Az idős Casanova

Arcát fürkészte a tükörben és elgondolkodott. Vonásait ráncok mélyítették el, homloka is egyre magasabb volt. Izmait felváltotta a zsír, kis pocakot is eresztett.

Hol van már az a szépen kidolgozott mellkas, amit mindig úgy kidüllesztett járás közben!

Ha nem aludta ki magát még idősebbnek tűnt. A fiatal lányok csókolómmal köszöntek neki az utcán, ami tovább csorbította férfiúi büszkeségét. Lassan meghajolt háta is a sok teher alatt. Lányai rég átlépték a felnőtté válás küszöbét, férjhez adta őket, azok pedig unokákkal ajándékozták meg.

Lélekben persze még mindig fiatal volt, és szemében is ugyanaz a láng égett. Főleg, ha egy szép fiatal nő csípőjének ringását figyelte éppen. Udvarolt is megszokásból, hódítási vágyból a közértben és a cukrászdában. De már tudta, sokak szemében a vén kecskével vált hasonlatossá, és ez elszomorította.

A nosztalgia - a lélek öregedésének jele, az önbecsapás egy formája.


Olykor nosztalgiázott és elővette régi noteszét. A nevek láttán testek és mosolyok képei villantak fel előtte. Előfordult, hogy telefonált is néhány nőnek, és addig duruzsolt fülükbe, amíg el nem fogadták meghívását. Ki is nyalta magát a nagy találkozásra, de megereszkedett testének és kihullott hajának látványától a nők felajánlották neki, legyenek csak barátok.

Végül minden alkalommal hazakullogott az egyetlen nőhöz, aki egész életében szerette őt. Egy ezüsthajú asszonyhoz, aki elfogadta, hogy neki időről-időre hódítania kell, de szíve végül mindig haza hozza, és ezért mindent elnézett neki. Őt nem érdekelte, hogy a férfi testén és arcán az idő nyomot hagyott. Szerette őt csapodáron, fiatalon és idősen, jól begyakorolt mozdulataival és szövegével együtt.

Arról pedig, hogy ugyanúgy, mint az idős lovag, ő is sok szívet és testet hódított meg diszkréten az évek során, mélyen hallgatott…

kiemelt kép forrása: Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE! Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.