Gondold meg, milyen színű ruhát veszel fel, árulkodik hangulatodról

Mindig jó dolog felfrissíteni a ruhatárat – akár évszakra, akár stílusra, akár színre frissítünk. Ez feldob, energiával tölt el, jobb kedvet csinál.

Ha a ruhatárunk színeit akarjuk kicsit feldobni, a színek választásánál sok mindenre oda kell figyelnünk – a színtípusunkra, a testalkatunkra, de arra is odafigyelhetünk, melyik szín az évszak színe, és, hogy melyik színnek mi a jelentése.

Vajon mit jelentenek a következő színek? Mit jelzünk, ha felvesszük őket?

Narancssárga

A narancssárga szín melegséget és örömet sugároz. A vörös és a sárga keverékeként egyesíti a vörös fizikai energiáját és a sárga örömét. Optimista és bájos szín, spontaneitást és pozitív életszemléletet hordoz. A narancssárga kiváló szín a nehéz gazdasági időkben, mivel motivál, és segít az élet jó oldalát nézni. Érzelmi erőt ad, segít átvészelni a csalódásokat, a kétségbeesést, és segít kilábalni a gyászból. 

Azt az érzést kelti bennünk, hogy azok vagyunk, akik vagyunk. Elősegíti az önbecsülést, és az összetartozás érzését válthatja ki.

Narancssárgát akkor viseljünk, ha szomorúak vagyunk, és fel akarjuk magunk vidítani, hiszen egyesíti a vörös erejét és a sárga élénkségét, így igazi érzelmi serkentő.

Barna

A barna a biztonság és az anyagi gazdagság színe. Stabilitást, támaszt és támogatást jelent. A fizikai kényelem, az egyszerűség és a minőség színe. Elősegíti az összetartozás érzését, különösen a családhoz és a barátokhoz. A barátságos, megközelíthető, hűséges és megbízható emberek színe.

A barna a zölddel együtt az uralkodó szín bolygónkon. Kényelmet és stabilitást biztosít.

Aki készen áll arra, hogy befogadjon minden érzést, aki érzi a szenvedélyt a csontjaiban – legyen szó szerelemről, romantikáról, kalandokról, barátságokról, új ízekről, filozófiákról vagy perspektívákról –, válassza a barnát. A szín segít elérni, amit igazán akarunk, mert lehetővé teszi, hogy nyitott szemmel lássuk magunk körül a világot.

Zöld

A zöld az egyensúly és a harmónia színe. Menedékként működik a modern élet mindennapi nyomása ellen, és visszaadja a jólét érzését. Pozitív szín, amely képessé tesz bennünket arra, hogy feltétel nélkül szeressük magunkat és másokat.

A sárga és a kék kombinációjaként a zöld a sárgából a lelki tisztaságot és optimizmust, a kékből érzelmi békét hordozza. Tehát a zöld a jó döntés színe. Elősegíti a természet, a család, a barátok, a házi kedvencek és az otthon iránti szeretetet. 

Aki zöldet visel, az harmóniát, empátiát és megértést fejez ki. A földes tónus pozitív hatással van másokra, és segíthet kihozni magukból a legjobbat.


Vörös

A vörös meleg és pozitív szín, testi szükségleteinkhez és túlélési akaratunkhoz kapcsolódik. Erős és erőteljes energiát áraszt, nem véletlen, hogy a jelentése energia, szenvedély és cselekvés.

Bátorító szín, hiszen érzelmeket ébreszt bennünk, cselekvésre késztet. Elősegíti az ambíciót és az elszántságot. Erős akaratot és kitartást jelez. Önbizalmat ad azoknak, akik félénkek, szégyenlősek.

A vörös szín felébreszti fizikai életerőnket. A hideg, borongós napokon nincs jobb, mint belebújni egy nagy, vörös pulcsiba, ami feltölt és kellő energiával indít neki a szürke napnak.

Sárga

A sárga a nap, a fény, az optimizmus, az elme és az értelem színe. Stimulál, aktivál és megszabadít minden félelemtől. A sárga reményt, boldogságot, játékosságot és szórakozást kínál.

Az eredeti sárga szín mentális aspektusa az új ötletek színe, és segít új útvonalak, üzemmódok keresésében. A legjobb szín arra, hogy izgalmat keltsen az életben; nagyobb önbizalmat és optimizmust ébresszen bennünk.

