Hat kevésbé ismert tény Stephen Kingről

Hogyan lesz valakiből a horror-sci-fi irodalom egyik legjobb és legismertebb írója?

Minden bizonnyal tehetséggel, na meg persze kitartással. Ezen kívül az sem árt, ha olyan a háttere az embernek, ami arra az irányba tereli, hogy borzongatóbbnál-borzongatóbb dolgokat találjon ki elméje. Stephen King édesanyja pedig gondoskodott arról, hogy a ma már ismert író fantáziája minél sötétebb legyen.

Most minden bizonnyal azt kérdezed, hogyan? Nos, a válasz igen meglepő, de igaz.

  1. Édesanyja esti mese gyanánt részletesen elregélte a mindössze hat éves fiának, mikor szemtanúja volt egy ember vízbe fulladásának.

A kis Steve innentől kezdve – nem túl meglepő módón – rémálmokkal küzdött, amely aztán hatással volt fantáziájára.

2. Annál is inkább, mert eztán már Jack London vérfagyasztó történeteit olvasta, majd anyja unszolására 14 évesen megírta első horror történetét A rettegés félvilága címmel, ami nyomtatásba is került. Később bátyjával egy újságot is csináltak, amiben a helyieket szórakoztatták a nem túl izgalmas kisvárosi történetekkel, amelyeket úgy tudtak előadni, hogy rendszeresen kezdték őket olvasni.

Az emberi lélek nem lehet betegebb a titkainál.

3. Azt hihetnénk, hogy Stephen Kingnek innen egyenes útja volt az írói pályáig, ez azonban nem igaz. Bár az egyetemen találkozott élete párjával- Tabitha Spruce-val és csatlakozott a Vietnámi háborúellenes csoportokhoz, ugyanekkor az LSD rabja is lett. Így aztán hiába oktatott angol irodalmat, keservesen élt meg nejével és gyermekeivel.

4. Első könyvét a Carrie-t tizenkétszer utasították vissza. King ki is dobta a kukába, de neje kivette onnan. Ezután végre elfogadta egy kiadó és Stephen King világhírű lett.

5. Ebben az időszakban háza pincéjében dolgozott. Alkoholos és drogos befolyás alatt írta meg a Ragyogást, az Az-t és még sok másik könyvét is. Ezért történhetett meg, hogy rengeteg B, C, D kategóriás film készült könyveiből. Szinte bagóért adta el a megfilmesítésre a jogokat, bár egy idő után maga is megpróbálkozott a forgatókönyvírással, amibe bele is bukott.

6. Stephen King húsz év után hagyott fel önpusztító életmódjával. Aztán alapított más írótársaival egy zenekart. Azóta már a családja körében és fiaival is ír könyveket. És végre műveiből igényes, A kategóriás filmek is születnek.