4+1 biztos módszer a szikra életben tartására egy hosszú távú kapcsolatban

Amikor belemerül az ember a napi rutinba, gyakran elfelejtkezik arról, hogy egy kis romantikát vigyen a hétköznapokba. Különösen jellemző ez azokban a kapcsolatokban, ahol a pár már régóta együtt van.

Pedig még akkor is ha öt, tíz vagy húsz éve vagy együtt a partnereddel, energiát kell fektetni az intimitás fokozásába, különben elszürkülnek a mindennapok és elalszik a láng. Energiát kell fektetni abba, hogy a két embert összekötő szerelem évek után is égjen.

Íme 4+1 tipp, ami segíthet, hogy a szikra mindig megmaradjon:

EZ IS ÉRDEKELHET: 7+1 DOLOG, AMIT SOHA NE TÉGY EGY KAPCSOLAT ELEJÉN

Soha nem szabad abbahagyni a randevúzást!
Gyertyafényes vacsorák, andalgások az éjszakában, tánc, mozi, élményekkel teli kirándulások kettesben – ezek mind megszokott dolgok egy friss kapcsolatban, de elmaradnak, ahogy múlik az idő. Ez nagy hiba! Soha nem szabad elhagyni a randevúkat. Minden párnak, akár milyen régen is vannak együtt, kell a kettesben töltött idő, távol otthonról. A randevúk segítenek életben tartani a szikrát.

Apró szerelmes üzenetek
Rajzolj a mutatóujjaddal egy szívecskét vagy egy mosolygó arcot a fürdőszoba tükörére a párodnak. Írj egy kis jegyzetet a konyhaasztalon vagy a párnán hagyva, arról, hogy mennyire szereted. Küldj neki egy meglepetés romantikus szöveget a nap közepén vagy a nap bármely váratlan pillanatában. 

Mindezek a kis szerelmes üzenetek biztosan mosolyt csalnak párod arcára.

Közös főzés
A közös ténykedés a konyhában, miközben bármiről lehet beszélgetni, igazi felüdülés. Az egyik legjobb dolog, amivel kifejezheted, mennyire szereted a másikat, az a kedvenc ételének elkészítése. Közösen elkészíteni és aztán együtt elfogyasztani pedig épp olyan kellemes, mint egyedül megfőzni az ételt és meglepni a másikat.

Közös fürdés
Hasonlóan élvezetes és spontán izgalmas a közös fürdés is. Ellazít, felpezsdít, kicsit bolond, kicsit szexi. A közelség, a fizikai érintés, a mezítelenség, a forró víz, a gyertyák (ha fürdésről és nem zuhanyról van szó) – mindez hozzájárul egy szenzációs romantikus élményhez, ami biztosan segít fokozni a kapcsolat intimitását.

+1: Közös odafigyelés
A kapcsolatok a partnerségről és a csapatmunkáról szólnak. Bár normális, hogy az egyik fél romantikusabb, mint a másik, mindkét félnek azon kell dolgoznia, hogy odafigyeljen a másikra. Csakis erőfeszítéssel, energiabefektetéssel, a másikkal való törődéssel érhető el, hogy a hosszú évek alatt ne tűnjön el a szeretet és a vágy, ami létrehozta a kapcsolatot.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.