Könnyen kezelhető telefon a nagyinak? Naná! Itt a Doro!

Írtunk már arról, milyen gyakran lemarad a digitális rohanás közben az idősebb generáció, pedig milyen jó lenne nekik is, s nekünk is, ha többé-kevésbé lépést tudnának tartani. Szerencsére ma már számos okostelefon van, amelyeket kimondottan az idősekre gondolva fejlesztettek ki, s amelyeknek nem csak funkcionális, hanem szociális előnyei is vannak.

Ilyen telefonokkal jár élen a Doro.

Beszédet szöveggé alakító alkalmazások segítik, hogy a nehézkesen mozgó ujjakkal is könnyű legyen a telefonálás, nagyobb a kijelző, telepítve van segélyhívó – ezek mind megtalálhatók a Doro készülékeiben, amelyek természetesen szórakoztatnak is.

Doro 8035 okostelefon időseknek – Hogy a nagyi akár mindennap láthassa a távol élő unokákat!
Magas hangerő, tiszta hangzás, egyszerűbb menürendszer és ergonomikus kivitel jellemzi a svéd Doro kifejezetten időseknek szánt okostelefonját. Az idős korosztály számára különösen fontos a biztonságérzet, ezért dedikált segélyhívó gomb is található a készüléken.

Az okostelefonra a legnépszerűbb alkalmazások is letölthetők, így a nagyi akár naponta láthatja videóhíváson keresztül a távol élő szeretteit! Ezen kívül, ha bármilyen probléma felmerülne, a telefon My Doro Manager applikációjával a rokonok, barátok a távolból is segíthetnek a készülék beállításaiban.
Elérhetőség: Telekom.hu

Doro 1370 – mobiltelefon – Az egyszerűség kedvelőinek
Ha idős szerettünkek már gond van a látásával, ezt a telefont kedvelni fogja, mert a szélesebb kijelzőn könnyebb üzenetet írni és fényképeket nézegetni. Három dedikált gomb segítségével azonnal elérhető a telefon üzenetküldő funkciója, vagy akár zseblámpája, ugyanakkor könnyen kezelhető a kamera is. A hallásproblémával élőknek hasznos, hogy a telefon magas hangerővel rendelkezik, sőt, kompatibilis a nagyothalló készülékekkel is. A nagy távolságra elhelyezkedő billentyűkkel pedig a félretárcsázás is könnyen elkerülhető.
Elérhetőség: Telekom.hu és Telekom üzletei

Ha nem tudod, mit vegyél a mamának, papának, gondolj arra, milyen jó lenne, ha aktívabb része lenne a családnak – akár csak mobilon is!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.