Ellenséges, lusta, trükköző vagy hideg? Melyik csillagjegynek mi a hibája?

Minden állatövi jegyről keringenek mítoszok, legendák, sztereotípiák a köztudatban: a Mérleg folyton kibújik a konfliktusokból, a Bika lusta, a Kos makacs.

Lehetne még sorolni. Vajon igazak ezek? Vagy csak kitaláció mind?Vegyük sorra a jegyeket, és nézzünk meg a fő sztereotípiák közül néhányat.

Ez is érdekelhet: AZ 5 LEGÉDESEBB CSILLAGJEGY

Kos

Tévhit: Kos folyton mérges és a nap 24 órájában konfliktusba keveredik. Gyakran azt a benyomást kelti, hogy élvezi a harcot. Hisz sokszor látjuk, hogy ha vita van, ott egy Kos mindig szerepel.
Az igazság: A Kos nem keresi folyton a vita lehetőségét. Azonban, ha provokálják kitör belőle heves természete: üt, vág, s csak akkor nyugszik meg, ha elégtételt kap.
Bánjunk vele tisztelettel, s akkor nem lesz harc.

Bika

Tévhit: A Bika nagyon lusta. A legjobb időtöltés számukra – feküdni és nézni a tv-t, vagy a telefont nyomkodni. Lehetőleg azt is vízszintben. Sokan úgy vélik, hogy az állatövi jegyek közül a Bika a legigénytelenebb jegy.
Az igazság: A Bikák egyáltalán nem lusták, csak szeretik a kényelmet. Türelmesek és elővigyázatosak, emiatt nehezebben, lassabban mozdulnak. Ez azonban korántsem egyenlő a lustasággal.

Ikrek

Tévhit: Ikrek alattomosak és gonoszak. Gyakran méltán kapják a kétszínű jelzőt. Sokan azt állítják, az Ikreknek lehet a legkevésbé hinni.
Az igazság: Az Ikrek jegy szülöttei korántsem kétszínű emberek. Csupán könnyen alkalmazkodnak a változáshoz, ők maguk is gyakran és nagyon könnyedén változtatnak véleményt, mivel tudják, hogy a világ nem csak vagy fekete vagy csak fehér, s tisztában vannak vele, hogy igenis adódhatnak nem egyértelmű helyzetek. 

beauty-1721060_1280.jpg

Rák

Tévhit: Rákok gyengék és védtelenek. Sok ember a Rákok érzékenységét és érzelmességét gyengeségnek titulálja.
Az igazság: Valójában a Rákok meglepően könnyen alkalmazkodnak különböző körülményekhez. Igazi túlélők. Ha minden jegy egy lakatlan szigetre kerülne, a Rákok biztosan a túlélők közt lennének. De valóban érzékeny lelkűek és gyanakvók, s ha valakit közel engednek magukhoz, attól tényleg védelmet várnak.

Oroszlán

Tévhit: Az Oroszlánok csak és kizárólag önmagukra gondolnak. Nárcisztikusak, és teljesen meg vannak arról győződve, hogy a világ csak körülöttük forog. 
Az igazság: Tény, hogy hatalmas a siker utáni vágyuk, ám valójában az Oroszlánok nem bíznak önmagukban, ezért mástól várják a csodálatot. Épp azért, hogy növeljék az önbecsülésüket.

