8 divathiba, amitől öregebbnek látszol

Már a kislányok is imádnak kiöltözni, csinosak lenni, nem változik ez a vágy a későbbiekben sem – minden életkorban mindannyian igyekszünk hangsúlyozni, ami előnyös, és elrejteni, ami előnytelen.

Különös gondot fordítunk arra, hogy magasságunknak, színtípusunknak, testalkatunknak megfelelően öltözzünk. Figyeljük a trendeket, ügyelünk a kényelemre, arra, hogy mit mivel veszünk fel, mi mivel harmonizál, sőt manapság már amennyire csak lehet, a környezetvédelemre, a fenntarthatóságra is gondot fordítunk.

Természetesen olykor győz a lustaság, vagy a mindennapos rohanásban csúsznak be divatbakik, olyan stílushibák, amik egyáltalán nem előnyösek, sőt, amik viselésével öregebbnek látszunk a korunknál.

Mindannyian tudjuk, hogy nem csak a fiatalság vonzó… de közülünk kevesen akarnak idősebbnek látszani a koruknál. Összeszedtük most azokat a divathibákat, amiket érdemes elkerülni, ha nem akarjuk magunk idősebbnek láttatni.

Image by Freepik

Túlméretezett ruhák
Sok márka gyárt túlméretezett, laza ruhákat. Ez nem is rossz dolog, hiszen a laza ruházat nagyon kényelmes. Azonban nem árt odafigyelni, hogy csak a test egyik felén viseljünk laza ruhát. A nagyméretű tunikák túlméretezett nadrággal párosítva úgy tűnhetnek, mintha valamit el akarnánk titkolni. Válasszunk inkább karcsúsított alsót, túlméretezett felsővel. Vagy egy karcsúsított felsőt oversize nadrággal. A test sziluettjének bizonyos részeit meg kell mutatni, különben nagyobbnak és idősebbnek tűnhetünk, mint amilyenek valójában vagyunk.

Bőrszínű harisnyanadrág
Mindannyian vettünk már fel harisnyanadrágot, és nemegyszer bizonyul a darab ,,életmentőnek”. Ám nem mindegy, hogy a harisnya milyen színű. A barna vagy bézs árnyalatok, amik túlságosan eltakarják a bőrt, egyértelműen öregítenek. Szinte lehetetlen ugyanis olyan bőrszínű harisnyanadrágot találni, ami természetesnek tűnik. Ha el akarjuk kerülni, hogy öregebbnek tűnjünk egy harisnyában a korunknál, érdemesebb a testszínű harisnya helyett feketét felvenni.

Image by Freepik

Háromnegyedes nadrág
A háromnegyedes nadrágokkal az a probléma, hogy viselőjük jóval alacsonyabbnak tűnik valódi magasságánál. Ráadásul a szabásuk sem mindig előnyös, így öreges hatást keltenek. Ha optikailag nem akarunk alacsonynak látszani, jobb, ha bokáig érő nadrágot hordunk. Ha mégis a háromnegyedes hosszúság mellett voksolunk, érdemes olyan darabot keresnünk, ami ott végződik, ahol a legkeskenyebb a vádlink, mivel ez optikailag sokkal jobban mutat, mint azok a nadrágok, amik ott végződnek, ahol a vádli a legszélesebb. 

Elavult trendek
A trendek gyorsan változnak, így ha elavult trendeket viselünk, egyértelműen idősebbnek fogunk látszani a korunknál. Jobb, ha olyan stílusokba fektetünk be, amik az aktuális trendeket követik, vagy klasszikus darabokba, amelyek sosem mennek ki a divatból. Ezek mindig modern csavart adnak megjelenésünknek. Az elavult farmerek, régies pulcsik, blúzok jobb, ha a szekrényben maradnak.

Image by Freepik

Nem megfelelő alsónemű
A bugyivonalak nem nyújtanak esztétikus látványt, ezért ügyeljünk arra, hogy a fehérnemű simán feküdjön a bőrünkön. A tanga a fiataloknak lehet ideális, a nagyon vékony csipkével ellátott bugyik viszont mindenkinek jó megoldást nyújthatnak, hiszen láthatatlanok a nadrág alatt. 

A nem megfelelő melltartó sem ideális, mert a ruhák sem állnak jól tőlük és a mellek is megereszkedhetnek. Vegyünk inkább egy professzionális melltartót. 

Nagy mintás nadrágok
A nagy mintás nadrágot is érdemes elkerülnünk, mert szintén öregítenek. Persze vidámak, figyelemfelkeltőek, de ha fiatalosak akarunk maradni, válasszunk inkább kisebb mintákat, amik kifinomultabb, fiatalosabb benyomást keltenek.

Image by kroshka__nastya on Freepik

Nem megfelelő ujjú felsők
Nem is gondolnánk, de az sem mindegy, milyen hosszú egy felső ujja, amit viselünk, pedig nagy változást hozhat a karok megjelenésében. Sokunknak előnyös elrejteni a vállakat, vagy a felsőkaron idővel kissé megereszkedő bőrt. Ezt is figyelembe kell venni, mikor felsőt választunk.

Rosszul elhelyezett zsebek
A zsebek elhelyezkedése is fontos lehet. Érdemes kerülni azokat a ruhákat, amiknél a zsebek olyan területeken helyezkednek el, amiket nem szeretnénk nagyobbnak láttatni a valóságnál. Jobb, ha nincs zseb elől, mert az különösen kiemeli a hasat, de a csípő környékén is érdemes elkerülni.

nyitókép: Image by wayhomestudio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.