Szívrabló

A legkeményebb leckéket azoktól kapjuk, akiket nagyon szeretünk.

Talán azért, mert a szeretet terepe tele van taposóaknákkal, amelyek rendkívül veszélyesek. Az egyik legfájdalmasabb sérülés egy ilyen taposóaknán akkor ér minket, mikor olyannak adjuk szívünket, aki képtelen szeretni.

Az, aki úgy tesz, mintha lennének érzései irántunk. Aki úgy hazudik, mintha olvasná, miközben csak birtokba akarja venni szívünket és testünket, mert tudja, csak úgy jut teljes kielégüléshez, ha mindenünket odaadjuk neki.

Ez is érdekelhet: AZ ERŐS, MAGABIZTOS NŐ

Egy ilyen ember nem fél bekoszolni kezét, s nem bánja, hogy hamis érzelmeket kell mutatnia azért, hogy elérje célját. Nincs bűntudata később sem. Sőt! Meg van róla győződve, hogy a csábítók közt is a legnemesebb fajta, akiért még aztán is epekednek, hogy kitudódott valódi természete. Keresi az elesett, önbizalom hiányos prédát, azt, aki még nem akarja elhinni, hogy vannak rossz emberek. Különleges radarjával hamar rátalál arra, aki még nem ismeri a szerelmi bűnöket, s titkon úgy képzeli, a szerelem akkor valódi, ha sebet képez a szíven.

Van olyan ember, aki nem tud szeretni, csak megjátszani egy érzést.

Valamilyen érzelmi trauma hatására haltak el benne érzések, amiket sosem sikerült visszahozni. Ezért keres ártatlan szíveket, olyanokét, akik még képesek feltétel nélkül szeretni.

Úgy képzeli, majd egy napon az egyik szív megmenti és kiragadja őt abból az üres és látszatra épített világból, amit magának épített.

Morbid, de igaz, hogy vágyik a szeretetre, s ezért játssza el a szerelmet. De minél erősebben igyekszik, annál inkább üressé válik, mert valódi érzelmeket senki sem tud belőle kiváltani. Helyette terjeszt egy kórt, amely a szeretet nélküli lélektelen egyesülések képében terjed a világban. Hatására járkálnak egyre többen üres lélekkel, üres szívvel az életben, s születnek újjá megsebzett emberekként, akik már csak használni tudják egymást.

Ő az, aki csak játszik az emberi szívvel, s a szerelemből csúfot űz, azért, hogy igazolást nyerjen saját örömtelen életére.

Ő az, aki a vágyban vél felfedezni önmaga szeretni vágyó énjét, s aki ezért elveszi a másiktól is a szeretet képességét, hogy az is megtapasztalja az ürességet, amelytől szenved. Hazug öleléseket ad, amelyekben mindig ott rejtőzik a szeretet ígérete is. Persze csak annyira, hogy áldozatai bedőljenek neki, és a még ártatlan szerető szíveket meg tudja sebezni.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.