Szűz 

Tévhit: A Szűz sokak szerint hideg és kimért, s jobban szereti a magányt, mint a társaságot. Ezt támasztja alá hihetetlen rendszeretete, ami nem tűri a káoszt.
Az igazság: A Szűz szereti az embereket, egyáltalán nem magányos jegy. Mindössze több időre van szüksége ahhoz, hogy bárkit a bizalmába fogadjon, s önmagához teljesen közel engedjen. Ám ha a Szűz megtalálja a lelki társát, amellett örökre kitart.

beautiful-1867431_1280.jpg

Mérleg

Tévhit: Sokan azt hiszik, hogy a Mérlegben nem lehet megbízni. Minden nehéz helyzet elől kitérnek, látszólag mismásolnak, olyanok, mintha nem mondanának igazat. A konfliktusok elől szinte elmenekülnek, elkenik azt.
Az igazság:  Valójában a Mérlegekre épp az igazmondás jellemző, gyűlölik a hazugságot. A konfliktusokat tényleg kerülik, mert jobban kedvelik a békét maguk körül, ám nem kendőznek: ha kell, derekukat kihúzva, bátran megmondják a magukét bárki szemébe.

Skorpió

Tévhit: A Skorpiók mindent és mindenkit ellenségnek tekintenek. Megpróbálnak az emberektől távolságot tartani, magányos, komor emberek.
Az igazság: A Skorpiók tényleg tartanak bizonyos távolságot a többi embertől, főképp az ismeretlenektől. Nem tűrik a megcsalást, árulást, s mivel a legtöbb Skorpió már fiatalon megtapasztalja ezeket az érzéseket, az idősek próbálják megvédeni önmagukat a fájdalomtól, ezért a távolságtartás. Ám természetesen egy idő után ők is felengednek, s lággyá, megközelíthetővé válnak – addig, amíg el nem árulják őket. Mert a Skorpió bosszúálló, s jaj vár az árulóra.

Nyilas

Tévhit: Aki a Nyilast figyeli, azt gondolja, hogy heti 7 nap, a nap 24 órájában játszik, trükközik. Úgy tűnik mindig van ereje és energiája, s mindig pozitív a hozzáállása az élethez.
Az igazság: Valójában a Nyilas nagyon jól tudja, hogyan kell ügyesen elrejteni az érzelmeket. Csak úgy tesz, mintha mindig, minden jó lenne, mintha ő mindig pozitív lenne. Pedig ez nem így van. Ez káros az érzelmi egészségre, úgyhogy bizony a Nyilasnak hasznára válna, ha néha kiteregetné a szennyest, kimutatná azt is, ha nem minden boldog. 

portrait-1944614_1920.jpg

Bak

Tévhit: A Bakokról azt mondják, túl unalmas barátok, akik nem tudják, hogyan kell szórakozni. Sosem engednek fel, mindig csak hajtanak.
Az igazság: A Bakok tényleg nagyon hajtós emberek. 110%-kal dolgoznak a kitűzött célért, s amíg az meg nincs, tényleg nem tudnak lazítani, szórakozni. Elvük: mindennek megvan a maga ideje, a munkának is, a szórakozásnak is. Ehhez szigorúan tartják is maguk. Ám ha eljön számukra a szórakozás ideje, nagyon tudnak mulatni. 

Vízöntő

Tévhit: Sokak szerint képtelenség, hogy egy Vízöntő igazán mély érzéseket és érzelmeket tápláljon bárki iránt. Sokan úgy vélik, hogy a Vízöntő felületes, mások problémái iránt közömbös.
Az igazság: Valójában a Vízöntőt érdekli más emberek problémája, néha túlságosan is. Ha nem mutatja ki az érzelmeit, az inkább azt jelenti, hogy éppen agyal, racionálisan azon töpreng, hogyan segíthetne. Egyáltalán nem érzéketlen, s csak látszólag közömbös.

Halak

Tévhit: A Halak jegy szülöttei, néhány ember szerint egyfajta idegenek. Más világról valók. Kicsit furák, kicsit őrültek, szokatlanok…
Az igazság az, hogy a Halak jegyű ember egyáltalán nem őrült. Egyszerűen ők menedéket és nyugalmat találnak az álmaikban, ezért sokszor álmodoznak. Érdekes természetűek, s hihetetlen erős radarjaik vannak, melyekkel tökéletesen megérzik az igazságot. Mintha gondolatolvasók lennének. De attól még nem idegenek, nem ám.