Három szuperhatásos gyakorlat cellulitisz ellen

A narancsbőr minden nő esküdt ellensége, különösen nyáron. Éppen olyan ellenség, mint a has vagy az úszógumi. A cellulitisz, azaz a narancsbőr hátterében a helytelen vízvisszatartás áll. Kialakulásának okai között jelentős szerepet játszik az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, de a dohányzás, a hormonális változások, valamint a túlsúly, valamint a túlságosan szűk alsóneműk viselése is ok lehet.

Leggyakrabban a combokon és a fenék tájékán jelenik meg, de előfordulhat a karokon, és a hason is.

Sajnos, ha már kialakult, a cellulitiszt nehéz teljesen megszüntetni, azonban van néhány trükk, ami segíthet legalább bőrünk megjelenésének javításában. A krémek és nyirokkeringést segítő masszázs mellett ezek egyike a torna.

Hogyan segíthet a torna?

A megfelelő tornagyakorlatok javítják a helyi vérkeringést, ami nagymértékben hozzájárul a feleslegesen felgyülemlett víz eltávolításához. Az izmok feszessé, a bőr ruganyosabbá válik, mindez segíti a narancsbőr kezelését.

Szerencsére ezeknek a gyakorlatoknak az elvégzéséhez nem kell edzőterembe menni. Otthon is tökéletesen elvégezhetők – nem kell más, csak egy szőnyeg, némi szabadidő, és persze kitartás! A titok a rendszeresség.

Lássunk három szuper cellulitisz tornagyakorlatot:

Image by valuavitaly on Freepik


Lábemelés

Gyakorlat: álljunk négykézlábra úgy, hogy törzsünkkel a felkarjainkra támaszkodunk. Emeljük fel egyik lábunkat és nyújtsuk ki, majd emeljük minél magasabbra. A mozdulatsor legyen lassú, ne lendítsük a lábunkat. A kinyújtott lábunkat tartsuk hátraemelt állapotban 10 másodpercig, majd térjünk vissza a kiinduló pozícióba, és ismételjük meg a gyakorlatot a másik lábunkkal is. A lábemelést 2 sorozatban végezzük, akár váltakozva egyéb gyakorlatokkal. Egy sorozat lábankénti 10 emelést jelent.

Emelhetjük a lábat behajlítva, és oldalirányba is.

Csípőemelés

Gyakorlat: feküdjünk hanyatt, térdeinket hajlítsuk be úgy, hogy sarkaink minél közelebb kerüljenek a fenekünkhöz. Anélkül, hogy vállainkat felemelnénk a földről, emeljük minél magasabbra csípőnket ügyelve arra, hogy lábainkat ne mozdítsuk el. Tartsuk ezt a pozíciót legalább 10 másodpercig, majd lassan térjünk vissza a kiinduló helyzetbe. A gyakorlatot végezzük a lehető leglassabban, ellenkező esetben hozzájárulunk a farizom tömegének növeléséhez. Alkalmanként 2 sorozatban, 20 csípőemelést végezzünk.

Lábkörzés

Gyakorlat: hanyatt fekve tárjuk szét a karjainkat, a tenyerünket fordítsuk felfelé. Kinyújtott lábainkat egyszerre emeljük fel –ügyelve arra, hogy a törzsünk mozdulatlan maradjon− addig, amíg felsőtestünkkel nem zárnak be 90 fokos szöget. Összezárt lábbal lassan kőrözzünk előbb az egyik, majd a másik irányba –nagyjából 10 másodpercig−, majd térjünk vissza az alaphelyzetbe. A gyakorlat nem csak a comb-, és a fenék izmait erősíti, hanem a hasizmot és a mellizmot is megdolgoztatja. A hatékony narancsbőr elleni tornagyakorlatból szintén 2 sorozatot végzünk: egy sorozat 15 lábkőrözés.

További ötletek:

forrás

nyitókép: Image by valuavitaly on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.