6 dolog, amire emlékezz egy új kapcsolat létesítésekor

Nagyon izgalmas és bizsergető egy teljsen friss, bimbózó, új kapcsolat. Mindig a reményről, elvárásokról és friss érzelmekről szól. De néha egy új kapcsolat még azelőtt összeomlik, hogy igazán elkezdődne. Hiszen egy friss együttlétben nagyon könnyű hibázni és elijeszteni a másikat. Elég egy rossz mondat, amiből feszültség, sértődés alakul ki, elég egy hibás gesztus.

Éppen ezért néhány dolgot összegyűjtöttünk – ezeket tarts észben, ha éppen friss kapcsolatba kezdesz, és talán nem fut zátonyra a közös életetek már a legelején!

CSAK SEMMI ÜLDÖZÉS

Nem könnyű! Hiszen ha az ember szerelmes, minden pillanatot a kedvessel szeretne tölteni, mindent tudni akar, minden pillanatban hozzáérne, bújna, hallgatná. Ez ránk nőkre különösen jellemző.  Van, hogy szó szerint rászállunk a kedvesre, és ezzel lehet, hogy tönkre is teszünk mindent. Nem szabad túlzásba esni! Már-már rögeszmésen kapaszkodni. Nem kell az óránkénti üzenet, az állandó jelenlét. A srácok szeretik, ha egy lány kezdeményező, de az állandó zaklatást már nem tolerálják. Se túl sok, se túl kevés – meg kell találni az aranyátlagot, és akkor nem lesz gond.

LÉGY ÖNMAGAD!

Ha szeretünk valakit, akkor természetes, hogy azt akarjuk, ő is viszontszeressen. Ezért áldozatokra is hajlandók vagyunk, és keményen próbálunk megfelelni az elvárásainak és preferenciáinak. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a megfelelési kényszer ne taszítson bennünket önfeladásba, mert egyetlen szerelem miatt sem érdemes másnak lenni, mint akik vagyunk! Előbb vagy utóbb úgyis belefáradunk a játékba, és akkor megjelenne igazi önmagunk, akit a párunk nem is ismer. Jobb őszintének és nyitottnak lenni már a kapcsolat elejétől – ha nincs titok, nincs meglepetés sem!

EZ IS ÉRDEKELHET: 6 KULCS A TARTÓS ÉS SIKERES KAPCSOLATHOZ

AZ ÚJ BARÁT NEM AZ EX

Soha nem szabad összehasonlítani a jelenlegi barátot a korábbival. Sőt, soha nem szabad megvitatni a korábbi kapcsolatokat a jelenlegi szerelemmel. Értelmetlen, frusztráló, és teljesen felesleges féltékenykedéshez vezethet. Ez a szabály mindkét irányban működik. Nem beszélünk az előző párunkról, és a jelenlegi kedvest sem szekálljuk halálba az előző kapcsolataival. A múlt az a múlt…

NE KAPKODJ!

Még alig volt egy-két randi, de már zúgnak az esküvői harangok, megvan a közös lakás címe és az első gyermek neve is fejben? Jaj, ne! Nem túl gyors ez a tempó? Minden nagyon bizonytalan egy kapcsolat kezdetén, és mindig sok időre van szükség egymás megismeréséhez. Ha már a második randin arra célozgatunk, milyen menyasszonyi ruhánk lesz, biztosan elijesztjük a partnerünk.  

A kapcsolatoknak természetes módon kell fejlődniük.

CSAK SEMMI NAGYZOLÁS

Mindenki szeretne lenyűgöző, tündöklő, kápráztató lenni a friss kapcsolat elején. Az azonban, ha túltündöklőek, túllenyűgözőek, túltúltúlcsodásak vagyunk, az inkább fárasztó és frusztráló, mint lenyűgöző. Sokkal jobb, ha magunk helyett a partnerünre vagyunk kíváncsiak. Legyünk inkább aktív hallgatók, ne aktív előadók. A srácok is szeretnek bókot kapni, egyet-egyet érdemes becsempészni a beszélgetésbe. Biztos, hogy nagyobb eséllyel marad meg a kapcsolat, ha nem csak magunkat fényezzük.

NE VÁRD EL, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN

Sok kapcsolat azért vall kudarcot, mert egyik vagy mindkét fél túl sokat vár el tőle. Ha az igényeink irreálisan magasan vannak, senki nem fogja tudni megugrani azokat. Senki sem tökéletes, elvárni sem szabad tehát a másiktól sem, hogy tökéletes legyen. Hibái mindekinek vannak.

Az új kapcsolat mindig lehetőséget ad arra, hogy mindent újból kezdhessünk. Tiszta lappal, tanulva az előző hibákból. Sok mindenen múlik, hogy végül sikeres lesz-e…. de ha ügyesek vagyunk, az elején tehetünk azért, hogy a kezdet ne rajtunk bukjon el…

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.