Aktívan sportolsz? Így ápold a bőrödet!

Ha szeretsz edzeni és rendszeresen sportolsz, akkor biztosan tudod, hogy a testmozgás milyen jótékony hatással van a testedre és a lelkedre. De mi a helyzet a bőröddel? Az izzadás tényleg okozhat pattanásokat? Hogyan előzheted meg az izzadás okozta pattikat, irritációt és szárazságot? És hogyan tarthatod meg ragyogó és hidratált bőrödet az edzések során? A FOREO utánajárt.

Akár a futás, akár a kerékpározás a kedvenc sportod, emelgetsz vagy jógázol, ezek a tippek segítenek megőrizni a ragyogó, egészséges arcbőröd edzés előtt, alatt és után.

Edzés előtt: Tisztítsd és védd a bőröd

Az edzés előtti bőrápolási rutin egyik legfontosabb lépése legyen az arc és a test alapos megtisztítása. Hiszen te sem akarnál úgy edzeni, hogy szennyeződés, felesleges faggyú vagy sminkmaradványok vannak a bőrödön, amelyek testmozgás közben eltömíthetik a pórusaidat és kiütéseket okozhatnak! Használj gyengéd tisztítót a szennyeződések eltávolításához, hogy megelőzd a pórusok eltömődését. A LUNA™ 4 ultrahigiénikus szilikonból készült arctisztító készüléke eltávolítja a szennyeződések, felesleges faggyú és a sminkmaradványok 99%-át. Így az edzés közbeni izzadás nem okoz majd kellemetlen kipattogzást vagy bőrirritációt az arcbőrödön.

Ne felejtsd el, hogy védened kell bőröd a napkárosodástól is. Ha a szabadtéri edzés híve vagy, mindig használj, – télen is – legalább 30 faktoros fényvédő krémet, amely széles spektrumú védelmet nyújt a káros UVA- és UVB-sugarak ellen. A fényvédő krém megelőzi a leégést, és csökkenti a korai öregedés és a bőrrák kockázatát. Válassz vízálló, nem komedogén és könnyű fényvédő krémet, hogy ne zavarjon edzés közben és ne tömítse el a pórusaidat.


Edzés alatt: Frissítsd fel a bőröd

Edzés közben a testhőmérsékleted megemelkedik, ezért is kezdesz el izzadni. Az izzadság baktériumokkal, szennyeződésekkel és faggyúval keveredhet a bőrödön, és gyulladást, fertőzést vagy eltömődött pórusokat okozhat.

Néhány egyszerű óvintézkedéssel azonban elejét veheted a bőr problémáknak:

  • Viselj légáteresztő ruházatot, amely lehetővé teszi a levegő áramlását és kevésbé súrolja a bőröd. Kerüld a szűk vagy műszálas anyagokat, amelyek csapdába ejtik az izzadságot, és kidörzsölhetik a bőröd.
  • Ne érj a kezeddel vagy a sporteszközeiddel az arcodhoz, mert így baktériumok és szennyeződések kerülhetnek a pórusaidba. Ha mindenképp meg kell érintened az arcodhoz, használj zsebkendőt vagy tiszta törülközőt.
  • Mindig használj tiszta törölközőt, amikor letörlöd az izzadságot az arcodról és a testedről. De vigyázz, ne dörzsöld magad túl erősen, mert ez irritálhatja a bőröd, és a baktériumok terjedését is segíti.
  • Sportolás közben nyugodtan permetezd arcod olyan hidratáló és nyugtató összetevőket tartalmazó arcpermettel, mint a rózsavíz, az aloe vera vagy az uborka. Ez segít felfrissülni, kiegyensúlyozza a bőröd pH-értékét, és megakadályozza a kiszáradást.


Edzés utáni: Zuhany és hidratálás

Az edzés utáni bőrápolás fontosságát talán nem kell hangsúlyoznunk. De a még hatékonyabb tisztítás és hidratálás érdekében nem árt, ha profi segítőtársakat is bevetsz!

  • Hidratálj: Edzés után a legfontosabb a megfelelő folyadékpótlás. A hidratálás elengedhetetlen a bőr nedvességtartalmának, rugalmasságának és ragyogásának, valamint az izmok egészségének megőrzéséhez – és a teljesítménynek is jót tesz!
  • Tisztíts: Mosd meg az arcodat és a testedet olyan gyengéd készítményekkel, amelyek képesek mélyen tisztítani a pórusokat anélkül, hogy megfosztanák a bőröd a természetes védőrétegétől. Az alapos, mégis kíméletes arctisztításhoz segítségül hívhatod a LUNA™ 4 arctisztító eszközt, míg a többi terület számára a LUNA™ 4 Body használatát javasoljuk.
  • Táplálj: Alkalmazz bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémet, hogy a tisztítás után megfelelően ápold bőröd. A mélyhidratálásért használd a FOREO UFO™ 3 készüléket, amely 5 spa arckezelés előnyeit nyújtja, és mindössze két perc használattal 126%-kal növeli a bőr nedvességtartalmát.
  • Masszírozz: A masszázs segít javítani a bőr és az izmok oxigén- és tápanyagellátását, valamint eltávolítja a káros salakanyagokat és a méreganyagokat. A masszázs emellett segít a cellulit, a striák, a hegek vagy a ráncok megjelenésének csökkentésében is.
  • Pihenj: A relaxálás és az alvás elengedhetetlen a bőr egészségéhez és regenerálódásához. Amikor alszol, a tested javítja és újjáépíti az edzés során károsodott szöveteket. Az alvás emellett segít szabályozni a hormonjaidat, az immunrendszeredet és az anyagcserédet is. Az edzés utáni pihenés segíthet a stressz-szint csökkentésében, a gyulladások mérséklésében és a hangulatod is jobb lesz tőle!

A rendszeres testedzés rengeteg pozitív hatással jár, de ha nem vigyázol, közben árthatsz a bőrödnek. Ezért elengedhetetlen, hogy legyen egy bejáratott bőrápolási rutinod, amit az edzéseid köré építesz – így bőröd mindig ragyogó és hidratált marad az edzések során. Ne feledd, a bőröd a tested legnagyobb szerve, és ugyanannyi törődést és figyelmet érdemel, mint az izmaid. Így mindig büszkén mutathatod majd meg a világnak eredményeid!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.