A sárga segít a döntések meghozatalában koncentráláskor, összpontosításkor, például: tanuláskor és vizsgák során. Az összes alapszín közül a sárga a legfényesebb; ez a nap színe, a vakító kifejezés és az élénkség, így, ha azt érezzük, hogy igazán szükségünk van a nap erejére, a pozitivitásra, a plusz lelkesedésre, mindenképpen varázsoljunk a ruhatárunkba sárga darabokat.

Kék

A kék a béke és a harmónia, az érettség, a racionalitás, a precizitás, a képességek, a bizalom, az őszinteség és a hűség színe. Aki kéket visel, az felelősségteljes, erős a belső biztonsága a bizalma. Idealista.

A kék javítja önkifejezésünket és kommunikációs képességünket. Bölcsessége az intelligencia magasabb fokából származik, a spirituális perspektívából, az odaadásból, a vallásból. A kék szín hatással van az elmére, éppúgy, mint a piros az érzésekre.

Aki világoskékbe öltözik, az érzékeny, kreatív és fogékony. Fejlett képzelőerővel rendelkezik. Aki szívesen vesz fel sötétkéket, az okos és magabiztos.

Image by our-team on Freepik


Rózsaszín

A rózsaszín a szeretet, a melegség és a gyengédség színe. Romantikus, szerető és meghitt, átgondolt és gondoskodó. Empátiát és érzékenységet gerjeszt, együttérzést, szeretetet képvisel. A feltétel nélküli szeretetre és megértésre, valamint az adásra és a fogadásra utal.

A rózsaszín a vörös és a fehér kombinációja. A pirostól a cselekvés szükségességét, a fehértől a siker lehetőségét hordozza. A vörös szenvedélye és ereje, a fehér tisztasága, nyitottsága és teljessége egyesül benne. Minél sötétebb a rózsaszín, annál szenvedélyesebb és energikusabb.

Pozitív szín, amely meleget és megnyugtató érzelmeket inspirál. Megnyugtatja és enyhíti a harag, az agresszió, a gyűlölet érzését. Jó egészséget és sikert jelent.

A rózsaszín állandó és kizárólagos használata éretlenné és ostobává teheti az embert, olyan, mintha az, aki viseli, nem akarna felnőni, nem akarna felelősséget vállalni. Más sötétebb színekkel (sötétkék, sötétzöld, szürke, fekete) kombinálva a rózsaszín erőt és kifinomultságot jelez.

Fehér

A fehér a tökéletesség színe. Jelentése a tisztaság, ártatlanság, teljesség és a befejezettség.

Nem érzelmekre ösztönöz, hanem új utakat nyit meg. Ez az új kezdetek színe. Nyitottságot, növekedést és kreativitást ébreszt, és megtestesíti a tisztaságot. A védelem és az ösztönzés színe, amely a béke, a nyugalom, a kényelem és a remény érzését kínálja. A rend és a hatékonyság érzetét kelti.

Sokan a fehéret használják a fiatalság és az ártatlanság emlékeztetőjeként, azokra az időkre, amikor az élet kényelmesebb és kevésbé bonyolult volt. Széles körben alkalmazzák az orvostudományban, mert a tisztaság, a sterilitás és a hatékonyság jele.

A túl sok fehér hideg, elszigetelt és üres a távolságtartás és az érdektelenség érzését kelti.


Fekete

A fekete a titok és az ismeretlen, valamint a védelem színe.

A színek pszichológiájában a fekete védelmet jelent a külső érzelmi stressz ellen. Kényelmet nyújt, miközben megvédi érzéseinket, valamint elrejti a gyengeségeinket, bizonytalanságunkat és önbizalomhiányunkat. Hatalmat és irányítást, fegyelmet, függetlenséget és erős akaratot is jelent.

A fekete minden szín keveréke, fényhiányos. Elnyeli a negatív energiát, így megóv minket a káros és negatív dolgoktól az otthonon kívüli szokásos napi tevékenységek során.

Mindannyian használhatjuk a feketét, amikor megpróbálunk elrejteni valamit például a külvilág elől. Súlyunk, érzéseink, félelmeink, bizonytalanságunk.

Azok, akik szeretik a feketét, lehetnek konvencionálisak, konzervatívak és szigorúak, de tudnak magukról kifinomultan és méltóságteljesen gondolkodni. A gazdagok és sikeresek is szívesen választják, mert elegancia, kifinomultság és magabiztosság benyomását kelti. 

A túl sok fekete depressziót és hangulatingadozást okozhat, és negatív környezetet teremthet.

nyitókép: Image by lookstudio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.