Hogyan maxoljuk ki a szabinkat?

Az emberek sokszor nem is tudják mennyire fontos a pihenés. A stressz, a feszültség, a kevés alvás, a fáradtság mind-mind káros a szervezetünknek. A túlhajszolt ember ugyanis sokkal hamarabb lesz beteg. Fontos, hogy el tudjunk lazulni, hogy a testet és a lelket is ki tudjuk ragadni a mindennapok szédült tempójából.

Igen, pihenni kell, de egyáltalán nem mindegy, hogyan. Mi most hoztunk 5+1 tippet, ami segít megújulni a megérdemelt szabadság ideje alatt.

Ez is érdekelhet: 10 ÉRV A KÁVÉ MELLETT

1. Felejtsd el a házimunkát!
Igen, jól olvasod! Ha valami zavar, akkor a szabadságod előtt takarítsd ki, azután már ne foglalkozz vele! Ha alaposan belegondolsz, az mindig meg fog várni, és folyton ott lesz a nyomodban. Egy kis időre igazán félreteheted, és hidd el, ettől még nem fog leszakadni az ég.

2. Kapcsold ki a netet a telefonodon!
Bizony naponta akár ezerszer is csipoghat, ha pedig van üzenetküldő alkalmazásod, akkor ez a szám csak nő. Ha fontos ügyben keresnek, úgyis telefonálnak neked, a többi igazán ráér 1-2 napig.

3. Olvasd el a könyvet!
Tuti neked is van egy olyan könyv a polcodon, amibe első látásra beleszerettél a könyvesboltban, de nem volt még időd belenézni sem. A közösségi oldalak nézegetése helyett most csapd fel, és végre olvasd ki azt a könyvet!

4. Vegyél egy hatalmas fürdőt!
A víz egyébként is gyógyító és élénkítő hatású, hát még ha megspékeljük a dolgot gyertyákkal, habfürdővel, fürdősóval, vagy akár zenével. Nyugodtan dőlj hátra és csak élvezd a semmittevést a kádban.

5. Kirándulj!
Vannak emberek, akiket az aktív pihenés is része a feltöltődésnek. Menj el sétálni egy erdőbe, és csodáld meg a tájat. Nézd meg a kiállítást, vagy a mozifilmet, ami érdekel. A lényeg, hogy csak azt tervezd be, amire tényleg vágysz és nem azért mész el, mert valakinek rég megígérted, hogy elkíséred!

+1 Tipp: Hagyd a főzést, és ülj be egy étterembe!
Akármennyire jól is forgatod a fakanalat, most hagyd magad arra a pár napra kiszolgálni a kedvenc helyeden, vagy próbálj ki egy újat. Egyél, ami jól esik, és most ne számold a kalóriákat!

Ne feledd, szabin vagy!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.