Közös csobbanás a négylábú kedvencünkkel, avagy 3+1 kutyás strand a Balatonnál

A Balaton, Magyarország legnagyobb tava, nemcsak a fürdőzés és a nyári kikapcsolódás paradicsoma, de a kutyabarátok számára is kedvez.

Titkos helyek mindig voltak és lesznek, ahol a négylábúak csobbanhatnak, de a mi listánk most a hivatalos, kutyák fürdetésére alkalmas strandok és partszakaszok körképét hozta el. Itt a gazdik és négylábú társaik egyaránt élvezhetik a vízben való fürdőzést, a játék örömét, a pihenést és a szórakozást. Külön jó hír, hogy a közelben kutyabarát büfék és éttermek is várják a megfáradt csapatot. Ezekkel a kényelmi szolgáltatásokkal pedig a nyaralás felejthetetlen élmény lesz.

A strandok különleges hangulatot árasztanak, így azoknak is érdemes ellátogatni ezekre a helyekre, akik kutyával ugyan nem rendelkeznek, de szeretik a négylábúakat.

Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

Fonyódi Kutyás Fürdetőhely/Facebook

A Balaton legelső kutyabarát strandja, ami hivatalos fürdőhely is egyben. Nagy füves terület a játékhoz és a szaladgáláshoz, rámpák és stégek a vízbe jutáshoz. Igazi bakancslistás hely a kutyák álomnyaralásához. Boldog csaholás az ebeknek, de a gazdik sem panaszkodhatnak, mert WC-k, szemetesek, kutyaürülékgyűjtő zacskók és nosztalgikus strandételeket árusító büfé is van itt.

A panoráma sem utolsó: a távolban a Badacsony és az északi part tanúhegyei magasodnak. Talán csak az árnyékot adó fák hiánya okozhat kellemetlenséget a nyári forróságban, ezért érdemes napernyővel vagy napsátorral készülni.

Fonyódi Kutyás Fürdetőhely/Facebook

A strand a vízi rendőrség mögötti füves területen található elkerített rész, amit gyalogosan a kikötőnél kezdődő úton lehet a legkönnyebben megközelíteni. Remek kikapcsolódás ebeknek és gazdáiknak egyaránt. Extra élményt nyújthat a közös SUP-ozás kipróbálása a kutyával.

Fontos információ, hogy a strandot olyan kutyák látogathatják, akik rendelkeznek a szükséges oltásokkal, ezért az oltási könyv legyen a táskánkban.

Balatonföldvár Kutyabarát Fürdőhely

Balatonföldvári kutyabarát fürdőhely/Facebook

A Balaton legárnyasabb kutyabarát fürdőhelye Balatonföldváron található. A másodikként megnyíló hivatalos kutyastrand 2500 négyzetméteres zöld területtel várja a kutyás családokat. Itt a sok árnyékot adó fa még a nagy melegben is kellemes időtöltést biztosít. A játék és a pihenés garantált.

Ebbe a kutyaparadicsomba az utat egy színes-vicces tábla jelzi, a kis utcácska pedig stílusosan a Harap utca névre hallgat. A parton figyeljünk, hogy csak a figyelmeztető táblák közötti szakaszon pancsoljunk, mert a táblákon túl már egy hotel strandja található, és bizony harapnak az ilyesmiért.

Balatonföldvári kutyabarát fürdőhely/Facebook

A partszakasz sekélyebb vizű részei garantálják a helyet a labdázáshoz, kergetőzéshez, frizbizéshez, és a gyerekekkel való mókázás és fröcskölés sem zavar senkit. A mélyebb vízrészeknél rámpák segítik a vízbe jutást. Kezdő strandoló, és profi úszó kutyáknak egyaránt remek választás ez a strand!

A négylábúaknak saját illemhelyet alakítottak ki, így figyelve a strand tisztaságára, és természetesen a gazdik számára is található itt WC. Itt is tartsuk kéznél az eb oltási könyvét. A strandra indulás előtt érdemes a fürdőhely házirendjét is elolvasnunk, az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand/Facebook

Már a fürdőhely megnevezése is sokatmondó, hiszen nem egy egyszerű kutyás strandról van szó. Rengeteg mancsos élmény, és hatalmas játék várja a kutyusokat ezen a szökésbiztos, elkerített területen. A víz sekély, így a négylábúak is be tudnak sétálni a vízbe. Egyedül az élesebb kövekre és a kagylómaradványokra kell figyelni, mert könnyen felsérthetik a talpakat.

Azonban nem csak fürdeni lehet, a hiperaktív ebeknek akad agility-pálya is. Hogy ez mit takar? Az agility egy kutyasport, ami mentális és fizikai kihívást is jelent az ebeknek. Egy kutya-ember együttműködés, ahol egy akadálypályát kell közösen teljesíteni. Ugrók, alagutak, szlalomok váltakozása, ahol a cél, hogy minél gyorsabban és hibátlanul haladjon végig a blöki gazdája irányításával. Remek kapcsolaterősítő két- és négylábú között.

Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand/Facebook

Egyértelmű, hogy a hely kutyabarát, azonban a gazdikra is gondoltak: mosdó, zuhany, árnyékos helyek, na meg persze a kihagyhatatlan balatoni lángos is elérhető a strandon. A hely elnyerte a Keszthely Város Turizmusáért díjat is.

A kutyás park és strand a régi déli szabadstrand területén, a Fenéki út mellett található. Itt is érvényes, hogy a házirendet be kell tartani és az oltási könyvet be kell készíteni. Az ilyen fürdőhelyek a szocializált, közösséghez szoktatott ebek és a felelős gazdik számára készültek, ahol új ember és állatbarátságok is szövődhetnek.

Tihanyi kutyás fürdetőhely

Kutyabarát Balaton/Facebook

Láthatjuk, hogy a Balaton északi partja sajnos nem bővelkedik kutyastrandokban, azonban van még egy lehetőség a kutyás csobbanásra a tihanyi Belső-tó egy kis szakaszán. Ez a fürdetőhely kakukktojás a listában, mert a kutyusok számára van egy kialakított rámpa, amin bemehetnek úszni a tó délkeleti sarkánál, azonban a gazdiknak erre nincs lehetőségük. Tábla is jelzi ezt a partszakaszt. A felfedező, játékos kutyákra azonban nagyon figyeljünk. Egyrészt a horgászok miatt tartsuk be a fürdetésre szánt terület határait, másrészről a környező füves rész tele van ürgékkel, ami extra szaladgálásra hívhatja az ebeket. A szürkemarha-gulyák zavarása pedig egyenesen tilos, úgyhogy a gazdiknak fokozottan kell figyelni a kutya viselkedésére.

Ne habozzunk, tervezzünk egy balatoni kutyás strandkirándulást, ahol a vízimádó kutyák boldogan tapasztalhatják meg a balatoni nyár varázsát! Mozgás, felfrissülés, és gondtalan időtöltés kutyának és gazdinak egyaránt!

Nyitókép: Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat. KATTINTS IDE! Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.