Hat bőrápolási praktika, amit a 40 év feletti nőknek kötelező ismerni és alkalmazni

Nem titok, hogy az életkor előrehaladtával az arcbőr ápolása kötelezővé válik minden nő számára, hiszen előbb-utóbb mindenkinél elmúlnak azok az idők, amikor egy fiatal és gyönyörű 20 éves lányt lát a tükörben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a tükörkép csak ronda és öreg arccal nézhet vissza. Egy idősebb arc is lehet gyönyörű!

Aki betartja az arcápolás meglehetősen egyszerű szabályait, hosszú ideig megőrizheti a szépséget és fiatalságot, nemcsak a lelkében, hanem a megjelenésében is.

Egyszer a legendás Coco Chanel azt mondta: „Húszévesen az arcodat a természettől kapod. Harmincéves korodra az arcvonásaid már az élet formálta, ötvenévesen viszont olyan az arcod, amit megérdemelsz.” 

Ezt észben tartva fogadd meg most a tippjeinket, hogy mire ötven leszel, olyan szép legyen az arcod, amilyet érdemelsz!

Image by Freepik


A fényvédő krém nem csak nyárra való

A bőr védelme a káros napsugarak ellen az első lépés a bőr ápolásában 40 év felett. A fényvédő krém legyen a legjobb barátod, még akkor is, ha kint felhők vagy hóvihar van. Az ultraibolya sugarak akkor is hatással vannak a bőrre, ha nincs látható perzselő nap. Használj SPF krémet naponta, bármilyen is az időjárás, hogy megóvd az idő előtti öregedéstől.

Felejtsd el az erős dörzsölést!

25 évesen még lehetett őrölt kávét keverni az arclemosóba, és jól átdörzsölni vele az arcot, ám idősebb korban már nem szabad ilyen radikálisan elvékonyítani a bőrt. Válassz kifejezetten arcra való lágy bőrradírokat, vagy még jobb, ha peeling tekercset használsz. Ez a termék koreai kozmetikusok fejlesztése, akik a hám megfelelő tisztítását tartják a tiszta, friss és ragyogó arc kulcsának. Ellentétben a bőrradírokkal, a peeling tekercsek nem tartalmaznak mikroballonokat, kristályokat, sárgabarackmag-darabokat és egyéb olyan dolgokat, amelyek csak károsítják a bőrt.

Image by Freepik


A hialuronsav kiváló gyógyír az öregedés ellen

Ennek a szépségápolási összetevőnek minden 40 év feletti nő hűséges társává kell válnia. De még jobb, ha már korábban is használod. Fontos, hogy ezzel a savval kívülről és belülről is tápláld a szervezeted. Megvásárolhatod a gyógyszertárban (porok és tabletták formájában kapható), és naponta egyszer beveheted, és nem árt beszerezni egy maszkot vagy krémet sem, amit az arcodra használsz.

Az arcfitness a 40 év feletti nők örök fiatalságának titka

A 40 év feletti nőknek szokássá kell tenniük, hogy minden nap arctornát végezzenek – ez sok problémától óv meg, például duzzanattól, tokától és a ráncoktól is. Az arcfitnesz segít ellazítani és erősíteni az izmokat. Feszesebb lesz a bőr és rugalmassá válik a kötőszövet. Az arc visszanyeri fiatalos kontúrjátNéhány alkalom alatt a nyirokáramlás aktiválódik, a puffadtság és a fáradt tekintet elmúlik. Túlzásba vinni azért nem szabad!

Image by Freepik


Ne felejtsd el a nyirokmasszázst

Félévente egyszer érdemes nyirokmasszázst végezni. Körülbelül hét-tíz eljárásra van szükség. A nyirokmasszázs javítja a vérkeringést, elősegíti a bőr rugalmasságát és lassítja az öregedési folyamatokat. Otthoni ápoláshoz beszerezhetsz speciális természetes hengert, hogy reggel, alvás után megszabadulhass az ödémától.

Fontos az egészséges alvás

Coco Chanel szilárdan ragaszkodott egy szabályhoz: időben kell lefeküdni. Lehetőleg 23:00 előtt, mert ekkor termelődik a legaktívabban a melatonin, ami azt jelenti, hogy a sejtekben a helyreállítási folyamatok természetesen zajlanak le. Ne felejtsd el, hogy az alvászavar, az állandó alváshiány és a túlterheltség okozza a korai öregedést, a szem alatti táskák és árnyékok megjelenését. A jó pihenéshez elengedhetetlen a sötét, és az is fontos, hogy ne legyenek kütyük se a párna alatt, se a közelben.

nyitókép: Image by Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE!
Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.