha nincsen jó vége. A folyékony bátorság nem mindig jó dolog. Ha részegen mész neki a párodnak, és olvasod a fejére a megcsalás tényét, biztosan nem lesz eredményes a beszélgetés. Végül ez oda vezethet, hogy valamelyik fél olyasmit mond, amit már nem tud visszavonni.

Egy párkapcsolat a bizalomról szól. A félrelépés éppen ezt a bizalmat törheti össze egy pillanat alatt. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy a megcsalás ellenére folytatja a kapcsolatát, akkor az a legjobb, ha egyszer átbeszéli a párjával az egészet, azután pedig megpróbálja elengedni. Talán sikerül.

EZ IS ÉRDEKELHET: MEGCSALÁS UTÁN: LEHET-E MINDEN OLYAN, MINT ELŐTTE?


Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.