7+1 dolog, amit soha ne tégy egy kapcsolat elején

Legyen bármennyi idős, egy új kapcsolat izgalmát mindenki átéli. A bizonytalanság, a félelem, a megfelelni akarás ott munkál mindenkiben. Jó lenne a legjobb formát nyújtani, szeretné, ha minden jól működne, igyekszik , hogy ne rontson el semmit.

Van azonban néhány olyan dolog, ami minden szándék ellenére már rögtön a kapcsolat elején véget is vethet a bimbózó románcnak. Ha olyan dolgot sikerül mondani vagy tenni, könnyedén megölheti a kapcsolatot, még mielőtt az elkezdődne. 

EZ IS ÉRDEKELHET: MEGMENTHETI-E A HÁLA AZ ELLAPOSODOTT KAPCSOLATOKAT? A VÁLASZ: IGEN!

Íme 7+1 példa arra, mit érdemes elkerülni a kapcsolat korai szakaszában.

Ne légy túl ragaszkodó
Természetes, hogy a kapcsolat kezdetekor minél több időt szeretnél tölteni a friss pároddal. Az érzés valószínűleg kölcsönös is. De ha neki fix, megszokott programjai vannak, vagy szeretne egy baráttal egy kávét meginni, és téged nem hív, ne féltékenykedj, ne neheztelj. Ahogy a kapcsolat erősödik, úgy vonjátok be egymást egyre jobban az életetekbe, ideértve a legközelebbi barátok, család megismerését is. Ugyanakkor fontos, hogy továbbra is mindketten éljetek a párkapcsolaton kívül is. 

Ne tervezz túl gyorsan
Éppen csak randevúzni kezdtetek, de te már látod magad előtt a menyasszonyi ruhát, és tudod a gyerekek nevét? Nagy hiba! Túlságosan előre tervezel. Ha csak néhány napja vagy hete vagytok együtt, túl korai megbeszélni a jövőt. Az esküvőre való utalás sem feltétlenül ajánlott ebben a szakaszban. Még ha a biológiai óra nagyon ketyeg, akkor se eshet szó gyerekről sem. Egy kapcsolat elején csak élvezni kell a pillanatokat és egymást. Nem kell előre rohanni!

Ne hasonlítgass az exhez
Ha arról beszélsz a friss kapcsolatodnak, milyen volt az exed, két nagyon rossz üzenetet küldesz. Először azt üzened neki, hogy nem biztos, hogy túl vagy az exeden, főleg, ha pozitív megvilágításban beszélsz róla. Másodszor, felesleges nyomást gyakorolsz az új párodra, hogy megfeleljen az exhez viszonyított elvárásoknak. Ezt a helyzetet jobb elkerülni.

Ne adj kölcsön
Ha csak egy rövid ideje randevúzol, de az újdonsült párod máris pénzt kéreget, az nem jelent semmi jót. Biztos jelzés arra vonatkozóan, hogy a partnered pénzügyei zavarosak. Azt is jelentheti, hogy magától értetődőnek tart, ami egy kapcsolat elején megint csak nem jó jel. Akármelyik esetről van is szó, ne adj kölcsön.

Ne összpontosíts csak az intimitásra
A kapcsolat kezdetekor a fókusz egyértelműen az intim együttlétekre kerül, ami teljesen rendben van. Baj is lenne, ha másképp lenne. Azonban nem szabad elhanyagolni a többi elemet sem. Keressetek közös érdeklődési pontokat, beszélgessetek sokat, kapcsolódjatok érzelmileg is, ne csak testileg.

Ha csak az utóbbi működik, az hamar a kapcsolat kifulladásához vezet.

Az ,,Sz” betűs szót ne mondd ki
Soha nem szabad kimondani a „Szeretlek” szót, amíg nem bízol meg teljesen a párodban. Egy kapcsolat legelején pedig még nem igazán beszélhetünk bizalomról, annak ki kell alakulni, azt ki kell érdemelni. Érdemes megvárni azt is, amíg az érzés kölcsönös lesz, ellenkező esetben partnered bűnösnek érezheti magát, amiért nem képes őszintén ugyanazt mondani. Vannak, akiknek több hónap is kell, mire tiszta szívből ki tudják mondani azt, szeretlek.

Ne mutasd be azonnal a családnak
Nincs semmi baj azzal, ha megkéred az új barátodat / barátnődet, hogy találkozzon a testvéreddel egy ebéd vagy egy ital idejére, de ha még csak néhány napja vagytok egy pár, te pedig máris meghívod a nagymamád 80. születésnapjára, akkor ez már nem biztos, hogy jó ötlet. Rengeteg időt kell szánni arra, hogy megismerjétek egymást, mielőtt megteszitek ezt a lépést.

Nem adod önmagad
Amikor valakivel találkozol, nagy a kísértés, hogy hűvösebbnek mutasd magad, mint amilyen valójában vagy. Az is előfordulhat, hogy teljesen másnak mutatod magad. Ez azonban hosszú távon nem fenntartható, és semmilyen szempontból nem jó. A legjobb, ha csak önmagad vagy, és a párod önmagadnak fogad el.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.