Néhány divat-tipp borítéktáska vásárláshoz

Coco Chanel szerint a divat változik, a stílus örök – és ezzel mi nem is vitatkoznánk. Hiszen egy jól megválasztott kiegészítő kiszolgálhat minket akár egész életünkben, így érdemes invesztálnunk rá. Egy karóra például praktikus választás, hiszen mutatja az időt és mellette csuklónk éke lehet. Egy borítéktáska pedig bármelyik outfitet kicsit elegánsabbá teheti anélkül, hogy időnk jelentős részét töltenénk tanácstalanul a ruhásszekrény előtt.  

Alább szponzorált tartalmat olvashattok.

A divat olyan, mint az idő: folyton körbejár. Ami ma divatos, az nagy eséllyel már húsz évvel ezelőtt is az volt. Ha jobban belegondolunk, túl nagy innováció nem is történt a divat terén az elmúlt 50 évben.

Persze vannak dolgok, amik mindig sikkesek lesznek: ilyen a karóra és a borítéktáska.

Mindegy, hogy analóg vagy digitális, krokodilbőr vagy szilikonpántos, a lényeg, hogy olyan legyen, ami illik hozzánk, a személyiségünkhöz.

Szinte hihetetlen, de mindkét darab létezett már az 1500-as években. A mai karórák elődjét 1504-ben Peter Henlein alkotta meg. Az óragyártás művészete hatalmas utat járt be azóta. A zsebórákat és a nyakláncon függő órákat a 19. században váltotta fel a karóra. Széles körben való elterjedését az első világháború segítette elő, mert a hadműveleteket időre kellett végrehajtani.

Aztán az 1950-es években már nemcsak egyszerű bőrszíjjal kezdték gyártani, hanem mindenféle fémet felhasználtak hozzá. Ekkor már olyan nagy sztárok reklámoztak a legnagyobb óragyártóknak, mint Grace Kelly és Audrey Hepburn. 

Ma már az okosóráktól kezdve a „szimpla”, de örök klasszikusnak számító analóg órákig bezárólag sokféle fajtájú és fazonú óra közül válogathatunk. Ha nosztalgiáznánk, választhatunk kvarcórát, de ha rajongói vagyunk a kifinomult eleganciának, megtalálhatjuk a Diana hercegnő által viselt és kedvelt darabot is.

Az övét, állítólag most Meghan Markle viseli a csuklóján.

Nem is olyan könnyű választani, így néhány szempontot nem árt figyelembe venni:

Milyen funkcióval bírjon?

  • Elegendő egy analóg, vagy olyat szeretnénk, ami mutatja az évet, hónapot, napot. Vagy inkább az a vágyunk, hogy számolja a naponta megtett lépéseinket is…?

Milyen stílusú illik a csuklónkra?

  • Ha hisszük, ha nem, nem minden óra passzol a csuklónkra. Egy vastag csontozattal rendelkező hölgy karján nem feltétlenül mutat jól egy vékony pántos karóra. 

Valami újat szeretnénk…?

  • …vagy, mint a designer táskák esetén olyat, ami idővel egyre többet ér?

Apropó, táska! Ez az a kiegészítő, amiből sosincs elég egy nőnek. Lefogadjuk, hogy lapul néhány táskakülönlegesség nálad is a gardróbban. Minden valamire való nőnek kell egy borítéktáska, amelyet színházba is tud hordani és olyan, ami egy állásinterjún egyszerű, de elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének. Azt hiszed szükségtelen? Nos tévedsz, hiszen a táskák csak úgy, mint az órák, hosszú múltra tekintenek vissza.

A késő középkorban már hordták őket – igaz, akkor inkább övtáskaként -, de a borítéktáskák már a 17. század óta jelen vannak. Használták pénz, kisebb értéktárgyak és persze levelek tárolására. Mindenféle anyagból gyártották és gyártják ma is, és a szerelmet jelképezték egykor. Tulajdonképpen funkciójuk nem is változott mind a mai napig.

Ha ez a darab még hiányzik táskagyűjteményedből, ideje egyet beszerezni. Elég egyszer beruháznod egy különleges darabba, és garantáljuk, hogy életed végéig hű társad marad. Látogass el az ecipő oldalára, mert most érdemes kihasználni a borítéktáska ajánlatok közül a neked tetszőt, s ne feledd: az elegancia sohasem megy ki a divatból.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.