Hogyan ne legyen a házasság üres váz? – Recept a boszorkánykonyhából

A házasságban tökéletesen megtanulunk otthonosan mozogni a hétköznapi dolgokban. Ez szükségszerű és nem elhanyagolható pontja egy pár életének. Az idő előrehaladtával azonban az otthonosság átcsaphat monotonitássá, és a szerelem üres vázzá silányulhat, ha nem vigyázunk. Mindez persze megelőzhető, sőt, meg is kell előzni.

Most egy olyan receptet állítottunk össze, amely segít újra felfedezni a másikban az értéket, és nem hagyja kihűlni a kapcsolatot. Lássuk a hozzávalókat a boszorkánykonyhából!

Egy jó adag kaland és merészség

Pont a hétköznapi dolgok és teendők, a rutin, a megszokás viszi afelé a házasságot, hogy üres vázzá váljon. Mindenki csinálja a feladatát, hogy gördülékenyen menjenek a hétköznapok. A kényelem posványa azonban veszélyes, mert szép lassan kiöl valamit a kapcsolatból. Kalandra és merészségre van szükség. Míg a túlzott kiszámíthatóság romba döntheti a házasságot, addig az újdonság és egy cseppnyi rafinéria felforrósíthatja azt.

Egy nagy bögre szerelem

Az nem elég, ha az egyik fél szeret. Azonban a szerelem elnyerésének semmiképpen sem az a módja, hogy erőltetjük. A nagy titok abban áll, hogy minden egyes nap ébresszük fel a lángot, dolgozzunk érte.

Egy csipetnyi misztikum

Mindig kell egy kis idegenség, kiszámíthatatlanság és lelki különállás. Fenntartja a kíváncsiságot, ha évek óta együtt vagyunk a házastársunkkal, de még mindig tud újat mutatni magából. A misztikum csak erősíti a vonzalmat.

Image by senivpetro on Freepik

Egy marék jelen

Szuper dolog, ha van jövőképünk, tudunk előre gondolkodni és tervezni. De mindezek mellett éljük meg a jelen pillanatait is. Ne áldozzuk fel a most-ot a jövőért! Az élet olyan gyorsan elrobog mellettünk, mi pedig lemaradunk az értékes pillanatokról. Teremtsük meg az egyensúlyt!

Egy késhegynyi házimunka

A rendezett otthon és a hétköznapi dolgok gördülékenysége biztonságérzetet ad. Ez vitathatatlan! Azonban ne ez álljon mindenek előtt az életünk középpontjában! Csak fűszerezzük meg vele a heteket. Persze, legyünk háziasak, éljünk rendezetten, de mindezt igyekezzünk könnyed formában tenni, kímélve magunkat és a házasságunkat is. Helyezzük a hangsúlyt a párunkkal töltött minőségi időre. A házimunka várhat néha.

Egy merész adagnyi hév

A vágy fenntartása és a testiség alapköve egy kapcsolatnak. Ne vesszen ki belőlünk a titokzatosság, az ösztön és a hév a hálószobában sem. Szárnyaljon a képzeletünk, teremtsünk felejthetetlen élményeket. A házasságot nem szabad diadalmas célbaérkezésnek látni. Egy kockázatos indulásként már annál inkább, ahol ugyanúgy lesznek nehézségek. Nem mindig a szabályokhoz való ragaszkodás lesz a jó út. Talán a rögtönzés is adhat egy szerelmi alapot.

Egy teáskanálnyi érdeklődési terület

Legyen mindkét fél számára egy érdeklődési terület, ami segít kibontakoztatni az egyéniséget. Ez lehet akár szellemi, akár fizikai tevékenység, amelyet folyamatosan folytatunk. Segít megújulnunk, és ezáltal kiegyensúlyozottabbá válnunk. Ez mindenképpen jót tesz a házasságnak is.

Adjunk a masszához egy jó nagy adag nőiességet is!

A családban a nőnek sok szerepben kell helytállnia. Anya, feleség, szakács, háztartást vivő, és mindemellett még munkavállaló. Azonban ne felejtsük el, az is szükséges, hogy mindig, minden helyzetben meg tudjunk maradni nőnek is!

Ezekkel a tudatos hozzávalókkal, kitartással és megfelelő odafigyeléssel semmiképpen sem válik a házasság egy kiüresedett vázzá.

Nyitókép: Image by teksomolika on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.