Kéretlen hódolód akadt? Így utasítsd vissza finoman

Ismered azt a helyzetet, amikor egy kolléga, egy barát láthatóan többet kezd irántad érezni? Valaki, akivel jól kijössz, és akinek nagyra értékeled szakmai tudását, barátságát, de közelebbi kapcsolat lehetősége sose merült fel benned. Ő azonban minél többet vagytok együtt, annál lelkesebb, amit, érzed, valahogy le kellene állitanod.

Na de hogyan lehet anélkül visszautasítani valakit, hogy megbántanád?

Ne bátorítsd!

Az egyik legjobb dolog, amikor csupán a flört kedvéért flörtölünk, minden hátsó szándék nélkül. Ám egy olyan emberrel flörtölni, aki szeretne több lenni, mint munkatárs, ismerős, barát, nem jó ötlet. Ne dicsérd őt, kerüld a szerelmes pár szituációkat, és ne reagálj azokra az elejtett megjegyzésekre, amikkel a kéretlen udvarlód a vonzalmát fejezi ki. Ne maradj vele kettesben, ne hívd át magadhoz a munkát befejezni, vagy egy filmet megnézni. 

Ne hagyd, hogy a tudat, hogy valaki oda van érted félrevezessen

Kétségtelenül nagyon hízelgő tud lenni, hogy van valaki, aki lehozná a csillagokat is neked. De ha nem vonzódsz hozzá, jobb, ha nem játszadozol az érzelmeivel. Már csak azért se, mert meggondolatlanul bátoríthatod az illetőt. Ráadásul megvan rá az esély, hogy nem fogod tudni leállítani a dolgokat időben, és a másik sérül. 

Nincs annál gyávább, mint aki úgy ébreszt szerelmet a másikban, hogy nincs szándékában viszonozni az.

Tartsd magad a fent említett két szabályhoz 

Ha ezek után is azon kapod őt, hogy szerelmes pillantással tekint rád, tarts tőle távolságot. Munkával kapcsolatos ügyek intézése közben ügyelj rá, hogy meg legyen a három lépés távolság köztetek. Ha barát az illető, utasíts vissza pár meghívást, hogy legyen tere es ideje arra, hogy feldolgozza visszautasításodat. 

Elutasítás a másik megbántása nélkül

Persze van, hogy mindez kevés, és meg kell beszélni a dolgot. Van, aki tényleg nem veszi a jelzéseket, és van aki nem akarja tudomásul venni a visszautasítást. Ilyenkor nincs más hátra, mint jól megválogatott szavakkal tudtára adni, hogy bár rendkívül hízelgő kitüntető figyelme, de nem szeretnél vele szerelmi kapcsolatba bonyolódni. Így egyszer és mindenkorra leállítod, és jó esetben ő sem táplál tovább hamis reményeket kapcsolatotok természetéről. 

kiemelt kép forrása: Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.