Ezért vonzol be bizonyos típusú embereket az életedbe

Gondolkodtál már azon, hogy miért vonzol bizonyos típusú embereket az életedbe? Miért vannak körülötted erőszakos, uralkodó, vagy elesett emberek? Feltetted már magadnak a kérdést miért vagy olyan, amilyen? S miért bonyolódsz bele rendre, érzelmi igényeidet nem kielégítő kapcsolatokba?

Egyes találkozások azért jönnek létre, mert mélyen megbúvó érzelmi sebeinket kellene begyógyítanunk. Sokan vagyunk, akik szeretethiánnyal és megfelelési kényszerrel éljük életünk, s ezért romboló helyzetekbe és kapcsolatokba sodorjuk magunkat.

Az emberek változnak körülöttünk, a történet nem. Mindig ugyanazokat a problémákat kapjuk vissza. Nem véletlenül.

Ez is érdekelhet: 2020-BAN TANULD MEG SZERETNI MAGAD

Az életünket nem random találkozások alkotják. Minden találkozásnak megvan az értelme, csak vannak, amelyeknek értelmére később jövünk rá. Van, amikor érzelmi sebeinket gyógyíthatnánk be velük, amelyeket évtizedek óta cipelünk magunkkal. Ilyenkor azért találkozunk olyanokkal, akiktől fájdalmat, bánatot kapunk, hogy felismerjük a mintát, amely által megsebzett, szeretethiányos felnőttként élünk valamilyen múltbeli tapasztalat hatására.

Meg kell tapasztalnunk újra az elhagyás fájdalmát, hogy tudjuk, az milyen mintát hívott elő belőlünk. Meg kell tapasztalnunk a közönyt, hogy megértsük, miért küzdünk mindig olyan ember szeretetéért, figyelméért, akinek semmit sem jelentünk.

Fel kell ismernünk, miért kerülünk mindig olyan emberek közelébe, akik érzelmileg, fizikailag bántalmaznak, zsarolnak, manipulálnak minket.

Milliónyi apró történést, találkozást kell átélnünk, hogy megértsük önmagunk. Azért, hogy begyógyítsuk érzelmi traumáinkat, amelyeket gyermekként szereztünk.

Az érzelmeinket, a gondolatainkat, a körülöttünk élő emberek semlegességét vagy érdeklődését nem véletlenül vonzzuk életünkbe. Csak sokszor az a baj, hogy a lényeget nem látjuk, mindössze addig jutunk el a felismeréssel, hogy időről-időre ugyanolyan kapcsolatokba kezdünk bele.

Aki egész kiskorában küzdött a figyelemért, törődésért, gyakran felnőtt korában is azt hiszi, hogy csak akkor érdemel szeretet, ha azért valami olyat tesz, amit mások (szerinte) elvárnak tőle. Azt tanulta meg, hogy tettekkel bizonyíthatja szeretethetőségét, s így olyan embert vonz be, akivel ezt újrajátszhatja.

Ez is érdekelhet: ÍGY HAGYD EL KÁROS SZOKÁSAIDAT

Ha azt hisszük a szeretet küzdelmet jelent, rendre olyan embereket vonzunk, akik érzelmileg távolságtartóak, elérhetetlenek, agresszívabbak vagy gyengébbek nálunk.

Ismerős helyzeteket teremtünk, amelyekről lelkünk mélyén tudjuk, hogy azok nem jók nekünk.

Mivel nem tanultuk meg a helyén kezelni a történteket, ezért olyan embereket vonzunk, akik érzelmileg vagy fizikailag bántalmaznak, kihasználnak, semmibe vesznek minket. Ez mindaddig így is lesz, míg fel nem ismerjük, hogy már nem vagyunk gyermekek. Mert bár egy gyermek valóban kiszolgáltatott helyzetben van a felnőttel szemben, ez már felnőttként nem kell, hogy valóságunk legyen.

Bizonyos típusú emberekkel azért találkozunk újra és újra, hogy ezt felismerjük, s aztán másként döntve, kiállva önmagunkért, végre kilépjünk a múltunk árnyékából, s olyan egészséges felnőtt kapcsolatokat létesítsünk, ahol a szeretet feltétel nélküli alapokon nyugszik.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.